עמוד 1 מתוך 8 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 118

אשכול: תכנון טיול רכוב זוגי לאירופה

Senior Member

תכנון טיול רכוב זוגי לאירופה

החדשות הטובות שיש לי (מהיום) אישור לטיול רכוב זוגי באירופה לכבוד 25 שנות.
    היא הציבה תנאים שתרגמתי בעצמי, לבד:
    1. בממוצע שעתיים רכיבה ביום.
    2. פחות פיתולים צרים חדים ותלולים בסגנון מעברי האלפים. יותר הכבישים שבאזור בית גוברין.
    3. גשם לא. ז'תומרת רצוי מאוד.
    4. גג שבוע רכיבה (8 ימים, 7 לילות)

לינה
    לרוב אנחנו רק ישנים ואוכלים במלון ופחות מתלהבים מבתי מלון מפוארים. לא בריכה, ספא מקוזי ומסג' מונגולי בגבישי מלח ממדבר גובי. כן חשוב לנו שיהיה נקי, מאוורר ושקט.

אוכל
    אוכלים הכל, גם ברחוב. רצוי מסעדה טובה לפחות פעם ביום. אם נצטרך להכין כריכים ממצרכים מהסופר זה בסדר.

טבע
    מחפשים מסלולי הליכה קצרים ובעיקר מעיינות, אגמים וחופי ים. אני אוהב מאוד הרים. היא פחות. משהו שעושים עם נעלי ספורט ותרמיל גב.
    טיול מעגלי או סיום בנקודה אחרת- הכל בא בחשבון.

רכיבה
    לא נסעתי על כלים של ליטר ואפילו לא עם כל המזוודות מלאות וגם לא הייתי במעברי הרים. אין לי חשש רק מציין עובדה. מצד שני, לא בר השוואה אבל אני מרגיש סבבה בכבישים המפותלים מקומיים (בר בהר ,חמת גדר, ירידות לכנרת וכו').

מועד
    כנראה אמצע יולי. סיכוי קטן שביוני או ספט'.

יעד
    אין לי מושג...כמה שיותר יפה, בטוח, מזג אוויר מתאים, יותר כפר מעיר ונוף מדהים. פחות תיירים.

תקציב

קראתי את השרשורים ומשיחות עם אחרים בניתי טבלת הוצאות משוערת.
    ציוד רכיבה חסר אני מתכנן לקנות במהלך הטיול כשאנחנו שם.

טיול אופנוע זוגי של 8 ימים 7 לילות כמות מחיר ביורו סה"כ יורו שקלים
    שכירות אופנוע 7 100 700
    מלון (ללא ארוחת בוקר) 7 80 560
    צהרים רחוב 8 30 240
    בוקר קפה כריך 8 30 240
    ארוחת ערב מסעדה 7 100 700
    כרטיסים אתרים \ מוזיאונים \ סרט 6 50 300
    דלק לפי 1/15 ו- 1500 ק"מ 100 2 200
    כרטיסי טיסה 2 400
    בזבוזים 1 200 200
    מגיני בירכיים 2 50 100
    מגפיים 1 100 100
    ביטוח 16 3 48
    סה"כ 3740 15334

שאלות ממוספרות (כדי שיהיה לי קל לעקוב אחרי התשובות)

1. התקציב נראה בערך (15-20%) סביר או שאני מפספס עז ענקית?

2. אני "רגיל" לאופנוע אחד כי לא רכבתי ב-30 שנה האחרונות. ראיתי שיש מקומות עם NC750 אבל אני חושש מנפח המזוודות המקוריות. ל GS 1200 יש מזוודות עם נפח גדול משמעותית (כך נראה לפחות) אבל לא רוצה גבוה מדי בגלל המשקל. מה כדאי להשכיר?

3. רצוי שכל הציוד ייכנס במזוודות מלבד הקסדות שייקשרו לאופנוע בעצירות לטיולים ואוכל. לא אוהב את הרעיון של קשירות ואלתורים. מצד שני זה אומר פחות ביגוד ויותר כביסה...רעיונות \תובנות?

4. אנחנו לרוב מטיילים בלי תכניות ורציתי לשמוע ממי שמתזמן יעד באותו יום או יום לפני, כמה מסורבל, בעייתי, יקר - לעומת הזמנת מלונות שבועות מראש. במיוחד כשאפשר להזמין חדרים בלי דמי ביטול בחלק מהמקומות. אני יכול לתכנן מראש מסלול ומקומות לינה, רק מתבאס מהרעיון שצריך לעזוב מקום מגניב שפגשנו רק כי יש תכנית וצריך להספיק ...

5. בגוגל מפות אפשר לתכנן מסלול אבל כשמייצאים אותו (בהודעת ווצאפ לדוגמא) הוא לא מעביר את המסלול שתכננת אלא רק את המוצא והיעד. איך שומרים מסלול מגוגל מפות כקובץ שאפשר לטעון לנייד מאוחר יותר כדי לנווט ממנו? או שעושים את זה עם גוגל earth?

6. מכנסי רכיבה אין. מכל אביזרי הבטיחות נראה לי הכי מגושם ומוגזם. אני גם לא מתכנן להתפרע בגלל החשש מקנסות. כמה זה חשוב (לי ולזוגתי) בסולם 1-10?

7. אני מתאמן ולא בהצלחה גדולה ברכיבה איטית לפי הגבלות מהירות תנועה. אני משער שיהיה לי קשה מאוד להישאר ב-50 קמ"ש בדרך מטיז איל לוך למצודה של פרקנפורטר או על 30 קמ"ש בעיירה של היידי. מה...הוויז לא מכיר את המכמונות שם? יש שוטרים שאורבים עם לייזר? כמה כאלה פגשתם בדרכים הצדדיות? עצות בבקשה. לא מתכנן להשתולל בכלל, רק כמה איפוק לארוז.

8. השאיפה להימנע מגשם ריאלית?

9. מה היעד שנראה שמתאים לנו?

10. אני מפספס או שכחתי משהו חשוב?

חשוב לא פחות, תודה לשושנים שהשקיע בתיעוד הטיולים וחלוקת המידע והתובנות.
    הייתי סקפטי אבל אשכרה בזכות קריאת שרשורי הטיולים היא השתכנעה.
    חבל שחלק מהתמונות נעלמו. בכל מקרה, זה עשה את העבודה- שאפו!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    שעתיים רכיבה ביום? עדיף להישאר בבית או להשכיר רכב קבריולט ולשחק בכאילו.
    נשמע כמו חלום בלהות, הייתי משאיר את האישה בבית (והאמת זה מה שאני עושה כל שנה)

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    7. וויז לא מתריע בצורה יעילה על מכמונות מהירות באירופה (צרפת/איטליה - משער שהמצב דומה בכל מדינות האיחוד).

ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    7. וויז לא מתריע בצורה יעילה על מכמונות מהירות באירופה (צרפת/איטליה - משער שהמצב דומה בכל מדינות האיחוד).
    בגלל שוויז לא פופולארי באירופה הוא לא מעודכן כמו בישראל כי אין לו כמות משתמשים גדולה.
    בנוסף באירופה רוב הרכבים שנמכרים היום מגיעים עם אנדרואיד אוטו והמקביל שלו מבית אפל, וויז נדחקת החוצה כי האפליקציה לא יודעת להשתמש באנטנת הGPS של הרכב כמו גוגל מאפס.

Senior Member
    שעתיים זה המרכז קצרין. נחשב טיול.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לדעתי זה לא קושי טכני אלא הסכמה עם המדינות/האיחוד.
    למשל בצרפת וויז לא מתריע על מכמונות קבועות (גם כאלה שניצבות באותו מקום מעל 10 שנים) אלא מתריע באופן כללי שאתה נכנס לאזור אכיפה מוגברת.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    החדשות הטובות שיש לי (מהיום) אישור לטיול רכוב זוגי באירופה לכבוד 25 שנות.
    היא הציבה תנאים שתרגמתי בעצמי, לבד:
    1. בממוצע שעתיים רכיבה ביום.- ניתן יותר בתכנון חכם, צריך להבין שהרכיבה בתוך ערים ציוריות שווה לנסיעה ברכבת הקטנה, אפס מאמץ כיסוי שטח מעולה.
    2. פחות פיתולים צרים חדים ותלולים בסגנון מעברי האלפים. יותר הכבישים שבאזור בית גוברין. תחשוב טוסקנה, ספרד, פורטוגל. קח בחשבון שחם!
    3. גשם לא. ז'תומרת רצוי מאוד. באירופה יורד גשם, בהרים קר גם בקיץ, לוקחים ציוד נגד מים ונערכים לאפשרות כזו.
    4. גג שבוע רכיבה (8 ימים, 7 לילות) אחלה!

לינה
    לרוב אנחנו רק ישנים ואוכלים במלון ופחות מתלהבים מבתי מלון מפוארים. לא בריכה, ספא מקוזי ומסג' מונגולי בגבישי מלח ממדבר גובי. כן חשוב לנו שיהיה נקי, מאוורר ושקט.
    אירופה משופעת במגוון פתרונות תערך למחירים של בין 80-100 אירו ללילה בעונה למלון שייתן לך פתרונות נהדרים כולל ארוחת בוקר מומלץ!

אוכל
    אוכלים הכל, גם ברחוב. רצוי מסעדה טובה לפחות פעם ביום. אם נצטרך להכין כריכים ממצרכים מהסופר זה בסדר. זה הכי כייף בטיול!

טבע
    מחפשים מסלולי הליכה קצרים ובעיקר מעיינות, אגמים וחופי ים. אני אוהב מאוד הרים. היא פחות. משהו שעושים עם נעלי ספורט ותרמיל גב.
    טיול מעגלי או סיום בנקודה אחרת- הכל בא בחשבון. אין בעיה למצוא עשרות אתרים כאלה!

רכיבה
    לא נסעתי על כלים של ליטר ואפילו לא עם כל המזוודות מלאות וגם לא הייתי במעברי הרים. אין לי חשש רק מציין עובדה. מצד שני, לא בר השוואה אבל אני מרגיש סבבה בכבישים המפותלים מקומיים (בר בהר ,חמת גדר, ירידות לכנרת וכו'). הטרייסר 09 ודומיו יתנו לך די והותר.

מועד
    כנראה אמצע יולי. סיכוי קטן שביוני או ספט'. תזדרז כי הזמן משחק לרעתך בכזאת קירבה.

יעד
    אין לי מושג...כמה שיותר יפה, בטוח, מזג אוויר מתאים, יותר כפר מעיר ונוף מדהים. פחות תיירים.
    נתתי לך כמה תשובות למעה אבל דרום צרפת, איטליה הצפונית והאגמים יענו לך על הדרישות מעל ומעבר!

תקציב

קראתי את השרשורים ומשיחות עם אחרים בניתי טבלת הוצאות משוערת.
    ציוד רכיבה חסר אני מתכנן לקנות במהלך הטיול כשאנחנו שם.

טיול אופנוע זוגי של 8 ימים 7 לילות כמות מחיר ביורו סה"כ יורו שקלים
    שכירות אופנוע 7 100 700
    מלון (ללא ארוחת בוקר) 7 80 560
    צהרים רחוב 8 30 240
    בוקר קפה כריך 8 30 240
    ארוחת ערב מסעדה 7 100 700
    כרטיסים אתרים \ מוזיאונים \ סרט 6 50 300
    דלק לפי 1/15 ו- 1500 ק"מ 100 2 200
    כרטיסי טיסה 2 400
    בזבוזים 1 200 200
    מגיני בירכיים 2 50 100
    מגפיים 1 100 100
    ביטוח 16 3 48
    סה"כ 3740 15334

שאלות ממוספרות (כדי שיהיה לי קל לעקוב אחרי התשובות)

1. התקציב נראה בערך (15-20%) סביר או שאני מפספס עז ענקית? - סביר ביותר תמיד תוכל להשתמש בויזה במקרה הצורך.

2. אני "רגיל" לאופנוע אחד כי לא רכבתי ב-30 שנה האחרונות. ראיתי שיש מקומות עם NC750 אבל אני חושש מנפח המזוודות המקוריות. ל GS 1200 יש מזוודות עם נפח גדול משמעותית (כך נראה לפחות) אבל לא רוצה גבוה מדי בגלל המשקל. מה כדאי להשכיר? תחפש אופנוע שאתה רגיל אליו או כזה שלא יאיים עליך, הטרייסר 09 מתאים .

3. רצוי שכל הציוד ייכנס במזוודות מלבד הקסדות שייקשרו לאופנוע בעצירות לטיולים ואוכל. לא אוהב את הרעיון של קשירות ואלתורים. מצד שני זה אומר פחות ביגוד ויותר כביסה...רעיונות \תובנות? בשרשור שלי על סלובניה הסברתי איך הכי נוח לחלק את המזוודות ואיך מסתדרים עם הציוד זה פשוט.

4. אנחנו לרוב מטיילים בלי תכניות ורציתי לשמוע ממי שמתזמן יעד באותו יום או יום לפני, כמה מסורבל, בעייתי, יקר - לעומת הזמנת מלונות שבועות מראש. במיוחד כשאפשר להזמין חדרים בלי דמי ביטול בחלק מהמקומות. אני יכול לתכנן מראש מסלול ומקומות לינה, רק מתבאס מהרעיון שצריך לעזוב מקום מגניב שפגשנו רק כי יש תכנית וצריך להספיק ...
    יש יתרונות לזה ולזה בכל מקרה אני אוהב לדעת לאן אני מגיע בלילה שלא יהיו הפתעות לא נעימות, זה גם המדד של בסוף היום מה המרחק עד למנוחה.

5. בגוגל מפות אפשר לתכנן מסלול אבל כשמייצאים אותו (בהודעת ווצאפ לדוגמא) הוא לא מעביר את המסלול שתכננת אלא רק את המוצא והיעד. איך שומרים מסלול מגוגל מפות כקובץ שאפשר לטעון לנייד מאוחר יותר כדי לנווט ממנו? או שעושים את זה עם גוגל earth? כותבים סיפור דרך עם שמות האתרים והמקומות שאתם רוצים, שלח לי מייל שלך ואשלח לך דוגמה

6. מכנסי רכיבה אין. מכל אביזרי הבטיחות נראה לי הכי מגושם ומוגזם. אני גם לא מתכנן להתפרע בגלל החשש מקנסות. כמה זה חשוב (לי ולזוגתי) בסולם 1-10?
    ג'ינס ומגני ברכיים, ומכנס סערה זה מה שאתם צרכים לא יהיו קנסות.

7. אני מתאמן ולא בהצלחה גדולה ברכיבה איטית לפי הגבלות מהירות תנועה. אני משער שיהיה לי קשה מאוד להישאר ב-50 קמ"ש בדרך מטיז איל לוך למצודה של פרקנפורטר או על 30 קמ"ש בעיירה של היידי. מה...הוויז לא מכיר את המכמונות שם? יש שוטרים שאורבים עם לייזר? כמה כאלה פגשתם בדרכים הצדדיות? עצות בבקשה. לא מתכנן להשתולל בכלל, רק כמה איפוק לארוז. חלק מהמקומות הם גם 30 קמ"ש, קשה קשה קשה והדוחות הן חלק מהתקציב בתקווה שלא, הצד הטוב שהמדינות האירופאיות משולטות כראוי....

8. השאיפה להימנע מגשם ריאלית? לא, זה חלק מהחוויה.

9. מה היעד שנראה שמתאים לנו? כתבתי לך כמה יעדים.

10. אני מפספס או שכחתי משהו חשוב? כן להוריד לחץ, אתה יוצא לטייל וליהנות לא לסבול שחרר את הפחדים.

חשוב לא פחות, תודה לשושנים שהשקיע בתיעוד הטיולים וחלוקת המידע והתובנות.
    הייתי סקפטי אבל אשכרה בזכות קריאת שרשורי הטיולים היא השתכנעה.
    חבל שחלק מהתמונות נעלמו. בכל מקרה, זה עשה את העבודה- שאפו!
    תבואו למפגש ואני אסביר לכם הכל, יהיה סבבה!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    לדעתי זה לא קושי טכני אלא הסכמה עם המדינות/האיחוד.
    למשל בצרפת וויז לא מתריע על מכמונות קבועות (גם כאלה שניצבות באותו מקום מעל 10 שנים) אלא מתריע באופן כללי שאתה נכנס לאזור אכיפה מוגברת.
    הקושי הטכני להתמשק לרכבים ידוע אבל נראה שגוגל הבעלים רוצה את המשתמשים האירופים על הפלטפורמה של גוגל.

בגרמניה אסור למערכות הניווט להתריע על מכמונות לכן בניווט המקורי של הרכב זה מתחיל לעבוד רק אחרי שאני עובר את הגבול לפולין אבל בוויז אין התחשבות בגבולות ואני מקבל התראות אבל בשביל זה אני צריך להציב את המכשיר על הדאש בורד, ולא לזרוק אותו מתחת למשענת יד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שעתיים רכיבה ביום זה מעט מדי. תנסה להבין מאיפה מגיע התנאי, ולהגמיש אותו (למשל - לעבוד במרחקי נסיעה ולא בשעות. ייצא 5-6 שעות נסיעה כולל עצירות צילום וקפה, שעוברות בנעימים - וסה"כ איזה 200 קילומטר).
    אגב, העלויות שלי בטיולים זוגיים היו נמוכות יותר מהתחשיב שלך.
    אה, כן: קח המלצות למסלול. יוון אהבתי.

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...E1%E9%E5%E5%EF
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    רן, איזה מפגש- במטולה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    שעתיים רכיבה ביום זה מעט מדי.

עבורה זה המקסימום ובשבילי זה סבבה. אני רוכב בעיקר לטיולים \ סידורים כשרוב הטיולים הם באזור השעתיים. אם איזה יום יתחשק 4 שעות ויום אחד בטן גב...גם בסדר.

אגב, העלויות שלי בטיולים זוגיים היו נמוכות יותר מהתחשיב שלך.
    אה, כן: קח המלצות למסלול. יוון אהבתי.

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/10939-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%91
    %D7%90?highlight=%E8%E9%E5%EC+%E1%E9%E5%E5%EF
    וואלה. כולל מקומות ומקום להשכרה, תודה!
    נערך לאחרונה על ידי קידוזו; 16-05-2019 בשעה 22:19.

Senior Member
    סע לרומניה ולא תצטער, אבל קח בחשבון שזה ממש לא שעתיים רכיבה, בערך 6-8 שעות ביום, כולל עצירות, ארוחת צהריים וכו'.
    Tracer 900

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    סע לרומניה ולא תצטער, אבל קח בחשבון שזה ממש לא שעתיים רכיבה, בערך 6-8 שעות ביום, כולל עצירות, ארוחת צהריים וכו'.
    נטו שעתיים. ברוטו ההגעה ליעד יכולה להיות גם 6 שעות. שעות שהישבן על המושב.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    רן, איזה מפגש- במטולה?
    הלוואי, בשבוע הבא או בר בהר או אלינו הביתה. שלח לי מייל בפרטי.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    נטו שעתיים. ברוטו ההגעה ליעד יכולה להיות גם 6 שעות. שעות שהישבן על המושב.
    תשמע, מבחינתי העיקר בטיול כזה הוא הרכיבה, הנופים והדרך.
    זה ממש לא כמו עוד טיול באירופה עם רכב.
    אפשר לעשות המון עצירות וסיבובים בעיירות על הדרך.
    קח בחשבון שכן מגיעים די סחוטים בסוף היום, לא הייתי עם מורכבת,היינו במזג אוויר חם מהרגיל ללא טיפת גשם שבסוף גם הכביד על הרכיבה, למרות שזה עדיין עדיף על רכיבה בגשם.
    למזלי ה GS700 היה נוח מאוד בתוספת מושב ג'ל שהקל עוד יותר.
    Tracer 900