תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: שאלה על אותה עבירת תנועה - שני דוחות שונים

צפייה משולבת

Member

שאלה על אותה עבירת תנועה - שני דוחות שונים

אהלן,

בהפרש של כמעט שנה קיבלתי שני דוחות על אותו סוג של עבירת תנועה (בפועל ביצעתי אותה פעמיים) - נסיעה בשול השמאלי באיילון.
    בפעם הראשונה עצר אותי שוטר על אופנוע וקיבלתי 250 שח על נסיעה על שטח הפרדה, ללא נקודות.
    בפעם השניה קיבלתי את הדוח בדואר (גם פה סיירת אופנועים ארצית) הפעם על נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף - 500 שח ו 6 נקודות.

שוב - אותה עבירה שביצעתי פעמיים ושני דוחות שונים.

אני לא מתכחש לעבירה ולזה שמגיע לי הדוח אבל גם לא בא לי לצבור נקודות ולשלם יותר במקרה שזאת עבירה של שטח הפרדה ולא קו רציף.

יש דרך יעילה לשחזר את הדוח הראשון - לא מוצא את הניירת.
    עצות? מחשבות?

Senior Member
    א. אין כזה דבר שול שמאלי, זה לא שול.
    ב. השוטר הראשון טעה, העבירה היא באמת "נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף".
    ג.הדו"ח בפעם הראשונה מתייחס לעבירה שנוסעים על אי תנועה "מצויר", זה שיש במחלפים של כבישים מהירים.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    השוטר הראשון חס עליך.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member
    השוטר הראשון לא טעה וגם לא השני...
    כאשר אתה עובר עבירה כלשהי המופיעה בחנ"א (שאגב כל אחד מכם יכול להוריד כדי שיהיה לו בזמן שכותבים לו דו"ח), מתן הדו"ח נתון לכמה משתנים:
    1. השוטר ושיקולו.
    2. הטאבלט המשטרתי.

אני משער ש-1 ברור לך...
    אני אסביר את 2: כל שוטר בודקת בטאבלט היסטוריה על האדם מולו בעזרת תעודת זהות.

דוגמה:
    אם עברת עבירה שאינה חמורה ואתה נקי מאשמות קודמות, אתה זכאי לקבל אזהרה (אשר נמחקת לאחר 5 שנים נקיות) אם אינך זכאי לקבל אזהרה ו/או עברת עבירה חמורה, תקבל דו"ח כלשהו בהתאם לשיקולו של השוטר.
    כדי להבהיר יש עבירה שאינן מזכות אותך באזהרה, אלו עבירות חמורות (גם אם הטאבלט מראה שאתה נקי).
    אם עברת עבירה מסוימת (שהיא חמורה) שוטר א', ריחם עלייך ונתן לך דו"ח ללא נקודות (על פי שיקולו) זה בסדר.
    לאחר כמה זמן (לא בתום חמש שנים) עברת שוב את עבירה הנ"ל (שהיא חמורה) ושוטר ב' בדק בטאבלט ועל פי שיקולו נתן לך את הדו"ח החמור.

מקווה שעזרתי.

נ.ב.
    הוספתי דוגמאות לחנ"א pdf מנובמבר 2018.
    אני מאוד מייעץ לכם להוריד עותק ולהשתמש בו!
    חנ"א ינואר 2019 אינה שונה מהגירסה הזאת, ההבדל היחיד הוא שהוסיפו חוקים לאופניים חשמליים וגלגילנוע.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    השוטר הראשון לא טעה וגם לא השני...
    כאשר אתה עובר עבירה כלשהי המופיעה בחנ"א (שאגב כל אחד מכם יכול להוריד כדי שיהיה לו בזמן שכותבים לו דו"ח), מתן הדו"ח נתון לכמה משתנים:
    1. השוטר ושיקולו.
    2. הטאבלט המשטרתי.

אני משער ש-1 ברור לך...
    אני אסביר את 2: כל שוטר בודקת בטאבלט היסטוריה על האדם מולו בעזרת תעודת זהות.

דוגמה:
    אם עברת עבירה שאינה חמורה ואתה נקי מאשמות קודמות, אתה זכאי לקבל אזהרה (אשר נמחקת לאחר 5 שנים נקיות) אם אינך זכאי לקבל אזהרה ו/או עברת עבירה חמורה, תקבל דו"ח כלשהו בהתאם לשיקולו של השוטר.
    כדי להבהיר יש עבירה שאינן מזכות אותך באזהרה, אלו עבירות חמורות (גם אם הטאבלט מראה שאתה נקי).
    אם עברת עבירה מסוימת (שהיא חמורה) שוטר א', ריחם עלייך ונתן לך דו"ח ללא נקודות (על פי שיקולו) זה בסדר.
    לאחר כמה זמן (לא בתום חמש שנים) עברת שוב את עבירה הנ"ל (שהיא חמורה) ושוטר ב' בדק בטאבלט ועל פי שיקולו נתן לך את הדו"ח החמור.

מקווה שעזרתי.

נ.ב.
    הוספתי דוגמאות לחנ"א pdf מנובמבר 2018.
    אני מאוד מייעץ לכם להוריד עותק ולהשתמש בו!
    חנ"א ינואר 2019 אינה שונה מהגירסה הזאת, ההבדל היחיד הוא שהוסיפו חוקים לאופניים חשמליים וגלגילנוע.
    לפי מה שצירפת נראה שהשוטר הראשון טעה או באמת ריחם עלי.. מעניין.

תודה!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erel צפיה בהודעה
    לפי מה שצירפת נראה שהשוטר הראשון טעה או באמת ריחם עלי.. מעניין.

תודה!

ידעתי שתגיד את זה ואני עדיין אגיד לך לא.
    אסביר:
    השוטר הראשון ראה עבירה חמורה, היה חייב לתעד ולרשום - על פי שיקולו נתן לך הדו"ח. במקביל הוא עשה את החישוב הבא: הדו"ח הוא רק 250 ש"ח, לרוב אנשים משלמים ולא מתווכחים כי אין נקודות. גם באם רצו להתווכח והלכו לבית המשפט הם יצטרכו עורך דין טוב שזה לפחות 2000 שקל לדיון כזה קטן ו/או הוכחה ממש טובה אם החליטת ללכת בעצמך (לא כולל הפסד יום עבודה).
    על הדרך, השופט ישאל הנאשם:" האם ביצעת עבירה?" (ואתה לא יכול להתווכח עם מרחב איילון כי הכל מוקלט, כבר 5 שנים, עם מצלמות קסדה). אתה אשם? סע ברכה ואולי גם השופט יחמיר איתך כי בזבזת לו את הזמן.
    יש עבירה חמורה, זה שהשוטר "טעה" בדו"ח והחליט לרחם על אדוני, לא אומר שאין עבירה (אחריות שילוחית).

עכשיו אני שואל: כל זה שווה לבזבז יום עבודה אם אתה אשם?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    ידעתי שתגיד את זה ואני עדיין אגיד לך לא.
    אסביר:
    השוטר הראשון ראה עבירה חמורה, היה חייב לתעד ולרשום - על פי שיקולו נתן לך הדו"ח. במקביל הוא עשה את החישוב הבא: הדו"ח הוא רק 250 ש"ח, לרוב אנשים משלמים ולא מתווכחים כי אין נקודות. גם באם רצו להתווכח והלכו לבית המשפט הם יצטרכו עורך דין טוב שזה לפחות 2000 שקל לדיון כזה קטן ו/או הוכחה ממש טובה אם החליטת ללכת בעצמך (לא כולל הפסד יום עבודה).
    על הדרך, השופט ישאל הנאשם:" האם ביצעת עבירה?" (ואתה לא יכול להתווכח עם מרחב איילון כי הכל מוקלט, כבר 5 שנים, עם מצלמות קסדה). אתה אשם? סע ברכה ואולי גם השופט יחמיר איתך כי בזבזת לו את הזמן.
    יש עבירה חמורה, זה שהשוטר "טעה" בדו"ח והחליט לרחם על אדוני, לא אומר שאין עבירה (אחריות שילוחית).

עכשיו אני שואל: כל זה שווה לבזבז יום עבודה אם אתה אשם?
    כנראה לא ניסחתי את עצמי היטב...
    כבר בהודעה הראשונה כתבתי שביצעתי את שתי העבירות.

אין לי שום כוונה להתווכח.
    הבנתי שכנראה ריחמו עלי בשני המקרים הראשונים ובטח לא מתכוון ללכת להישפט.

אבל תודה על הודעת התוכחה.

Member
    למרות שעכשיו אני נזכר שלפני הרבה מאוד שנים, קיבלתי אזהרה על נסיעה באותו מקום בדיוק.
    אחרי שהתעמקתי ראיתי שזאת נחשבת לעבירה חמורה ולא ניתן לקבל עליה אזהרה ככך שבמקרה ההוא, הישן, השוטר בחר ללכת על האופציה המקלה.

כנראה שהשוטר לפני שנה גם לא טעה אלא בחר בעבירה הפחות חמורה.

יפה מצידם!
    עכשיו נשאר לי להפסיק להיות סתום ולא לנסוע שם יותר.

שוטר א' חצי בן אדם
    שוטר ב' אמא שלו עובדת בצומת ואבא שלו.....

שוטר א' (חבל שאין לי מצלמת רכב) החליט בצומת לדפוק פרסה כשלו יש אדום והתנועה ממול זורמת (צומת שילת) ללא שום סיבה נראית לעין.
    שוטר ב' החליט לצאת למרדף כי ברכב ברח לו ולא עצר כי השוטר קפץ לכביש עם אקדח מהירות, ואז הוא היה צריך לצאת גבר גבר ולעקוף פס הפרדה כפול.

אז כל השוטרים..... וכל מי שיגיד לי אחרת מוזמן להתגייס למשטרע ועל הדרך לעבור בכיתה א'.

וכל מה שאני מאחל להם זה סמיטרילר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    שוטר א' חצי בן אדם
    שוטר ב' אמא שלו עובדת בצומת ואבא שלו.....

שוטר א' (חבל שאין לי מצלמת רכב) החליט בצומת לדפוק פרסה כשלו יש אדום והתנועה ממול זורמת (צומת שילת) ללא שום סיבה נראית לעין.
    שוטר ב' החליט לצאת למרדף כי ברכב ברח לו ולא עצר כי השוטר קפץ לכביש עם אקדח מהירות, ואז הוא היה צריך לצאת גבר גבר ולעקוף פס הפרדה כפול.

אז כל השוטרים..... וכל מי שיגיד לי אחרת מוזמן להתגייס למשטרע ועל הדרך לעבור בכיתה א'.

וכל מה שאני מאחל להם זה סמיטרילר.
    וואי וואי, איפה נסעת?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    סהכ תגובה מאוד בוגרת.
    אני מאחל לך לחיות במדינה בלי משטרה.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    סהכ תגובה מאוד בוגרת.
    אני מאחל לך לחיות במדינה בלי משטרה.
    איזור שילת מודיעין,
    אני מאחל לעצמי שהשוטרים קודם ילמדו את חוקי התנועה יפעלו לפיהם ורק אחרי זה יחלקו דוחות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    גם את זה אני מוכן לאחל לך.