תתחיל מלהחליף שרשרת גלגלי שיניים.
תגיע למוסך שעשיתה את הבדיקה
שיתן לך דיאגנוסטיקה.
אם השרשרת מתוחה מדי! יש מצב שיש נזק בגיר. אבל זה כמו כל דבר שכתוב באינטרנט
" מגרד לך האוזן\עשיתה אפצי בודק בגוגל\פורום = אתה עומד למות"
אהלן חברים,
ברשותי Wr250r עם טיפה פחות מ15 אלף ק״מ,
הילוך ראשון לא נכנס חלק, ז״א שבנסיעה אם אני מוריד משני הוא נכנס לניוטרל ולא יורד יותר או שבניוטרל צריך לשחק עם הקלאץ׳ בשביל שירד, או דריכה חזקה.
עכשיו גם קרה לי שמההילוך הראשון בנסיעה הוא עלה לניוטרל והייתי צריך להלחם קצת בשביל שיקפוץ לשני.
קורה גם בזמן עמידה שהוא כבוי/מונע.
מה זה יכול להיות, ומה העלות?
קניתי את הכלי לפני שבועיים ובבדיקה הגיר והקלאץ׳ נמצאו תקינים, גלגל״ש ושרשרת אמרו להחליף.
תודה!
תתחיל מלהחליף שרשרת גלגלי שיניים.
תגיע למוסך שעשיתה את הבדיקה
שיתן לך דיאגנוסטיקה.
אם השרשרת מתוחה מדי! יש מצב שיש נזק בגיר. אבל זה כמו כל דבר שכתוב באינטרנט
" מגרד לך האוזן\עשיתה אפצי בודק בגוגל\פורום = אתה עומד למות"
מהנסיון המצומצם שלי, החלק של השילוב הקשה להילוך ראשון הוא נורמלי כשמנסים לרדת לראשון במהירות גבוהה יחסית (ומהירות גבוהה יחסית זה אפילו 10-20 קמ"ש באופנוע עם מנוע קטן והילוך ראשון קצר).
גם בניוטרל יכולים להיות מצבים כאלה ואפשר לצאת מהם עם לחיצה על רגלית ההילוכים ושחרור קל של קלאץ' (ההילוך יקפוץ למקום).
קרו לי כל מני דברים כאלה בהתחלה, כשניסיתי להעביר כמה הילוך במקביל בלי לשלב את הילוכי הביניים או כשעצרתי בזמן שהאופנוע נמצא בהילוך גבוה (לא ראשון או שני).
לגבי קפיצה לניוטרל בזמן שהאופנוע נוסע אני לא יודע להגיב. זה נשמע לא תקין.
כעקרון, הגיר באופנועים בנוי כך שצריך להיות החלטיים בהעברת ההילוכים, ככה שקצת קשה זה בסדר. אני לא יודע מה זה בדיוק "דריכה חזקה", אבל צריך להיות אסרטיבי.
האם זה האופנוע הראשון שלך? יכול להיות שאתה סתם לא רגיל להעביר הילוכים באופנוע?
בכל מקרה, קפוץ למוסך ובקש ממישהו שיעשה סיבוב וירגיש אם זה תקין.
גם לי יש את ה wr 250 r לאחר 10 אלף קרה לי בדיוק את מה שאתה מתאר. כנראה שהדיסקיות של הקלאץ'כבר שרופות וצריך להחליף אותם.אצלי החלפתי את הדיסקים הרפידות והקפיצים וכבר בערך עוד 5 אלף והכל פיקס