עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 31

אשכול: אופנוע ראשון לנסיעה בין עירונית - רוכב חדש-ישן

Junior Member

אופנוע ראשון לנסיעה בין עירונית - רוכב חדש-ישן

שלום לכולם,
    קיבלתי רישיון A1 לפני מספר חודשים, וחיכיתי לסוף החורף כדי לקנות לאופנוע ראשון. בשעה טובה נראה לי שאביב הגיע פסח בא.
    מחפש אופנוע לנסיעה של 20-25 ק"מ בין נתניה להרצליה לצרכי עבודה בשעות הבוקר, אני פשוט לא מסוגל יותר לשרוף שעתיים-שלוש מהחיים שלי כל יום בעמידה במקום ברכב, ולצערי תחבורה ציבורית הוכיחה את עצמה כמאוד לא אמינה אז הגיע הזמן לעבור לדו"ג.

מסגרת התקציב עומדת על 25 אלף, לפני ביטוח וציוד, מוכן להתגמש למעלה במידה ויש משהו תואם יותר לצרכים.
    בעיקרון מחפש משהו שיעשה את העבודה בלי להיחנק, שישאר איתי לטווח ארוך ושיהיה נח לתפעול ותחזוק. אני בחור יחסית גדול, 1.90 מטר על 80 קילו, אז גם בזה צריך להתחשב, וזה לפני שהכנסנו לעסק את הגברת (שמימדיה קטנים משמעותית משלי, למקרה שתהיתם).
    מכוון לאופנוע ולא לקטנוע, היה לי ניסיון ברכיבה על שניהם, ואני פשוט מרגיש יותר חי על אופנוע (בלי חלילה לפגוע בכבודם של רוכבי הקטנוע, זה כבר עניין אישי). מחפש אופנוע יציב ונח לנסיעה רגועה ובלי שטויות, השלב הזה כבר מאחורינו.

מהתייעצות עם חברים ומעבר על שרשורים כאן בפורום וכתבות בכלל באתר, אני חושב שדגמי הונדה CB500 הם בחירה טובה לצרכים שלי, אבל כמובן שהייתי מאוד שמח לשמוע עוד דעות והצעות, ובכלל דברים שחשוב להתחשב בהם מאנשים מנוסים וחכמים ממני.

המון תודה מראש.

Senior Member
    כל אופנוע עם מנוע של מעל 250 סמ"ק צריך להיות מסוגל להעביר אותך בקלות את הדרך מנתניה להרצליה ובתלות באופי הנסועה המשותפת עם הגברת, יכול להיות שגם כלים עם מנועים קטנים יותר יתאימו ואותם תוכל למצוא בתקציב הזה משנתונים מתקדמים/חדשים.
    הCB500X הוא סוג של ברירת מחדל נפוצה ופופולארית שעומדת בדרישות שלך וגם ויסטרום 650 מוגבל כנראה יתאים. הם רק יהיו משתונים לא מתקדמים במיוחד.

Member
    cb500x בחירה מעוה

Senior Member
    לא יודע אם ה-500X נכנס בתקציב. אם לא - בוודאות ה-CB500F נכנס. להתקין לו משקף רוח קטן ולהינות. למי שלא מחפש להתגרזן על יתר המידה ולא תופר מאות ק"מ ביום - יותר ממספיק. יתמודד בהרכבה ללא בעיה כלשהי, למרות שאם זה שיקול משמעותי - ה-500X עדיף, מעט יותר מרווח.

Junior Member
    קודם כל תודה לכם על המענה המהיר. אני רואה שיש פה הסכמה בנוגע להונדה.
    בדקתי את הCBX, בהחלט מחוץ לתקציב אבל לא בפער משמעותי אם המשמעות היא אופנוע שמשרת את הצרכים שלי בול, ויסחב איתי כמה שנים טובות קדימה במצב טוב.
    בנוגע לCBF, אם אני לא טועה, אני חושב שלמדתי נהיגה על הCBF250. אני באמת לא זוכר, ובזמנו הבנתי כלום וחצי באופנועים, רק בחודש האחרון לפני קנייה אני מתחיל לקרוא ולהעמיק בנושא. מבחינתי היה אחלה אופנוע, מאוד נח למידות שלי ואם ה-500 הוא סוג של גרסה יותר גדולה ויותר חזקה שלו, אז אני חושב שמעולה.

עכשיו השאלה כזאת, עולה פה בדיון וממקורות מידע אחרים שהCBX הוא מודל עדיף, אבל במה זה מתבטא? פחות טיפולים, יותר אמין, יותר יציב ונח לרוכב?
    אני סוג של מנסה לתמחר פה את הפער ביניהם מבחינת מה כדאי, ולא הכי יודע איך לתקוף את הנושא.

סליחה עם חפרתי, אני פשוט חסר ידע מעשי במה לבדוק ואיך להשוות, ועם כל הכבוד לכתבות וביקורות לדעתי אין על חוכמת ההמונים.
    ושוב תודה על העזרה עד כה, מאוד מעריך!

Senior Member
    cbf250 הוא אופנוע אחר לחלוטין אבל הוא נייקד ולכן כ"קונספט כללי" הוא מקביל לcb500f.
    ההבדלים בין הCB500X לF קשורים בעיקר בתנוחת ישיבה, מיגון רוח ומהלך מתלים. הX מיועד לתיור/שטח רך בעוד שהF הוא נייקד כביש ומעט יותר ספורטיבי. שניהם נוחים אבל הX קצת יותר נוח רק מעט יותר גדול ומגושם. אין הבדל מבחינת אמינות או מרווח טיפולים (הבסיס שלהם זהה).
    אם אתה לחוץ על הכסף אז כמו שטונדרה אמר, הF צריך להיות יותר ממספיק.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    cbf250 הוא אופנוע אחר לחלוטין אבל הוא נייקד ולכן כ"קונספט כללי" הוא מקביל לcb500f.
    ההבדלים בין הCB500X לF קשורים בעיקר בתנוחת ישיבה, מיגון רוח ומהלך מתלים. הX מיועד לתיור/שטח רך בעוד שהF הוא נייקד כביש ומעט יותר ספורטיבי. שניהם נוחים אבל הX קצת יותר נוח רק מעט יותר גדול ומגושם. אין הבדל מבחינת אמינות או מרווח טיפולים (הבסיס שלהם זהה).
    אם אתה לחוץ על הכסף אז כמו שטונדרה אמר, הF צריך להיות יותר ממספיק.
    רק להוריד את המילה שטח

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    רק להוריד את המילה שטח
    הי! רשמתי "שטח רך".
    אל תהיה קטנוני

Junior Member
    היי חברים, עדכון.
    אחרי ההתייעצות פה, הלכתי לבדוק היום כלי שהיה ניראה סבבה ורציתי לבחון מקרוב
    מדובר בCB500X 2015 , יד שניה. עשה קצת יותר מ20 האופנוע עצמו מתוקתק, אפס שריטות. ניראה מאוד שמור. לקחתי אותו לסיבוב קטן והכל רץ חלק, חוויית רכיבה אמיתית הכלי הזה. כמו שאמרתם, מאוד סלחן לרוכב לא משופשף, יציב ורגוע. המלצתכם אכן תואמת את הצרכים נאמנה.

עכישו הכלי סבבה והכל, אבל לפני שאנחנו עובירם לחופה וקידושין, המחיר המוצע הוא 30000, שזה משהו שהוא מעצב לתקציב הראשוני אבל לא שובר עסקה. והשאלה היא האם במסגרת התיאור הנוכחי זה נשמע כמו מחיר טוב לאופנוע המוצע?
    ברור לי שאין לכם איך להעריך במדוייק כלי שאתם לא רואים ולא מרגישים, אבל אני אשמח לכיוון כללי או הערכה יחסית.

Senior Member
    זה מחיר המחירון שלו לפי לוי יצחק:
    http://www.levi-itzhak-ofnoim.co.il/...9%d7%91%d7%99/

אבל כמובן שמחירון זה מחירון והוא לא בהכרח מייצג...
    מעבר לזה, אני לא יכול להגיד יותר מדי למעט זה שכמובן רצוי לקחת אותו לבדיקה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני קניתי לפני שנה וחצי את ה cb500x שלי, מודל 2014 עם 26 אק''מ ב 30 אש''ח.
    אולי תוכל לנסות לקזז אלפיה או שתיים,או לקבל איזה תוספת (אם הכלי מסוכנות), אבל בסופו של דבר, המחיר לא רחוק מהמציאות.

Junior Member
    הייתי באותו מצב לפני חודשיים וחצי בחרתי בסוף בורסיס 300 וכמה שאני שמח בבחירה פשוט הנאה של אופנוע.

Member הסמל האישי של Khc
    ציטוט נכתב במקור על ידי uuuyuuu צפיה בהודעה
    הייתי באותו מצב לפני חודשיים וחצי בחרתי בסוף בורסיס 300 וכמה שאני שמח בבחירה פשוט הנאה של אופנוע.
    ממש לא טרול/בוט.
    המון ידע משכנע שמת בתגובה שלך על הורסיס.

לפותח שרשור. ה X כלי מצוין למתחילים, אני עם שלי כבר שנתיים, נוח, אמין וחסכוני. לא ממהר להחליפו.
    עצם העובדה שהוא הכלי הנמכר ביותר כמה שנים ברציפות, מאפשרת לך היצע נרחב בשוק יד 2, יש כלים מאובזרים או שמורים במחירים סבירים. שווה לחרוש קצת יותר על לוחות הפייסבוק בקבוצות הרלוונטיות.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    ממש לא טרול/בוט.
    המון ידע משכנע שמת בתגובה שלך על הורסיס.

לפותח שרשור. ה X כלי מצוין למתחילים, אני עם שלי כבר שנתיים, נוח, אמין וחסכוני. לא ממהר להחליפו.
    עצם העובדה שהוא הכלי הנמכר ביותר כמה שנים ברציפות, מאפשרת לך היצע נרחב בשוק יד 2, יש כלים מאובזרים או שמורים במחירים סבירים. שווה לחרוש קצת יותר על לוחות הפייסבוק בקבוצות הרלוונטיות.

ממש לא בוט ולא טרול אין לי ידע ואני לא מנסה לשכנע אף אחד ואני גם לא מנסה למכור שום דבר.
    פשוט ציינתי עובדה שרכשתי אופנוע ראשון לפני חודשיים וחצי והייתי באותה דילמה בסוף בחרתי בורסיס וכמו שאתה מרוצה מה-X אני מרוצה מהורסיס אני לא מבין את הצורך שלך להתנפל עלי.
    משום מה לי נראה שדווקא אתה מנסה למכור משהו.

Member הסמל האישי של Khc
    אין לי מה למכור
    מתנצל אם זה נשמע תוקפני.

לדעתי, תגובות בפורום צריכות להיות קצת יותר אינפורמטיביות מאשר רק אחלה כלי.