שלום לכולם,
קיבלתי רישיון A1 לפני מספר חודשים, וחיכיתי לסוף החורף כדי לקנות לאופנוע ראשון. בשעה טובה נראה לי שאביב הגיע פסח בא.
מחפש אופנוע לנסיעה של 20-25 ק"מ בין נתניה להרצליה לצרכי עבודה בשעות הבוקר, אני פשוט לא מסוגל יותר לשרוף שעתיים-שלוש מהחיים שלי כל יום בעמידה במקום ברכב, ולצערי תחבורה ציבורית הוכיחה את עצמה כמאוד לא אמינה אז הגיע הזמן לעבור לדו"ג.

מסגרת התקציב עומדת על 25 אלף, לפני ביטוח וציוד, מוכן להתגמש למעלה במידה ויש משהו תואם יותר לצרכים.
בעיקרון מחפש משהו שיעשה את העבודה בלי להיחנק, שישאר איתי לטווח ארוך ושיהיה נח לתפעול ותחזוק. אני בחור יחסית גדול, 1.90 מטר על 80 קילו, אז גם בזה צריך להתחשב, וזה לפני שהכנסנו לעסק את הגברת (שמימדיה קטנים משמעותית משלי, למקרה שתהיתם).
מכוון לאופנוע ולא לקטנוע, היה לי ניסיון ברכיבה על שניהם, ואני פשוט מרגיש יותר חי על אופנוע (בלי חלילה לפגוע בכבודם של רוכבי הקטנוע, זה כבר עניין אישי). מחפש אופנוע יציב ונח לנסיעה רגועה ובלי שטויות, השלב הזה כבר מאחורינו.

מהתייעצות עם חברים ומעבר על שרשורים כאן בפורום וכתבות בכלל באתר, אני חושב שדגמי הונדה CB500 הם בחירה טובה לצרכים שלי, אבל כמובן שהייתי מאוד שמח לשמוע עוד דעות והצעות, ובכלל דברים שחשוב להתחשב בהם מאנשים מנוסים וחכמים ממני.

המון תודה מראש.