עם כזה קילומטרג' לא עדיף XADV? אפילו אחד בן שנה-שנתיים.
חדשים
קטנוע ל 5 שנים,
ממוצע 20K בשנה
אמינות מעל הכל חשובה לי.
מה הייתם בוחרים?
חושק ב AK אבל חושש מבעיות אמינות לאורך הזמן.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
עם כזה קילומטרג' לא עדיף XADV? אפילו אחד בן שנה-שנתיים.
אני לא חושב שהAK הוא כלי פרקטי, מחיר גבוה וצריכת דלק גבוה. הוא לחלוטין מספק ביצועים משמעותית יותר גבוהים וגם התנהגות ויציבות. האמינות לאורך זמן היא חידה כמו כל כלי חדש וכבר יש לו כמה בעיות אבל לא משמעותיות, לפחות לא לרוב רובם של האנשים שקנו. ה XMAX 400 לא משתווה ליכולות הדינמיות ולכוח ובעיקר מבאס המנוע המיושן. במקרה שלי יציבות והתנהגות היו מעל הכל ולכן קניתי אותו, בסוף זה כסף קטן אם חלילה קורה משהו בגלל חוסר יציבות או יכולות דינמיות במקרה בעיתי (טפו טפו טפו) וגם יש לו BREMBO מקדימה, בכלל טוב. המנוע שיושב על השילדה ולא על הזרוע האחורית זה עולם אחר ביציבות, ההתנהגות וההיגוי, הכוח זה רק בונוס מבורך ולא חסר לו, פחות מ 130 קמ"ש בכלל לא מרגישים. מה שכן הכלי כבד פיזית וזה מורגש בעיקר "ברוורס" במקום. אני לא חושב ששני הכלים בכלל באותה הליגה - אבל תמיד יש את הTMAX![]()
AK550
אמינות לאורך שנים?
המנוע של המג'סטי הוכיח את עצמו בעבר אז גם ה-xmax יוכיח את עצמו (אותו מנוע).
ל-5 שנים? אז אתה מחפש פרקטיות?
אם בפרקטיות עסקינן הייתי הולך על 400 שלא אוכל דלק וצריך השגחה צמודה לעומת קטנועים "ספורט" שכל המכלול שלהם בעייתי ומצריך המון טיפולי "הפתעות".
יש המון הפתעות לא רצויות ב-tmax אז אני משער שיהיה גם ב-ak (מיסבים, משקולות, קלאץ) - הכל תלוי תלוי באופן הרכיבה אבל רוב האנשים עם הכלים האלו מושכים בגז.
אם אתה מחפש ריגוש ויש לך רצון לשלם הרבה על דלק ולפעמים על הפתעות (לך על ak/tmax).
אל תשכח שגם ככה מדובר בוריאטור בשניהם (ak או xmax), אז זה לא שאחד מהם יעשה 100 ב-3 שניות - קטנועים אחרי הכל.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
אני גם חושב שאם מדובר באמינות, נוחות, צריכת דלק נמוכה, טיפולים יחסית זולים וFUN ברכיבה אז רק הונדה ורקXADV, אם תרצה יש גם NC750 אוטומטי מוגבל ל-A1
ה XMAX 400 שלי עומד על 66K והפגין עד כה אמינות מרשימה, אצלי מעל 3 שנים ואני מתלבט אם להחליף בעיקר כי אני יכול
לבקש מהעבודה שיחליפו לי לאחר 3 שנים כמו רכב ליסינג.
אני מתלבט בין להשאירו כדי להגיע לפחות ל 100,000K או להשתדרג כבר עכשיו לכיון ה AK או XMAX חדש,
לא יאשרו לי קטנוע ב 80 אלף שקל בלי לשלם שווי שימוש ולכן הטימאקס וההונדה מחוץ למשחק.
הימאהה נהדר גם אחרי שימוש ארוך הכל במקום ומרגיש פרימיום כמו ביום הראשון, פעם אחת נתקעתי איתו כשהסלילים
החליט למות, מעבר לכך באמת קטנוע שמשלב הכל.
רכבתי על הטיוואני ומאוד התרשמתי, מנוע חזק, הקטנוע מושך יפה בהחלט נוח יותר מהיפני והערך המוסף בהחלט מורגש.
האמינות היא שיקול מכריע עבורי, אני בקטע של טיפולים שוטפים עם סבלנות מינמילית אפילו לפנצ'ר.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'