החדשות הטובות שיש לי (מהיום) אישור לטיול רכוב זוגי באירופה לכבוד 25 שנות.
היא הציבה תנאים שתרגמתי בעצמי, לבד:
1. בממוצע שעתיים רכיבה ביום.-
ניתן יותר בתכנון חכם, צריך להבין שהרכיבה בתוך ערים ציוריות שווה לנסיעה ברכבת הקטנה, אפס מאמץ כיסוי שטח מעולה.
2. פחות פיתולים צרים חדים ותלולים בסגנון מעברי האלפים. יותר הכבישים שבאזור בית גוברין.
תחשוב טוסקנה, ספרד, פורטוגל. קח בחשבון שחם!
3. גשם לא. ז'תומרת רצוי מאוד.
באירופה יורד גשם, בהרים קר גם בקיץ, לוקחים ציוד נגד מים ונערכים לאפשרות כזו.
4. גג שבוע רכיבה (8 ימים, 7 לילות)
אחלה!
לינה
לרוב אנחנו רק ישנים ואוכלים במלון ופחות מתלהבים מבתי מלון מפוארים. לא בריכה, ספא מקוזי ומסג' מונגולי בגבישי מלח ממדבר גובי. כן חשוב לנו שיהיה נקי, מאוורר ושקט.
אירופה משופעת במגוון פתרונות תערך למחירים של בין 80-100 אירו ללילה בעונה למלון שייתן לך פתרונות נהדרים כולל ארוחת בוקר מומלץ!
אוכל
אוכלים הכל, גם ברחוב. רצוי מסעדה טובה לפחות פעם ביום. אם נצטרך להכין כריכים ממצרכים מהסופר זה בסדר.
זה הכי כייף בטיול!
טבע
מחפשים מסלולי הליכה קצרים ובעיקר מעיינות, אגמים וחופי ים. אני אוהב מאוד הרים. היא פחות. משהו שעושים עם נעלי ספורט ותרמיל גב.
טיול מעגלי או סיום בנקודה אחרת- הכל בא בחשבון.
אין בעיה למצוא עשרות אתרים כאלה!
רכיבה
לא נסעתי על כלים של ליטר ואפילו לא עם כל המזוודות מלאות וגם לא הייתי במעברי הרים. אין לי חשש רק מציין עובדה. מצד שני, לא בר השוואה אבל אני מרגיש סבבה בכבישים המפותלים מקומיים (בר בהר ,חמת גדר, ירידות לכנרת וכו').
הטרייסר 09 ודומיו יתנו לך די והותר.
מועד
כנראה אמצע יולי. סיכוי קטן שביוני או ספט'.
תזדרז כי הזמן משחק לרעתך בכזאת קירבה.
יעד
אין לי מושג...כמה שיותר יפה, בטוח, מזג אוויר מתאים, יותר כפר מעיר ונוף מדהים. פחות תיירים.
נתתי לך כמה תשובות למעה אבל דרום צרפת, איטליה הצפונית והאגמים יענו לך על הדרישות מעל ומעבר!
תקציב
קראתי את השרשורים ומשיחות עם אחרים בניתי טבלת הוצאות משוערת.
ציוד רכיבה חסר אני מתכנן לקנות במהלך הטיול כשאנחנו שם.
טיול אופנוע זוגי של 8 ימים 7 לילות |
כמות |
מחיר ביורו |
סה"כ יורו |
שקלים |
שכירות אופנוע |
7 |
100 |
700 |
|
מלון (ללא ארוחת בוקר) |
7 |
80 |
560 |
|
צהרים רחוב |
8 |
30 |
240 |
|
בוקר קפה כריך |
8 |
30 |
240 |
|
ארוחת ערב מסעדה |
7 |
100 |
700 |
|
כרטיסים אתרים \ מוזיאונים \ סרט |
6 |
50 |
300 |
|
דלק לפי 1/15 ו- 1500 ק"מ |
100 |
2 |
200 |
|
כרטיסי טיסה |
2 |
|
400 |
|
בזבוזים |
1 |
200 |
200 |
|
מגיני בירכיים |
2 |
50 |
100 |
|
מגפיים |
1 |
100 |
100 |
|
ביטוח |
16 |
3 |
48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סה"כ |
|
|
3740 |
15334 |
שאלות ממוספרות (כדי שיהיה לי קל לעקוב אחרי התשובות)
1. התקציב נראה בערך (15-20%) סביר או שאני מפספס עז ענקית? - סביר ביותר תמיד תוכל להשתמש בויזה במקרה הצורך.
2. אני "רגיל" לאופנוע אחד כי לא רכבתי ב-30 שנה האחרונות. ראיתי שיש מקומות עם NC750 אבל אני חושש מנפח המזוודות המקוריות. ל GS 1200 יש מזוודות עם נפח גדול משמעותית (כך נראה לפחות) אבל לא רוצה גבוה מדי בגלל המשקל. מה כדאי להשכיר?
תחפש אופנוע שאתה רגיל אליו או כזה שלא יאיים עליך, הטרייסר 09 מתאים .
3. רצוי שכל הציוד ייכנס במזוודות מלבד הקסדות שייקשרו לאופנוע בעצירות לטיולים ואוכל. לא אוהב את הרעיון של קשירות ואלתורים. מצד שני זה אומר פחות ביגוד ויותר כביסה...רעיונות \תובנות?
בשרשור שלי על סלובניה הסברתי איך הכי נוח לחלק את המזוודות ואיך מסתדרים עם הציוד זה פשוט.
4. אנחנו לרוב מטיילים בלי תכניות ורציתי לשמוע ממי שמתזמן יעד באותו יום או יום לפני, כמה מסורבל, בעייתי, יקר - לעומת הזמנת מלונות שבועות מראש. במיוחד כשאפשר להזמין חדרים בלי דמי ביטול בחלק מהמקומות. אני יכול לתכנן מראש מסלול ומקומות לינה, רק מתבאס מהרעיון שצריך לעזוב מקום מגניב שפגשנו רק כי יש תכנית וצריך להספיק ...
יש יתרונות לזה ולזה בכל מקרה אני אוהב לדעת לאן אני מגיע בלילה שלא יהיו הפתעות לא נעימות, זה גם המדד של בסוף היום מה המרחק עד למנוחה.
5. בגוגל מפות אפשר לתכנן מסלול אבל כשמייצאים אותו (בהודעת ווצאפ לדוגמא) הוא לא מעביר את המסלול שתכננת אלא רק את המוצא והיעד. איך שומרים מסלול מגוגל מפות כקובץ שאפשר לטעון לנייד מאוחר יותר כדי לנווט ממנו? או שעושים את זה עם גוגל earth?
כותבים סיפור דרך עם שמות האתרים והמקומות שאתם רוצים, שלח לי מייל שלך ואשלח לך דוגמה
6. מכנסי רכיבה אין. מכל אביזרי הבטיחות נראה לי הכי מגושם ומוגזם. אני גם לא מתכנן להתפרע בגלל החשש מקנסות. כמה זה חשוב (לי ולזוגתי) בסולם 1-10?
ג'ינס ומגני ברכיים, ומכנס סערה זה מה שאתם צרכים לא יהיו קנסות.
7. אני מתאמן ולא בהצלחה גדולה ברכיבה איטית לפי הגבלות מהירות תנועה. אני משער שיהיה לי קשה מאוד להישאר ב-50 קמ"ש בדרך מטיז איל לוך למצודה של פרקנפורטר או על 30 קמ"ש בעיירה של היידי. מה...הוויז לא מכיר את המכמונות שם? יש שוטרים שאורבים עם לייזר? כמה כאלה פגשתם בדרכים הצדדיות? עצות בבקשה. לא מתכנן להשתולל בכלל, רק כמה איפוק לארוז.
חלק מהמקומות הם גם 30 קמ"ש, קשה קשה קשה והדוחות הן חלק מהתקציב בתקווה שלא, הצד הטוב שהמדינות האירופאיות משולטות כראוי....
8. השאיפה להימנע מגשם ריאלית?
לא, זה חלק מהחוויה.
9. מה היעד שנראה שמתאים לנו? כ
תבתי לך כמה יעדים.
10. אני מפספס או שכחתי משהו חשוב?
כן להוריד לחץ, אתה יוצא לטייל וליהנות לא לסבול שחרר את הפחדים.
חשוב לא פחות, תודה לשושנים שהשקיע בתיעוד הטיולים וחלוקת המידע והתובנות.
הייתי סקפטי אבל אשכרה בזכות קריאת שרשורי הטיולים היא השתכנעה.
חבל שחלק מהתמונות נעלמו. בכל מקרה, זה עשה את העבודה- שאפו!