היי,
על כמה טורים זה נורמלי לנסוע בכל מהלך? אולי זה האגזוז יושימורה שלי אבל היתה לי הרגשה שגם ב5000 סל"ד האגזוז היה קולני נורא.
תודה
היי,
על כמה טורים זה נורמלי לנסוע בכל מהלך? אולי זה האגזוז יושימורה שלי אבל היתה לי הרגשה שגם ב5000 סל"ד האגזוז היה קולני נורא.
תודה
Grasshopper AT 2016
Vstrom 650 2011
CB250R 2011
כן!!!!!!!!קניתי לפני כמה ימים.
האמת, זה באמת מבדר... אבל זה חוש ההומור הציני שלי.
אנא ממך תפרט לנו איזה אופנוע ברשותך, באיזה הילוך הוא רועש ב 5000 סל"ד וכו'
יש לי CB500X, בכל הילוך שנסעתי ב-5000 סל"ד היה נשמע לי שהוא עושה ממש רעש ומתאמץ. כשאתם רוכבים באיזה סל"ד אתם נמצאים בערך?
יש לך יושימורה על האופנוע, זאת בדיוק הפואנטה שלו, להרעיש.
Sent from my T5 using Tapatalk
אני רוכב על Cb500f, המנוע הזה עובד טוב בעיקר בסלד נמוך, אין צורך כל כך למשוך את המנוע, ככה שהלחפת הילוכים אני עושה בערך בחמש אלף סלד, ובהילוך שישי אין בעיה לשייט על 6 אלף וקצת יותר
קודם כל אין כזה דבר סל"ד נורמלי בכל הילוך. אין קשר בין סל"ד להילוך. הסל"ד מכתיב מומנט והספק מנוע, ולכן קודם אתה בוחר את הסל"ד שאתה רוצה לשמור בהתאם לאופי הרכיבה, ואז בחר את ההילוך המתאים כדי לשמור את הסל"ד שאתה רוצה במהירות שאתה רוצה להיות בה.
כללי אצבע שהיו לי: בתוך העיר רכיבה רגועה 3000-4000 (תשתדל לשמור מעל 2000), בכבישים טכניים 5000 ומעלה (אזור הנוחות של המנוע), בכבישים מהירים 6000 ומעלה בהילוך שישי. כמובן שהכל דינמי, למשל העלאת סל"ד לקראת עקיפה או טיפוס, הורדת סל"ד לאחר מכן.
אם הרעש מפריע לך תחליף את האגזוז. ושים אטמי אזניים.
הסל"ד מכתיב מומנט ואין קשר בין ההילוך לסל"ד.
איזה סלט.
חח..
זו הסיבה שהחלפתי את ה CB500X שלי אחרי חודשיים
מעל 90 -80 קמ"ש המנוע מרגיש עסוק ורועש ותמיד חיפשתי את ההילוך השביעי..
על ה NC העיניינים מרגישים יותר רגוע ונכון (וגם מהנה ולא כל כך רגוע אם רק רוצים )
בעקרון התשובה היא תיסע בהילוך הכי גבוה שבו המנוע עדיין מגיב ומספק מספיק כוח לדרישות הנסיעה באותו רגע.
רמת הסל"ד תלויה במנוע וביחס ההילוך של מערכת ההנעה.
לי יש CB500X כבר שנתיים וחצי, ורוב אם לא כל הנסיעות שלי הן בינעירוניות.
אני רוכב בדר"כ בין 5000-5500 סל"ד בלי שום בעיה שזה בין 105- 120 קמ"ש, אך רכיבות קצרות בקצעי כביש מהירים מאוד אני עולה טיפה ל6000 סל"ד שזה על 130 קמ"ש,
כאן המנוע אכן מרגיש לי טיפה עסוק אך לא משהו כזה דרמטי.
וזה אכן משתנה מאוד בין אופנועים שונים, מנועים גדולים יהיו על 120 קמ"ש כבר ב4000 - 4500 סל"ד, לעומת זאת מנועים קטנים יהיו על 7000 סל"ד במהירות של 100 קמ"ש, שוב, זה מאוד משתנה בין כלים, יחסי העברה, ונפחים.