שלום לכם,
בעקבות דיון שעלה פה באשכול אחר של הפורום ברשותכם כמה שאלות בנושא קלאץ' משוך בזמן נסיעה.
כרוכב טרי עם ניסיון של בערך חודש וחצי, באמת חשוב לי לשים לב לטעויות שאני אולי עושה שפוגעות בבריאות של הברנש הדו"ג (והחבר הכי טוב החדש שלי), מר הונדה CB500X.
באחד הדיונים פה בפורום עלה הנושא של נסיעה עם קלאץ' משוך, בהמשך לתגובה שלי שבה ציינתי שבירידה תלולה אני מושך את הקלאץ' במרבית הירידה, ונותן לאופנוע "לגלוש" תוך הרמת הילוכים והתאמת סל"ד לפי צורך. תגובה זו עוררה שתי תגובות מנוגדות כמובן, האחת תומכת בגישה שלי והשניה פחות.

אז ראשית אני אשמח אם מישהו עם הבנה טכנית יוכל להסביר לי האם הדבר פוגע באופנוע באיזושהי צורה, או שהדבר בסדר.

בנוסף, אני מוצא את עצמי, מתוך הרגל של שיעורי נהיגה, מושך את הקלאץ' כשאני בולם ולעיתים מחזיק אותו מספר שניות בטרם שחרור תוך כדי המשך נסיעה, במהירויות לאורך כל הסקאלה.
חבר העיר לי שהמנהג הזה גם הוא לא בריא לאופנוע, אבל כשאני רק משחרר גז ובולם בלי למשוך קלאץ' כדי להאט (אני אדגיש כאן שאני עושה זאת בזהירות ולא בזריקה של המצרעת), האופנוע מרגיש כאילו הוא נבלם או שמשהו כמו בולם אותו בחוזקה.

לאור הדברים האלה, אני באמת מאוד אודה למי שיוכל להבהיר קצת על העניין. כל הנושא כבר הכניס אותי לקו חשיבה של הורס את האופנוע מחוסר הבנה, וואלה זה די מוציא את הכיף מהרכיבה.
אני אשמח גם להסברים טכניים על למה ואיך ומה נגרם, לדעתי זאת הדרך הכי טובה להבין ולזכור את מה אתה עושה ולמה אתה עושה אותו.

סליחה על החפירה, אני נורא אוהב את החבר ואני לא רוצה להזיק לו.
תודה ענקית מראש לעוזרים בעניין.