היו פה כמה שרשורים בעבר.
אני מצאתי משאבת נפט בתחנת דלק מבוא שומרון באיזור התעשיה הישן בנתניה (7.5 שקל לליטר).
מחפש לקנות נפט באיזור המרכז, לניקוי השרשרת כמובן, עד כה השתמשתי בספריי ייעודי של liqui moly שאני לא מבסוט ממנו בלשון המעטה. המלצות לספריים אחרים יתקבלו בברכה (אם כבר ספריי אז מעדיף כאלה שהם בסדר לסביבה)
תודה
Sent from my MI 6 using Tapatalk
היו פה כמה שרשורים בעבר.
אני מצאתי משאבת נפט בתחנת דלק מבוא שומרון באיזור התעשיה הישן בנתניה (7.5 שקל לליטר).
השימוש בסולר ייתן לך את אותה התוצאה
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
אצלי זה בבקבוק. זו לא צריכה להיות בעיה. מקסימום הבית יתלקח![]()
סולר תוקף פלסטיק וגומי שלא מיועד לעבוד עם סולר . לא יודע מאיזה גומי עשוים האורינגים.
לא יודע לגבי נפט. מכיר שמקובל לנקות איתו באופן כללי במכונאות. כן יודע לגבי סולר.
אני לא מנקה שרשרת.
רק משמן.
סולר מופק מנפט, וכחומר ניקוי התכונות של שניהם הן כמעט אותו דבר, ולכן מה שהנפט לא הורג, גם הסולר לא יהרוג.
לגבי סוג הגומי של האורינג, לא הצלחתי למצוא שום מידע על סוג החומר, אבל ברוב המידע לגבי ניקוי שרשרת מדברים על חומרי ניקוי שונים שמקורם בנפט. אני מאכסן את הנפט במיכל של שמן מנוע של רכב או במיכל דומה.
לגבי תחנה שמוכרת נפט, אני קונה מתחנת המפרש במרכז (מזרח) ראשון לציון ברחוב שמוטקין 38.
לא מודאג מהבית, מודאג מהאופנוע
אחלה רעיון, תודה!
והיא נשארת נקיה??
(שלי גיפה לגמריי אז חובה לנקות)
תודה רבה!
אני לא מבין בנושא אבל על אותו משקל מה שאתה אומר אפשר להשתמש בבנזין?
Sent from my MI 6 using Tapatalk
בנזין מתלקח והוא ממש מסוכן. דיזל ונפט הרבה יותר בטוחים.
רוב מי שמשמן בלי לנקות, מורח על השרשרת שמן גיר במברשת ולא מתיז ספריי גריז. יש לזה יתרונות וחסרונות ואתה יכול למצוא על זה דיונים כאן.
העובדה ששניהם מופקים מנפט גולמי היא לא רלוונטית מכיוון שאלו מוצרים שונים. גם פלסטיק מופק מנפט גולמי.
אם ידוע לך בוודאות שנפט תוקף גומי זה משהו אחר. אבל להתבסס על המקור המשותף שלהם זה לא מספיק טוב.
בתקופה בה עבדתי (לא בתור עובד מן המניין) במוסך אופנועים, היתה מכונת שטיפה עם נפט. בעל המוסך (מכונאי של פעם) הזהיר אותי שחלקים של אופנוע מנקים עם נפט ולא עם סולר, כי סולר הורס.
עכשיו,
כולנו יודעים שמכונאים של פעם הם אנשי מקצוע מעולים מצד אחד, אבל לפעמים השיטות עבודה שלהם מתבססות על ידע מסורתי ולא תמיד ידע הנשען על מדע והוכחות אמפיריות.
אני בוחר לא לנסות סולר ולא לגלות האם הוא תוקף או לא,
מכיוון שיש לי אופנוע חדש, אני גם לא מפרק דברים ומנקה אותם כך שאין לי צורך בנפט. בג'יפ שאני מחזיק אני מנקה חלקים עם ספריי בלמים או עם חומר ניקוי ייעודי שאני קונה פעם ב.... בהתאם לסוג החלק ( http://www.brandtools.co.il/ProductI...Id=8015&catId= ).