עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: מוטוקרוס ראשון

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti

מוטוקרוס ראשון

הי מכרתי את האופנוע ואני מחפש מוטוקרוס בפעם הראשונה.
    1. למה הקיטיאם exc 250 יקר פי 3 מהסוזוקי rmz250?
    2. איך זה עובד בדיוק כל העניין של העברת בעלות. אני לוקח את הכרטיס הזה שהוא הרישיון של האופנוע בעצם וחותם על זיכרון דברים וזהו?
    ומה במקרה שאומרים לי שזה שטר מכר ?
    ממה להתרחק ובמה אין בעיה ?
    3. על איזה אופנוע אתה ממליצים? 125 אין סיכוי שאני אקנה,
    250 זה המינימום
    חשבתי על הrmz250. היה אותו לחבר והוא היה מרוצה. אני מחפש משהו לנסוע בהרים מיסביב ליישוב (גר ביישוב ליד ירושלים) ולתרגל איתו גם בכביש ריק ביישוב קצת סטאנט וגם לנסוע לפעמים לאיזה מסלול מוטוקרוס (יש עגלה).
    תודה מראש

עריכה
    מלפני רכבתי רק על סופרספורט,
    ותקציב בסביבות ה20ק
    נערך לאחרונה על ידי Tilbalisti; 12-03-2019 בשעה 10:03.

Member
    1. רישוי אופנועי שטח מתחלקים לשני סוגים (ושלישי שאינו רישוי):

א. רישוי צהוב - כמו כל כלי רכב הנע בישראל, יש טסט שנתי, ניתן לעשות ביטוח וכד'. העברת בעלות דרך הדואר.

ב. רישוי אפור - כלי המוגדר ככלי תחרותי, לשימוש במסלול מאושר בלבד ע"י הרשות החוקית, יש צורך לעבור הדרכה ולהוציא רישיון נהיגה ייעודי גם כדי לרכוש אחד (העברת בעלות) וגם בשביל לרכוב עליו. כיום אין מסלול קיים בישראל מאחר והמסלול היחיד שהיה בוינגייט אינו פעיל יותר, לפחות כרגע. אלו כלים שניתן עפ"י החוק לעשות בהם שימוש במסלול מורשה סגור מה שאומר שמי שרוכב על כלי כזה מחוצה למסלול כזה - רוכב ללא טסט, ביטוח.
    מכיוון שאין כיום מסלול שכזה, רכיבה על הכלי - אינה חוקית.

ג. ללא רישוי (שיענה על חלק מהשאלה השנייה) - ישנם כלים שהוברחו לארץ במהלך השנים בחלקים, הם ללא רישוי כלשהו ואין ממש אפשר לשייך אותם לבעלים מסויים, ישנם המציגים שטר מכר או מסמך מפוברק כלשהו (כל אחד יכול להדפיס, הנושא די פרוץ), ישנם כלים גנובים, ישנם כלים שאכן בבעלות פרטית אך לא ממש ניתן להוכיח זאת רשמית.
    בדומה או גרוע מכך, ביחס לרישוי אפור, אין טסט, אין ביטוח ואין ממש אסמכתא לכלי הזה בכלל לנוע על פני האדמה מבחינה חוקית.

בנוסף, ישנה חלוקה בין דגמים של יצרן המשמשים לאינדורו ולמוטוקרוס. ישנו שוני בין כלים אלו, מידות גלגל וצמיג אחורי, כיול מתלים, מערכת תאורה וכו'.
    הק.ט.מ exc מלבד היותו דגם אינדורו בעל רישוי צהוב ולכן מחירו גבוה ביחס לכלי עם רישוי אפור מכיוון שעלות הכלי האפור מסובסדת ע"י המדינה עקב שימושו ייחודי והמגודר ע"י המדינה ולכן גם מחירו בהתאם.

2.נענה מעלה - רישוי צהוב בדיוק כמו כל רכב, רישוי אפור דורש רשיון נהיגה מתאים ובתוקף, שטר מכר אינו דורש דבר, רק זכרון דברים בין הצדדים.

3. כהצעה גורפת, אישית, לבטחונך - הייתי הולך על רישוי צהוב. זה חוקי, יש ביטוח ואתה מכוסה על כל צרה. הבעיה היא התקציב שלך שלא ממש יאפשר לקנות כלי חדיש ובנפח שאתה מעוניין. הייתי חוסך עוד כסף ורוכש ק.ט.מ/הוסקוורנה 250 4 פעימות או כלים מקבילים, כאמור, עם רישוי צהוב.

בהצלחה.

שלום, חשבתי שזה ברור אבל הייתי צריך להוסיף. אני רוצה רישוי אפור. בשום פנים ואופן לא אקנה רישוי צהוב. לא רוצה להתעסק עם טסטים וביטוחים או כל דבר דומה.
    לגבי הרישוי אפור אני שואל. צריך להיות איזשהו דף או כרטיס? והאם זה מתבצע בדואר או שהוא פשוט מביא לי את הדף וזהו? קונה יד 2.
    2. בהתאם למה שרשמתי על איזה אופנוע כדאי לי ללכת? יש איזשהם בעיות ידועות rmz250 או שהכלי אמין ומהנה?
    נ.ב לא אכפת לי 4 פעימות או 2 פעימות אין לי ניסיון עם שנהם ומה שיזרום יזרום
    תודה על התגובה הארוכה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אם אתה לא רוצה להתעסק עם טסטים וביטוחים,
    למה לא לקנות רישוי צהוב, ופשוט לא לעשות לו טסט וביטוח? (מי שלא מבין ציניות, שלא יכתוב לי תגובות כעוסות).

כי מבחינת החוק, אסור לך לרכב על אופנוע אפור כמעט בשום מקרה (וזה לפני שדיברנו על להוציא רשיון לרכיבה ספורטיבית). לכן אם קורה משהו בשטח, שלא במסגרת מסלול/תחרות אתה לא מבוטח, וכנ"ל לגבי משטרה.

אי אפשר לקבל עזרה בפורום הזה אם אני עובר על החוק?

Senior Member
    בד״כ בפורום אנשים עונים מניסיון אישי. כנראה לא הרבה עושים את מה שתארת, בלי קשר האים זה חוקי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tilbalisti צפיה בהודעה
    יש איזשהם בעיות ידועות rmz250 או שהכלי אמין ומהנה?
    אני מחפש משהו לנסוע בהרים מיסביב ליישוב (גר ביישוב ליד ירושלים) ולתרגל איתו גם בכביש ריק ביישוב קצת סטאנט וגם לנסוע לפעמים לאיזה מסלול מוטוקרוס (יש עגלה).
    מהנה? באופן כללי לא נראה לי שניתן להגדיר אופנוע מוטורקוס כ"מהנה".
    זה כלי עצבני, קרבי, עם מתלים קשים.
    למסלול מוטוקרוס, כפי שכתבת- הוא יעשה עבודה נאמנה. לי אישית לא היה RMZ אבל מההיכרות שלי אין בעיות מיוחדות לכלי.

בשביל לנסוע בהרים מסביב לירושלים, כפי שכתבת- לא קונים מוטוקרוס. אם אתה מדבר על טיולי שבילים אז אתה סתם תרגיש איתו במלחמה. אם אתה מתכוון להתחיל לעשות סינגלים אז זה משהו אחר כבר.

*אין לי איך לעזור עם נושא הקנייה, לא בקיא בזה.
    *רוכב כבר לפחות 20 שנה ב"הרים מסביב לירושלים". קח בחשבון שיש משטרה גם בשטח. יש שוטרים יותר קרציות ופחות קרציות אבל גם אלה וגם אלה "מתים" על אופנועים בלי רישוי. זה אומר לרכב כל הזמן במוד של אופצייה לברוח להם. לא אומר לך עשה/אל תעשה. רק כותב לך את המציאות, כדי שתהיה מוכן אליה.

בכל מקרה- ב20K אפשר לקנות אחלה מוטוקרוס. קח לבדיקה ואני ממליץ עם אופנוע מהז'אנר הזה לגשת רק לאמיר ממוסך רמזור (אם מדובר על ירושלים).
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

תודה רבה אחלה תגובה עזרת לי מאוד.
    נשאר רק אם מישהו פה מבין בנושא הקניה וזהו תודה רבה לכולם

Member
    ממליץ על crf . תהנה ממנו וגם ימכר בקלות

חברה אני לא מצליח למצוא ,
    איזה אופנוע רישוי אפור יש בדופ?

Junior Member
    חברה אני לא מצליח למצוא ,
    איזה אופנוע רישוי אפור יש בדופ?
    KTM SX וימאהה YZ כלים מודרניים שנתונים חדשים, שנתונים ישנים יותר יש גם סוזוקי והונדה

בדקתי על הימאאה ואני רואה רק 4 פעימות . גם הסוזוקי. לגבי הונדה גם . Cr אין כלום רק סיאראף.
    הקיטיאם לא בטוח אני אבדוק שוב אבל גם חושב שחסר במלאי של יד 2
    נ.ב
    עכשיו אני רואה גם למה פסלתי- שווה לנסוע עם עגלה והכל עד לבאר שבע רק כדי לראות אופנוע? מירושלים

Member
    אל תפסול 4 פעימות מוטוקרוס. הם הרבה יותר קלים וחזקים מהאנדורו 4 פעימות. אתה תהנה מכל לחיצה

אני מעדיף 2 פעימות כדי שאוכל לטפל באופנוע בעצמי.
    וגם בגלל הסאונד

Senior Member

מוטוקרוס ראשון

אני מעדיף 2 פעימות כדי שאוכל לטפל באופנוע בעצמי.
    וגם בגלל הסאונד
    בנצלחה, כל עוד אתה יכול. בגלל אירו 5 דו״פ ילכו בדרך של מנוע קיטור - למוזיאון.

Sent from my iPhone using Tapatalk