תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: עזרה עם

Junior Member

עזרה עם

כבר תקופה ארוכה שאני שומע אני הקוף שיושב בחלק האחורי של הראש צועק "אופנוע! אופנוע!!" אז,התחלתי לחשוב על מעבר מרכב לדו"ג.
    אחרי חפירה ארוכה באינטרנט ובעיקר כאן בפורום אני די סגור על CBR250R (כאופנוע ראשון). מהירות שיוט 110-120 קמ"ש עם קצת גז להתחמק מצרות, ובנוסף 250 סמ"ק לכן הביטוח מוזל יחסית.
    רקע כללי: סטודנט(כיסים לא עמוקים במיוחד), האופנוע ישמש לנסיעות מהבית ללימודים (רחובות-אשדוד, 25 ק"מ לכל צד מדוד) וקצת טיולים בסביבה בסופש"ים.
    תקציב 20K בערך שאמור לכלול בתוכו מיגונים ויישור קו לאופנוע.
    כמו כל דבר בחיים יש רצוי ויש מצוי, והאם הדבר יהיה פרקטי או לא. אז בניתי טבלת אקסל לטובת הסדר:

*חסרים נתונים של עלות טיפול "קטן/גדול" אשמח לדעת מחירים מבעלי ניסיון והאם אני צריך להוסיף עוד נתונים שלא לקחתי בחשבון, וכמובן אשמח לחוות דעת בכללי.

** עלות השיעורי נהיגה+טסט לא נכללים בתקציב הכללי.

Senior Member
    היי וברוך הבא לעולם האופנועים
    קודם כל ממליץ לתקן את הכותרת לאחת אינפורמטיבית יותר, שיהיה מובן במה מדובר (לדוגמא "עזרה בבחירת אופנוע ראשון לסטודנט" וכו').
    בגדול, התקציב והאופנוע יושבים בדיוק בדרישות שלך. מהירות השיוט שלו היא 110, לא 120, למרות שגם שם הוא לא מרגיש כל כך לא בנוח. הייתי ממליץ לשייט עליו ב-110 כדי שתהיה רזרבה לעקיפה. עד אזור ה-125 הוא מאיץ לא רע, משם זה עניין של המתנה ואם אתה צריך לחמוק בשניה ולתת גז - אין לך את רזרבת הכח הזו. 110 עם עקיפות ל-130 יהיה בסדר גמור.

אופנוע תוכל למצוא ב-10-13. אל תלך על אלו בתחתית הרשימה כי הם בדרך כלל במצב שדורש קצת אהבה. ב-12-13 תוכל למצוא אחד שמור בקלות עם ק"מ נמוך (עד 30 אלף-35 אלף). מפורומים בחו"ל מתעדים כי מנוע מקורי שורד בכיף 150 אלף ק"מ בטיפול ראוי, לכן כל עוד תרכב עליו בשיוט ולא תקרע אותו - יהיה בסדר.

מבחינת מיגון - תשקיע פעם אחת וזה יחזיק לך לאורך זמן. קסדה נורמלית ב-1200-1500 של שארק/HJC/AGV/אייקון וכו', כפפות איכותיות (בערך 300), מעיל רב עונתי (לי יש של Laret ואני מבסוט ממנו), ומגני ברכיים/מגפיים.

האופנוע מאוד אמין, מכיר לא מעט עם אחד כזה שמהללים אותו. חשוב לזכור שהשמן המומלץ הוא 10w30 ואפשר למצוא במקומות מסויימים אותו. זה מה שהיצרן ממליץ וזה מה שצריך לשים. טיפולים שוטפים קל לבצע לבד ואתה יכול לחסוך סכום עתק בביצועם לבד בבית.
    אני אישית הייתי מחליף שמן כל 6000 כדי לשמור על המנוע, מדובר בחצי שעה עבודה בבית ועלות של בקבוק שמן.

אצל מי אתה לומד? אבשלום או אלי?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קסדה יקרה לא בהכרח תחזיק יותר זמן מעמד (ולפעמים הפוך, בגלל שאנשים השקיעו הרבה כסף על קסדה, הם נוטים למשוך איתה יותר זמן ממה שהיצרן מרשה).
    היא כן נותנת יותר איכות חיים (רעש, נוחות, וכו...).