כלי ישן של יבואן חזיר אתה תכנס להוצאות שתשלם מהר מאוד את מחיר הכלי בתיקונים וטיפולים, מה שאני רושם הוא רק על דעתי מנסיון שלי, מניח שיש עיוורים של המותג שיגידו את ההיפך ממני.
הי,
כבר הרבה זמן שחם על רכישה של כלי כזה.
הייתי רוצה לקבל המלצות בעד/נגד על הכלי עד 800 סמ"ק.
תקציב של 30000 בערך...
איך התחזוקה? אמינות?
כלי ישן של יבואן חזיר אתה תכנס להוצאות שתשלם מהר מאוד את מחיר הכלי בתיקונים וטיפולים, מה שאני רושם הוא רק על דעתי מנסיון שלי, מניח שיש עיוורים של המותג שיגידו את ההיפך ממני.
התחזוקה העצמאית דורשת כלים מיוחדים. מרווח טיפולים גדול (שאני ממליץ לצמצם), כל כניסה למוסך תעלה לא מעט.
היבואן מתמחר את החלקים בצורה סבירה (פי 2-2.5 ממחיר חו"ל. במטרו זה פי 3-4). החלקים עצמם לא זולים, גם החו"ל. טיפול גדול זה עסק די יקר ומסובך גם עצמאית (טיימינג+פירוק של כל האופנוע לכיוון שסתומים).
מנסיוני עם המולטיסטראדה (2008, כ-115 אלף ק"מ כרגע) כשהכלי מזדקן, יש בעיות חשמל קטנות, והבעיות רגילות של גיל\קילומטראז.
מקוררי האוויר של דוקאטי לא אוהבים רכיבת "כאסאח" - זה גורם לצריכת דלק גבוהה ובעיות מכאניות.
הייתה סדרה של כלים (1100 לרוב) עם בעיות במובילי השסתומים, שנשחקו מוקדם.
בקיצור, קח בחשבון שאתה רוכש אופנוע מעט "שונה", שעלות האחזקה שלו בשנתון מתקדם יכולה להיות גבוהה מהונדה מקביל.
אל תתפתה לרכוש כלי שאינו שמור ומתוחזק רק עקב מחיר זול מאחרים. טפל עצמאית (אם יש את הידע, הניסיון והתנאים) או במוסך שמכיר היטב את הכלים האלה (למשל, "דינמיקה" בחולון). למד מאחרים, ובצע פעולות תחזוקה מונעת שאינן כתובות בספר (כמו למשל, החלפה יזומה של מותחני הטיימינג. מומלץ כל החלפת רצועות שניה).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual