עמוד 1 מתוך 8 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 115

אשכול: יש טעם לעשות היום רישיון לאופנוע? או שהכל כבר גם ככה עוד מעט יהיה רק חשמלי?

Member הסמל האישי של TT23

יש טעם לעשות היום רישיון לאופנוע? או שהכל כבר גם ככה עוד מעט יהיה רק חשמלי?

אהלן,

אני מתכנן להוציא בחודש הבא רישיון A1 לאופנוע, למטרות שטח כרגע בלבד. עם זאת, אני שומע הרבה דברים ממשפחה ומחברים על כך שאופנוע זה כלי רכב שכבר לא נראה אותו בעתיד הלא-רחוק בכלל. כשהמכוניות יהפכו חשמליות ואוטונומיות, כבר לא יהיה מקום לאופנועים בכביש. וגם שטח.. מי כבר רוצה אופנוע שטח חשמלי?! (בעע). בקיצור, אני מתחיל לחשוב שאולי כבר פספסתי את הרכבת והעתיד המאיים על מנועי הבנזין כבר אוטוטו כאן.
    אם הייתי רוצה לרכב על כלי דו-גלגלי חשמלי, הייתי כבר קונה אופניים חשמליים. אבל הבזנין, הרעש, העוצמה... זה הכיף. מי כמוכם יודע.

השאלה היא האם יש טעם להוציא היום רישיון לזה היום?
    תודה.

Banned
    יש משהו בדבריך.
    אפונוע/קטנוע הפך לכלי לא פרקטי בעליל. אתה משלם ביטוח יקר, מוציא רישיון נהיגה (יקר). מעביר טסט כחוק ואחרי כל זה אם אפניים חשמליים רק יגעו בך אתה והרישון שלך אבודים!
    שטח? איפה יש שטח? גם שם הטייציונרים אדוני העולם ואתה סופג קללות ויריקות שלא יביישו בסטיונר בשוק. בשם כת הירוקים.
    בן שמן הפך זוועת עולם. אני מניח שכך גם מחוזות אחרים אבודים.

כשזה נאמר, הזירו FX דווקא נחמד בתור קלנועית.

תתנייד על קורקינט או אופניים חשמליים.
    אם תבחר בכל זאת להוציא רישיון תתכונן לרכוב על מחשב על שני גלגלים, עם תקני יורוX מהתחת.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    איזה שטויות.
    אם החשמל ישלוט בעולם אז הפלא ופלא יש גם אופנועים חשמליים.
    אם הנהיגה האוטונומית והAI ישלוט בנהיגה אז ימציאו (וכבר עובדים על זה) גם לדו"ג.
    בקשר לאופניים וביטוח בכלל קשקוש. זה מה שאמור להשפיע לך על ההחלטה? שא אופנים יגעו בך אז תבוא משטרה ותבדוק ואולי יהיה משפט?
    לפי הקשקוש הזה גם ברכב אתה לא אמור לנסוע יותר כי זה בדיוק אותה תופעה.
    ובכל מקרה כל הגלגול והכניסה של הכלים החשמליים והרכב האוטונומי זה תהליכים בסדר גודל של עשורים.

Banned
    ברגע שאתה מבטל את דבריי כקישקוש אתה מסיר את עצמך מרשימת אלו שאני יכול לדון איתם.
    נכון. זה תקף גם לרכבים העניין של האופניים.
    הייתי מחפש לך מקרים של ילדים שנכנסו ברכב חונה(!) ותבעו את בעל הרכב, אבל אני מקשקש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    חבל על הזמן שלך. אל תעשה רשיון. אופנועים יעלמו מחר.....
    אה,
    וגם,
    הילדים שלי לא ילכו לצבא כי לא יהיו מלחמות....

בקיצור, המשפחה שלך סיימה את מחסני התחמושת של "זה מסוכן", אז הם מנסים כיוונים חדשים. שאל את עצמך האם אתה רוצה לעשות משהו בניגוד לרגשות הקרובים אליך.
    ואם כבר העלית סוגייה, אז מה שיכול להיןת הרבה יותר סביר זה שבעתיד אסור יהיה לרכב או לנסוע בשטח, במקומות שלא מוגדרים לכך במיוחד וככה"נ גם בתשלום (כמו שקורה היום בחלק מארה"ב ואירופה).

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    יש משהו בדבריך.
    אפונוע/קטנוע הפך לכלי לא פרקטי בעליל. אתה משלם ביטוח יקר, מוציא רישיון נהיגה (יקר). מעביר טסט כחוק ואחרי כל זה אם אפניים חשמליים רק יגעו בך אתה והרישון שלך אבודים!
    שטח? איפה יש שטח? גם שם הטייציונרים אדוני העולם ואתה סופג קללות ויריקות שלא יביישו בסטיונר בשוק. בשם כת הירוקים.
    בן שמן הפך זוועת עולם. אני מניח שכך גם מחוזות אחרים אבודים.

כשזה נאמר, הזירו FX דווקא נחמד בתור קלנועית.

תתנייד על קורקינט או אופניים חשמליים.
    אם תבחר בכל זאת להוציא רישיון תתכונן לרכוב על מחשב על שני גלגלים, עם תקני יורוX מהתחת.
    נשמע שאתה אפילו יותר פסימי ממני, אבל אני מעדיף לשמור על גרם של אופטימיות.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    איזה שטויות.
    אם החשמל ישלוט בעולם אז הפלא ופלא יש גם אופנועים חשמליים.
    אם הנהיגה האוטונומית והAI ישלוט בנהיגה אז ימציאו (וכבר עובדים על זה) גם לדו"ג.
    בקשר לאופניים וביטוח בכלל קשקוש. זה מה שאמור להשפיע לך על ההחלטה? שא אופנים יגעו בך אז תבוא משטרה ותבדוק ואולי יהיה משפט?
    לפי הקשקוש הזה גם ברכב אתה לא אמור לנסוע יותר כי זה בדיוק אותה תופעה.
    ובכל מקרה כל הגלגול והכניסה של הכלים החשמליים והרכב האוטונומי זה תהליכים בסדר גודל של עשורים.
    כך אני מקווה. בכל מקרה, זה לא ייעלם ב-10 השנים הקרובות, נכון?

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    חבל על הזמן שלך. אל תעשה רשיון. אופנועים יעלמו מחר.....
    אה,
    וגם,
    הילדים שלי לא ילכו לצבא כי לא יהיו מלחמות....

בקיצור, המשפחה שלך סיימה את מחסני התחמושת של "זה מסוכן", אז הם מנסים כיוונים חדשים. שאל את עצמך האם אתה רוצה לעשות משהו בניגוד לרגשות הקרובים אליך.
    ואם כבר העלית סוגייה, אז מה שיכול להיןת הרבה יותר סביר זה שבעתיד אסור יהיה לרכב או לנסוע בשטח, במקומות שלא מוגדרים לכך במיוחד וככה"נ גם בתשלום (כמו שקורה היום בחלק מארה"ב ואירופה).
    דווקא זה בא בעיקר מהחברים. אני לא אתן לזה להשפיע על ההחלטה שלי, אבל רציתי להעלות נקודה ולשאול בנוגע אליה. זה דווקא משהו שחשבתי עליו לפני הרבה שנים. אני לא מדבר על השטח כרגע, למעט הגבלות ו/או איסורים על נסיעה בדרכים אלו או אחרות. אני מדבר על מחיקה גורפת של הדו-גלגלי מן העולם, וספציפית בישראל. השאלה היא האם זה יקרה, ואם כן, כמה זמן עוד נותר לי להנות לפני שלוקחים לנו גם את זה..?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמה עשרות שנים. אופנועים חשמליים כבר נכנסו והם יתפסו תאוצה. אבל זה לא מוריד מחווית הרכיבה. במיוחד בשטח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ttarazi צפיה בהודעה
    אהלן,

אני מתכנן להוציא בחודש הבא רישיון A1 לאופנוע, למטרות שטח כרגע בלבד. עם זאת, אני שומע הרבה דברים ממשפחה ומחברים על כך שאופנוע זה כלי רכב שכבר לא נראה אותו בעתיד הלא-רחוק בכלל.
    .
    איפה ברישיון כתוב ״מנוע בנזין״? בשום מקום. רישיון הוא על הספק מנוע. כלומר, על אופנוע חשמלי אתה צריך אותו רישיון בדיוק.

רכיבת שטח זה הובי. בדומה לצייד. מעניין, יש אנשים שאוהבים, אבל יקר ודורש כל מיני התרים.

מכוניות אוטומטיות יופיע ביחד עם שטיח מעופף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כמה עשרות שנים. אופנועים חשמליים כבר נכנסו והם יתפסו תאוצה. אבל זה לא מוריד מחווית הרכיבה. במיוחד בשטח.
    זה קצת מוריד... השקט הזה לא יכול להחליף לדעתי את צליל הבעירה.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    איפה ברישיון כתוב ״מנוע בנזין״? בשום מקום. רישיון הוא על הספק מנוע. כלומר, על אופנוע חשמלי אתה צריך אותו רישיון בדיוק.

רכיבת שטח זה הובי. בדומה לצייד. מעניין, יש אנשים שאוהבים, אבל יקר ודורש כל מיני התרים.

מכוניות אוטומטיות יופיע ביחד עם שטיח מעופף.

אני לא בטוח, הן כבר קיימות, אמנם לא בתפוצה רחבה, אבל היו כמה ניסויים מוצלחים של כמה חברות, דוגמת גוגל, אפל, טסלה וכו'.

Senior Member
    זה קצת מוריד... השקט הזה לא יכול להחליף לדעתי את צליל הבעירה.

אני לא בטוח, הן כבר קיימות, אמנם לא בתפוצה רחבה, אבל היו כמה ניסויים מוצלחים של כמה חברות, דוגמת גוגל, אפל, טסלה וכו'.
    לא. כל החברות שרשמת הפסיקו עם זה, פרט לטסלה, אבל הם עובדים על ״עזרה לנהג״ או ״driver assist” כי זה אכן אפשרי.

יש בדיחה על אחד שרצה ללמד סוס לא לאכול. הוא כמעט הצליח, אבל סוס מת. זה בלי להכנס לדיון טכני שישעמם את כולם פה.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    הסכנה האמיתית לאופנועים היא קודם הנהיגה האוטונומית. זו כנראה תגיע לפני שמנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבנזין.
    לפותח האשכול - אל תחכה עם הרישיון. התהליך שאתה מתאר רחוק מאיתנו לפחות בכמה עשרות שנים. חבל שתמתין כל כך הרבה זמן
    לשם ההשוואה: בישראל בשנה שעברה, רק 2.5% מסך הכלים הדו גלגליים שנמכרו היו חשמליים. רובם הכמעט מוחלט היו קטנועים שנמכרו לעסקים וחברות. לא לאנשים פרטיים.
    באירופה לעומת זאת, המצב אפילו פחות טוב לתחום החשמלי: רק 0.7% מהכלים שנמכרו ב-2018 מסך כל הדו גלגליים ביבשת, היו חשמליים.
    העתיד (הלא וורוד) עוד רחוק מאיתנו.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Member
    אם ההנחה שלך פותח השירשור היא נכונה - אז המסקנה התבקשת היא הפוכה לא? אם זה עוד מעט נגמר, כדאי לנצל את הזמן ולהינות

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    הסכנה האמיתית לאופנועים היא קודם הנהיגה האוטונומית. זו כנראה תגיע לפני שמנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבנזין.
    לא ברור על איזה סוג של סכנה אתה מדבר, אבל אם כוונתך לרגולציה אז תבדוק שוב על איזה כלי מביאים פיצה.
    מנועים חשמליים לא יחליפו מנועי בעירה כל עוד לא ימצא דרך חדשה לאחסן חשמל. לא מדובר ב-״טכנונלוגה״. מדובר בפריצה במדע בסיסי. לשם פרופורציה - טכנולוגיה של היום שבעזרת אני כותב זאת מתבססת על מדע מלפני 100 (!) שנה - תורת היחסות.

אותו דבר לגבי ״נהיגה אוטומתית״. מחשבים של היום מבוססים על תאוריה משנות 30-50 ממאה קודמת. עד היום אין אף אחד שמצליח להגדיר בעית נהיגה כ-״מכונה סופית״ (final automaton). מחשב שלי לא שונה מהותית מאחיו של שנות 50-60 ממאה קודמת.

ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    לפותח האשכול - אל תחכה עם הרישיון. התהליך שאתה מתאר רחוק מאיתנו לפחות בכמה עשרות שנים. חבל שתמתין כל כך הרבה זמן
    לשם ההשוואה: בישראל בשנה שעברה, רק 2.5% מסך הכלים הדו גלגליים שנמכרו היו חשמליים. רובם הכמעט מוחלט היו קטנועים שנמכרו לעסקים וחברות. לא לאנשים פרטיים.
    באירופה לעומת זאת, המצב אפילו פחות טוב לתחום החשמלי: רק 0.7% מהכלים שנמכרו ב-2018 מסך כל הדו גלגליים ביבשת, היו חשמליים.
    העתיד (הלא וורוד) עוד רחוק מאיתנו.
    מה שכתבת מעודד, אני מוכרח לומר
    אבל גם סכנת האוטונומיות לא רחוקה שנות אור. אמנם, עד כמה שאני יודע העניין הזה תקוע בגלל ענייני בירוקרטיה ושלל תקלות שלא מצאו להן עדיין פתרון, אבל הן תגענה, ויהיו מכוניות אוטונומיות. יכול להיות שלא יהיו רכבים פרטיים אלא רק רכבים אוטונומיים-ציבוריים, אני לא יודע.. מה שבטוח זה שעתיד הדו-גלגלי בסכנה ויש לו לא מעט אויבים. אני מתנחם בכך שיש לי עוד כמה שנים של חסד עד שיסלקו את הרוכבים על שניים מהכביש ו/או מהשטח.

ציטוט נכתב במקור על ידי Fistuk צפיה בהודעה
    אם ההנחה שלך פותח השירשור היא נכונה - אז המסקנה התבקשת היא הפוכה לא? אם זה עוד מעט נגמר, כדאי לנצל את הזמן ולהינות
    השאלה היא כמה זה קרוב, וזו בדיוק מהות השרשור שפתחתי. אם זה מחר, אז לא נותר זמן, אבל אם זה בעוד 10 שנים, אז אפילו תקופה כזו היא שווה להוצאת רישיון. ניסיתי לאמוד לפי התשובות שקיבלתי פה כמה זה קרוב. בינתיים אני מתרשם שזה לא יהיה מחר ולא מחרתיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    לא ברור על איזה סוג של סכנה אתה מדבר, אבל אם כוונתך לרגולציה אז תבדוק שוב על איזה כלי מביאים פיצה.
    מנועים חשמליים לא יחליפו מנועי בעירה כל עוד לא ימצא דרך חדשה לאחסן חשמל. לא מדובר ב-״טכנונלוגה״. מדובר בפריצה במדע בסיסי. לשם פרופורציה - טכנולוגיה של היום שבעזרת אני כותב זאת מתבססת על מדע מלפני 100 (!) שנה - תורת היחסות.

אותו דבר לגבי ״נהיגה אוטומתית״. מחשבים של היום מבוססים על תאוריה משנות 30-50 ממאה קודמת. עד היום אין אף אחד שמצליח להגדיר בעית נהיגה כ-״מכונה סופית״ (final automaton). מחשב שלי לא שונה מהותית מאחיו של שנות 50-60 ממאה קודמת.
    מה הכוונה ב"אחסון חשמל"? כבר היום יש לך פתרונות עבור זה - סוללות חשמליות בכל רכב היברידי, בכל אופניים חשמליים.. זה לא חדש. ייתכן מאוד שהסוללות יגדלו מבחינת הספק, מבחינת קיבולת ושזמן הטעינה שלהן יתקצר, אבל יש לזה פתרון והוא קיים כבר היום בדמות הסוללה. זה לא שצריכים להמציא מאפס את המוצר הזה שנקרא "בטרייה".

אני נוטה להסכים איתך בעניין האוטונומיות. אמנם, יש כמה חברות שעובדות על זה בשלבי פיתוח שונים, אולם נהיגה אוטונומית עצמאית לגמרי זה משהו שיהיה סביבו כל כך הרבה בירוקרטיה ובדיקות שאני לא מאמין שנראה אותו לפני 2040-2050. דווקא החשמול של האופנועים הוא ה"סכנה" הקרובה והמוחשית יותר, בעיניי.

Senior Member
    מה הכוונה ב"אחסון חשמל"? כבר היום יש לך פתרונות עבור זה - סוללות חשמליות בכל רכב היברידי, בכל אופניים חשמליים.. זה לא חדש. ייתכן מאוד שהסוללות יגדלו מבחינת הספק, מבחינת קיבולת ושזמן הטעינה שלהן יתקצר, אבל יש לזה פתרון והוא קיים כבר היום בדמות הסוללה. זה לא שצריכים להמציא מאפס את המוצר הזה שנקרא "בטרייה".
    בכוונה לא כתבתי ״סוללה״. טכנולוגיה של איכסון כימי די ידוע על כל היתרונות וחסרונות. ו - זה לא מספיק. מסתבר שאנשים לא מוכנינם למצב בו תדלקת בערב, בא בבוקר - חצי. זה קורה עם סוללות במצב הפרשי טמפרטורה. גם זמן טעינה של עשרות דקות לא מקובל במרבית מקרים.
    אין מה לעשות - בנתיים דלק הרבה יותר נוח ולא יקר.