הכבישים מזוהמים. האחיזה יורדת.
ייתכן והצמיג שלך כבר מתייבש.
אני רוכב מתחיל 4 חודשים עברתי קורס באופנוען וסה"כ הכל סבבה.
קורה לי משהו מוזר בשבועיים האחרונים בסיבובים מסויימים אני מרגיש שהגלגל הקדמי מחליק קצת כשאני יורד להטיה טיפה יותר חדה.
בפעם הראשונה נורא נבהלתי מאז קרה עוד פעמיים האם זה בגלל צמיג אחיזת כידון חזקה מדי?
למישהו זה גם קורה?
הכבישים מזוהמים. האחיזה יורדת.
ייתכן והצמיג שלך כבר מתייבש.
או שאתה פשוט מרגיש עם האופנוע יותר נוח ומרשה לעצמך להכניס אותו להטיות חזקות קצת יותר מדי...
לגבי הכבישים, מספיקים שבועיים שלושה בלי גשם, ושמסביב מתחיל להתייבש, והכביש מתחיל להיות חלק. לאו דווקא משמן. גם אבק עושה את העבודה. או רכבים שעולים לכביש עם טינופת על הגלגלים. החורף הזה היה חורף יחסיץ גשום כך שתמיד הכבישים היו נקיים, ובלי הפסקה ארוכה בין גשמים.
בכביש שאני רוכב בו בבוקר (נחמד, כפרי ועם כמה עיקולים חביבים), ניתן להרגיש הבדל.
הוא רשם שזה משהו שהופיע אצלו בשבועיים האחרונים.
דבר נוסף שלא ציינתי הוא כמובן לוודא שהאופנוע תקין. בראש ובראשונה לחץ אוויר.
אחרי זה מיסבי גלגל ומייסבי היגוי.
קשה לי להאמין שהקדמי מחליק.
כשהצמיג הקדמי מאבד אחיזה האופנוע נופל בחלקיק שניה.
אני מניח שעקב חוסר אוויר נוצר עיוות של הצמיג המשרה תחושה של החלקה.
אם זה לא אוויר יש מצב למיסבי היגוי.
בכל מקרה מומלץ (אם אפשר) לשמור או לפתוח מצערת בזמן סיבוב לשחרר עומס מהצמיג הקדמי לכיוון האחורי.
ותמיד צריך לקחת בחשבון את תנאי הדרך, נראה לי שעדיין הכבישים יחסית נקיים אחרי החורף שעברנו.
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS
הצמיג הקדמי בהחלט יכול להחליק.
זה לא איבוד אחיזה ונפילה המוכרים, אלא איבוד אחיזה חלקי.
ההרגשה יכולה להיות או "הרחבה של הסיבוב", שכאילו האופנוע מתקשה לשמור על הקו ובורח החוצה, או ממש הרגשה של החלקות קטנות שאם תפסת בזמן, תצליח לתקן.
תןדה לכל המגיבים.
1. אופנוע חדש 6000 ק"מ עשה עכשיו טיפול.
2. ההרגשה בהחלט של החלקה של הצמיג הקדמי וכן אני איך שהוא מצליח לתפוס בזמן ולהתיישר קצת.
3. אמנם יש לי יותר ביטחון אבל אני רוכב בגדל באותה צורה כמו קודם מבחינת זוית הטיה ומהירות.
4. בכל מקרה בשבת נקפוץ לטירה למוסך לבדיקה מהירה.
אתה רשאי להתקשות להאמין כמה שאתה רוצה.
זאת עובדה.
הסברתי בדיוק מה ההבדל בין קדמי שאיבד אחיזה לגמרי וברח לבין איבודי אחיזה קטנים או חלקיים. הצמיג בד"כ נותן לך סימנים מקדימים לפני שאתה עף, וזה כנראה מה שהוא מרגיש.
סע למגרש ותרגל נעילה של קדמי, אתה תגלה שיש לך איזה חצי שניה להגיב.
וחצי שניה זה הרבה זמן.
מעבר לצמיגים וכביש "מחליק" - כביש לא מחליק. יש אספלט. אם הוא מיושן, דהוי - יש פחות אחיזה.
פעם הבאה שאתה עובר שם שים לב לצבע של הכביש ותחזור אלינו עם תשובה.
לפני מוסך ולפני הכל,
לחץ אוויר בדקת?
(זה משהו שאתה אמור לבדוק לפחות פעם בשבוע).