אם באמת הייתה בעיה כל שהיא אף יצרן לא היה לוקח סיכון ושם את זה במערכת הבלימה המקורית של האופנוע, לא שמעתי על אף קריסה של מערכת בבמוו, דוקאטי, אפריליה, קטמ ועוד שכול אלו מוכרים אופנועים עם צינורות פלדה שזורה במקור
כל מערכת בלימה מיועדת לעמוד בלחצים גבוהים יותר ממה שהיא מסוגלת ליצר כדי למנוע מקרים כמו שהזכרת.
יש גם פוסטים על דברים הרבה יותר הזויים שקרו, בכל מקרה בחלק מהלינקים זה אנשים שהתקינו בעצמם ככה שאי אפשר לדעת את איכות ההתקנה ובשאר בכלל לא ברור מקור הכשל.
עכשיו תעשה גוגל על כשלים של צינורות גומי.
שורה תחתונה פלדה שזורה מבחינה בטיחותית ואפשרות לכשל לא שונה מגומי וכנראה גם טובה יותר.
בנוסף,
צינורות פלדה הם מוצר אפטרמרקט נפוץ. ככאלה, יש הרבה תוצרת זולה ולא איכותית. האתרים הסיניים מלאים בכאלו. מכאן ועד כשל הדרך די ברורה.
לעומת זאת,
מי שקונה מוצר איכותי, שעומד בתקני שקרכלשהו, לא צריך לחשוש.
HEL סינית ? גודריץ' ?
זה בהחלט מוצר מעולה. ואני סמוך ובטוח כי לצנרת שמקורה ידוע אין שום בעיית בטיחות. עכשיו, ניתן להניח גם שכל צינורות הבילום של היצרנים היפנים הם כאלה שניתן לבלום אתם בצורה ראויה.
אז השאלה היא, האם זה נחוץ? לטעמי לא. וכמובן שלא הייתי מחליף לפני המועד הנדרש.
איללכא...ובלימות נכונות
את הגומי צריך להחליף כל 4 שנים לפי היפנים, אז שמגיע הזמן למה תחליף?
וזה בכלל מבלי שדברנו על כל האופנועים בארץ שמסתובבים עם צינורות בלימה פגי תוקף.
החום בארץ והחשיפה לשמש גומרים אותם מהר יותר בדיוק כמו הצמיגים שמתייבשים מהר יותר בארץ.
לא הייתי מחליף לאופנוע חדש צינורות בלימה אבל לאחר 4 שנים זורק לפח וקונה פלדה שזורה וזה בדיוק גיל האופנוע של פותח השירשור ההוא עם ההונדה 2015.
יש תקנים למערכות בלימה, או בפרט לצינורות עצמם?
עם כל התגובות שהגיבו פה, אתלבט עוד קצת אם כן לשדרג או לא (ואם כן אז מתי).
אבל יש תקנים שצריך להכיר או לשים לב אליהם?
או בשורה התחתונה - נניח וראיתי צינורות בלימה שרשום עליהם שמתאימים לאופנוע שלי,
איך אני יודע שהם באמת מתאימים וברמה טובה ולא צמר ברזל שמישהו רשם עליהם את שם הדגם שלי?
בגדול, אתה מחפש חברות מוכרות. או ניגש בארץ למי שמייצר צינורות בלימה עם אישור.
(לא זוכר אם זה מ.פ. מרכז הצנרת, או טכנוצינור אבל משהו בסגנון).
טכנו צינור מעולים בכלי עבודה, ומייצרים צינורות הידראולים לתעשייה. עד כמה שאני יודע.
יש את מייק ברחוב הסדנא. לא קניתי ממנו כי הזמנה מחו"ל עלתה כמעט חצי.
צינורות בלימה זה לא רק הצינור.
הרבה כאב ראש זה האורך המדוייק. והסופיות.
טכנו צינור לא קיימים יותר, בעל הבית שהיה מכין את הצנרת בעצמו פרש, ומכר את העסק לספארקו שהיו בזמנו בקיבוץ גלויות ועברו לרחוב הפלד בחולון. AEROQUIP המעולים לא מיובאים בארץ למרות שיש יבואן שלהם אבל הוא מתעסק בצנרות לשוק אחר. הייתי הולך על EARL פרפורמנס עם חיבור הספידפלקס שלהם ומכין בעצמי את הצנרת, המחבר המהיר שלהם עדיף ויותר בטוח מחיבור מסוג CRIMP אבל לא בעל תקן DOT, לא שהתקן הזה מוצלח במיוחד, הוא מהווה סוג של פילטר עבור איכות נמוכה אבל בדרך גם זורק החוצה אלמנטים טובים. למשל צנרת נחושת העדיפה על התקנית מפלדה היא לא בעלת תקן. כמו החיבור המהיר של ארל-פרפורמנס. לא הייתי מתרגש מהשטויות האלו ופשוט מזמין ומכין לבד.
פעם בעבודה הייתי עושה צינורות עם צורת החיבור הזאת ואם מכונות שעולות מיליונים משתמשות בזה כנראה זה טוב אבל צריך קצת ידע ורגש היו מהנדסים שסגרו חזק מידי או חלש מידי וגרמו לנזילה, זה לא היה נורא כלכך במכונות האלו אבל במערכת בלימה זה קריטי לכן לא הייתי שולח אנשים שאני לא מכיר באינטרנט ללכת ולבנות מערכת כזאת בעצמם.
יש קיטים מוכנים להרבה דגמים ועדיף לקנות קיט כזה, עדיין צריך לחבר אותם אבל אבל החיבור למשאבה או הקליפר פשוט יותר ואם לא בטוחים אפשר להשתמש במד מומנט
לא צריך מכשירים מיוחדים.
תסתכל בסרטון, מספיק מלחציים טובים, מפתח פתוח וסכין יפנית. זה סוג של חיבור מהיר.
מעבר לכך, בסרטון גם נאמר שיש לבצע בדיקת לחץ של הצנרת.
אני תמיד עושה זאת גם אחרי החלת רפידות, בלימות חזקות במגרש או כביש חד סיטרי פנימי שקט, מוציא את המיץ לברקסים ובודק אח"כ אם יש נזילות.
עד עתה לא היתה בעיה. כולל פרוייקט שכלל שדרוג כל מערכת הבלימה הקדמית ברכב קאליפרים גדולים יותר(ששיפצתי), דיסקים ,רפידות, צנרת גומי חדשה ( יוצרה במפעל בת"א ע"י ספק שצה"ל אחד מלקוחותיו) צנרת פלדה, משאבת ברקס, מגבר וכמובן נוזל.
כמו שאמרתי עשיתי הרבה כאלו בחיי וזאת שיטה מעולה שמשתמשים בא בהרבה מערכות הדראוליות בתעשיה אבל יש סיכוי לכשל הגורם האנושי כי צריך קצת להתנסות עם זה לפני.
בגלל שלא צריך כלים מיוחדים עובדים כאן עם רגש ונסיון.
לא הייתי ממליץ את זה סתם למישהוא באינטרנט שאני לא מכיר את יכולותיו, אתה יוצא מנקודת הנחה שכולם כמוך.