תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: קטנועי תל"ג- התלבטות

Junior Member

Question קטנועי תל"ג- התלבטות

ערב טוב!

חדש כאן, וככל הנראה בקרוב חדש גם בעולם הדו גלגלי (או התלת).

לאחרונה עברתי לת"א, מכרתי את הרכב (לא אופציונלי בכרך הגדול) ומאז אני מתנייד על אופניים רגילות (כן כן, מדווש!).
    אבל לא כל הנוצץ זהב.. המרחק היומי שעלי לרכב לא קטן ולאחר חודשיים העניין מתחיל להראות אותותיו בגופי ובעיקר בכוחי..
    בכל מקרה, בבעלותי רישיון A2 שהוצאתי בסוף הצבא על מנת לעבוד כשליח תקופה קצרה.
    מכיוון שאני מתעתד להתחיל לימודים אקדמיים במכללה למנהל (ראשון לציון) באוקטובר הקרוב, חשבתי שהאופציה הטובה ביותר לסגור את פינת הנסיעות בעיר ולמכללה תהיה קטנוע.
    הבנתי שקטנוע 125 סמ"ק גבולי מאוד ספק לא רלוונטי לשימוש זה, לכן כנראה אגדיל רישיון ל A1.
    אבל יש דבר אחד שמכרסם לי בתודעה..
    בטיחות.
    אני לא חושבב גדול של רעיון הדו"ש, חוסר האונים והפגיעות שיש כאשר נמצאים על הכביש עם שלל נהגי ישראל מטובי אזרחינו הוא גבוה, וגורם לי לחשוש..
    במיוחד לאור האחיזה/נעילת גלגלים בעצירת חירום.

אז.. הבנתי שיש 2 אפשרויות מרכזיות לפתרון חלקי של החשש:
    1. קטנוע עם ABS.
    2. קטנוע תלת גלגלי עם/בלי ABS.

עכשיו ההתלבטות היא בעיקר בשל כמה גורמים:
    א. עלות ביטוח שעולה מעט בקטנוע דו"ש לעומת תל"ג.
    ב. עלות שוטפת בניהם.
    ג. מחיר קניה.

לגבי עלות הביטוח, קטנועי תל"ג רלוונטים אמנם זולים יותר במעט, אבל חשבתי על ה,MP3 של פיאג'ו ושם ככל הנראה רלוונטי דגם ה 300 בלבד.. מה שגם למדתי שבישראל כמו בישראל.. הביטוח באופן לא מוסבר קופץ בכמעט 1300 שקל החל מהסמ"ק הראשון אחרי ה 250.
    זאת לעומת האפשרויות בעלות ה ABS בתחום ה 250 סמ"ק (דאון טאון, ג'וירייד,קרוזים וכו')
    אשמח לדעתכם בנושא זה.

בנוסף, מנסיון של חברים פה, מה רמת הבלאי בקטנוע MP3 תל"ג?
    המערכת של המתלה הקדמי נראית לי כמשהו שעלול לסבך אותי בהוצאות לא מוכרות בעליל...

אשמח לדעתכם בכל נושא ובכללי!

תודה רבה!
    עמית.

Member
    היי עמית,

חיפוש היה מוצא לך כמה שרשורים שכבר דיברו על ה- MP3, בעיקר לרעה מבחינת הוצאות האחזקה.
    לדוגמה: http://fullgaz.co.il/forums/showthre...E9%E0%E2%27%E5

בלי קשר יצא לי לרכוב אחרי ימאהה טריסיטי 155, ועושה רושם שהוא מתמודד ממש נחמד ברכיבות בינעירוניות (כמובן, באופן יחסי). אני לא יודע מה עלויות האחזקה שלו אך שווה כן לבדוק אותו כמועמד.

מבחינת סיכון, אתה תהיה חשוף לרכבים אחרים באותה מידה עם דו גלגלי או תלת גלגלי. כלומר, אם רכב החליט שהוא חותך אותך...התוצאה תהיה זהה.
    היתרונות מצד שני, עומדים לזכות בעיקר בהתמודדות של תנאי דרך בעייתיים כגון כביש רטוב, כתמי שמן וכורכר, בלימות חירום בזמן הטייה וכדומה.
    אם ישנה אופציה בה עלות האחזקה של תלת גלגלי עומדת בקנה אחד (וגם אם יקרה מעט יותר) עם קטנוע 250 ממוצא, אני חושב שזאת יכולה להיות בחירה נבונה, בעיקר אם בטיחות היא העיקרון השולט וקובע עבורך.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 28-04-2019 בשעה 22:30.

Junior Member
    היי עמית
    גם אני התלבטתי בזמנו התלבטות דומה..
    הבנתי שגם התלת גלגליים לא מספקים מענה ביטוחותי מושלם, ומצד שני באמת התרשמתי שהם יותר יקרים לאחזקה. אני מחזיק קטנוע בליץ, יש לו שני גלגלים ואין לו abs, אבל לא מזמן ראיתי כתבה בה טוענים כי הם יותר בטיחותיים. אולי כי הוא כבד, נמוך ועם מרכז מסה שקרוב לרצפה ככה שהוא די יציב.. כקטנוע חשמלי יש לו חסרונות, אבל גם לא מעט חסרונות, ופעם אחרונה שבדקתי הוא בין הזולים, אם לא הזול ביותר לאחזקה. הוא מתאים גם לa2 ואני עושה איתו נסיעות בין עירוניות לא קצרות..
    בהצלחה בקנייה

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי danielh צפיה בהודעה
    היי עמית
    גם אני התלבטתי בזמנו התלבטות דומה..
    הבנתי שגם התלת גלגליים לא מספקים מענה ביטוחותי מושלם, ומצד שני באמת התרשמתי שהם יותר יקרים לאחזקה. אני מחזיק קטנוע בליץ, יש לו שני גלגלים ואין לו abs, אבל לא מזמן ראיתי כתבה בה טוענים כי הם יותר בטיחותיים. אולי כי הוא כבד, נמוך ועם מרכז מסה שקרוב לרצפה ככה שהוא די יציב.. כקטנוע חשמלי יש לו חסרונות, אבל גם לא מעט חסרונות, ופעם אחרונה שבדקתי הוא בין הזולים, אם לא הזול ביותר לאחזקה. הוא מתאים גם לa2 ואני עושה איתו נסיעות בין עירוניות לא קצרות..
    בהצלחה בקנייה
    יש לו חסרונות ומנגד, יש לו גם חסרונות?
    לא מבין איך מישהו שבודק לגבי קטנוע 3 גלגלים מטעמי בטיחות, מסיים עם בחירה בקטנוע ללא ABS אפילו...
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא