עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: מתלבט לגבי לימודים - תעשיה וניהול.

צפייה משולבת

Member

מתלבט לגבי לימודים - תעשיה וניהול.

אני ממש לקראת הרשמה לתואר תעשיה וניהול באוניברסיטה הפתוחה.
    למה פתוחה? אין לי בגרות מלאה, ואני כבר בן 25 ואין לי זמן לבזבז עוד שנה על מכינה ופסיכומטרי,
    כמו כן אני קצת עם קשיים כלכליים אז אני אצטרך להמשיך לעבוד פול טיים ובפתוחה זה אפשרי.

מכירים את התואר? אני לא סגור עליו 100%,
    מצד שני אני לא באמת יודע מה היכולות שלי בתחומים שיש לנו בחיים,
    ואני באמת לחוץ על להתחיל ללמוד כבר.. עצות? דעות על התואר הנ״ל?

Member
    עשיתי תואר דומה בפתוחה: מדמ"ח וניהול.
    בגיל יותר מבוגר ועם ילדים ומשכנתא כך שהתואר היה כל הזמן ברקע ולא כעיסוק עיקרי.
    סיימתי אותו ב6 או 7 שנים.
    לא תואר קל אבל יש קשים ממנו אני מניח.
    לדעתי, תתחיל את היסודות (שמתאימים לכל תואר שהוא מעשי ולא במדעי הרוח) ותראה לאן אתה מתפתח עם זה.

אלדד

Senior Member הסמל האישי של shushu
    לך תלמד לק ג'ל
    זה העתיד
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member
    אם אתה מכיר את התחום ומעוניין בסוג העבודות שרלוונטיות לבוגרים של תו"ן (לרוב עבודות משרדיות/פקידותיות) אז אחלה.
    אם המטרה היא להוציא תואר רק ע"מ שיהיה לך תואר (לצורך קידום או תגמולים במערכת הציבורית) אז גם בסדר אבל יכול להיות שתואר בכלכלה יתאים יותר.
    אבל מהדברים שאתה רושם נשמע שאתה קצת יורה באויר והשאלה אם תהיה לך מוטיבציה להתמיד בתואר כזה במידה והוא לא מעניין אותך ולא מוביל אותך למקום שמתאים לך להיות בו.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אם אתה מכיר את התחום ומעוניין בסוג העבודות שרלוונטיות לבוגרים של תו"ן (לרוב עבודות משרדיות/פקידותיות) אז אחלה.
    אם המטרה היא להוציא תואר רק ע"מ שיהיה לך תואר (לצורך קידום או תגמולים במערכת הציבורית) אז גם בסדר אבל יכול להיות שתואר בכלכלה יתאים יותר.
    אבל מהדברים שאתה רושם נשמע שאתה קצת יורה באויר והשאלה אם תהיה לך מוטיבציה להתמיד בתואר כזה במידה והוא לא מעניין אותך ולא מוביל אותך למקום שמתאים לך להיות בו.
    אני לא מכיר, אבל ממה שקראתי ושמעתי יש בזה גם הרבה עבודת שטח.

קצת רקע על עצמי - אני בן 25, עם חובות מאוד גבוהים שדי חנקו אותי לשנים הקרובות,
    אני מחפש ללמוד בשביל לשבור את השגרה שלי כי אני באמת מרגיש כרגע שאין לי מוטיבציה להתעורר כי ברגע שנגמר היום עבודה אני פשוט שוכב במיטה ומחכה שיעבור היום, ובעיקר בשביל לעזור לעצמי לעתיד טוב יותר.
    אני עובד ביטחון - אז התואר לא יקפיץ לי את המשכורת או משהו כזה.

סתם שאלה - איך מגיעים להחלטה של 100% במה ללמוד או לאיזה כיוון ומסלול לקחת בחיים?

אני קצת מרגיש אבוד ובמקום להרגיש בן 25 אני מרגיש בן 50 שנגמרו לו החיים (ולא חחחח אני לא בדיכאון, פשוט מחפש את הדרך הנכונה ולא מוצא).

Senior Member
    אני לא חושב שיש דבר כזה כמו החלטה של 100% מה ללמוד ואיזה כיוון לקחת בחיים. ברוב המקרים שאני מכיר אנשים בסה"כ מיישרים קו עם הסביבה שלהם.

אני למדתי הנדסת חשמל. ברקע, אבא מהנדס חשמל והמון חברים מהתיכון והצבא שהלכו ללמוד הנדסת חשמל או מחשבים ככה שזה היה ברור שזה הכיוון.
    לא נורא סבלתי מהלימודים אבל קשה לתאר אותם כהנאה. שנים של עבודות, מבחנים, הרצאות משעממות וחומר טרחני. סיימתי תואר והתחלתי לעבוד בתחום אבל אחרי שתי עבודות שמהר מאוד גלשו לשגרה מנוונת, חזרתי לאוניברסיטה בעיקר בשביל לברוח מהשעמום של מקומות העבודה ולא מתוך תחושה שתארים מתקדמים הם היעוד שלי בחיים.
    באוניברסיטה מצאתי לא מעט אנשים שהגיעו לעשות שם דוקטורט משום שלהורים שלהם היה דוקטורט או משום שהחברים שלהם עשו דוקטורט.

מה אתה אוהב לעשות? מה אתה יודע לעשות טוב?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אני לא חושב שיש דבר כזה כמו החלטה של 100% מה ללמוד ואיזה כיוון לקחת בחיים. ברוב המקרים שאני מכיר אנשים בסה"כ מיישרים קו עם הסביבה שלהם.

אני למדתי הנדסת חשמל. ברקע, אבא מהנדס חשמל והמון חברים מהתיכון והצבא שהלכו ללמוד הנדסת חשמל או מחשבים ככה שזה היה ברור שזה הכיוון.
    לא נורא סבלתי מהלימודים אבל קשה לתאר אותם כהנאה. שנים של עבודות, מבחנים, הרצאות משעממות וחומר טרחני. סיימתי תואר והתחלתי לעבוד בתחום אבל אחרי שתי עבודות שמהר מאוד גלשו לשגרה מנוונת, חזרתי לאוניברסיטה בעיקר בשביל לברוח מהשעמום של מקומות העבודה ולא מתוך תחושה שתארים מתקדמים הם היעוד שלי בחיים.
    באוניברסיטה מצאתי לא מעט אנשים שהגיעו לעשות שם דוקטורט משום שלהורים שלהם היה דוקטורט או משום שהחברים שלהם עשו דוקטורט.

מה אתה אוהב לעשות? מה אתה יודע לעשות טוב?
    האמת? יש לי הרבה תחומי עניין, בשום דבר אני לא יכול להגדיר את עצמי כבעל כישרון או יכולות יוצאי דופן.
    בעבודה הנוכחית שלי אני ראש צוות ביחידת ביטחון,
    מנהל משמרת של 20 עובדים ביום, והאמת שאני יכול להגיד שאני די טוב בניהול אנשים, התמודדות עם בלת״מים והזרמת עניינים בשעות לחץ (כמובן שאני לא אומר את זה כי אני חושב, אני אומר את זה לפי דברים שעברתי בעבודה ודעות של מנהלים ומפקדים בשטח).

Member
    תואר בהנדסת תעשייה וניהול יותר קל מאשר הנדסת חשמל אבל עדיין מחייב יכולת הרבה מעל הממוצע. תעשה מכינה במתמטיקה ברמה של 5 יחידות, היא תהיה מדד ליכולת שלך לסיים את התואר.

נקודה שנייה וחשובה לא פחות. תואר באוניברסיטה הפתוחה הוא ברמת דרישות של אוניברסיטה רגילה. אולם הוא מתאים למעט מאד אנשים בעיקר בגלל שהוא מחייב אותך לרמת מחוייבות גבוהה מאד ללא התמיכה של סטודנטים שלומדים ביחד.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי GilS צפיה בהודעה
    תואר בהנדסת תעשייה וניהול יותר קל מאשר הנדסת חשמל אבל עדיין מחייב יכולת הרבה מעל הממוצע. תעשה מכינה במתמטיקה ברמה של 5 יחידות, היא תהיה מדד ליכולת שלך לסיים את התואר.

נקודה שנייה וחשובה לא פחות. תואר באוניברסיטה הפתוחה הוא ברמת דרישות של אוניברסיטה רגילה. אולם הוא מתאים למעט מאד אנשים בעיקר בגלל שהוא מחייב אותך לרמת מחוייבות גבוהה מאד ללא התמיכה של סטודנטים שלומדים ביחד.

כמו שאמרתי, כרגע זה לא רלוונטי לעשות מכינה וגם לא כזה חכם, כי זה עוד כסף (והרבה שאין לי) ועוד זמן (שגם אין לי, למרות שזה כבר פר דעה של כל אחד).
    לגבי הדרישות, אני מודע לזה לגמרי, אני גם יודע שיש מצב שאצטרך שיעורים פרטיים וכו' וכו',
    אני כרגע יותר מפחד מזה שאולי הבחירה בתואר לא נכונה, פחות מהלימודים עצמם.. אני מרגיש שאני די אומר "זה מה יש ויהיה בסדר".

Senior Member
    השנקל שלי:

קודם כל תבדוק למה אתה רוצה ללמוד. אתה צריך להבין שללמוד זו מחויבות רצינית שתדרוש זמן, מאמץ ו(כנראה) כסף. וזה נכון עוד יותר בפתוחה, שם אתה נדרש למשמעת עצמית חזקה יותר. אם המטרה שלך זה "לחיות", יכול להיות שתוכל למצוא עיסוק קליל יותר ופחות מחייב מלימוד תואר.
    החלטת שאתה רוצה ללמוד? תתחיל בזיהוי העדיפויות שלך: למה אתה מתחבר יותר. מדעי הרוח, החברה, הטבע, הנדסה? תכנס לאתרים של אוניברסיטאות שונות, תראה את הקורסים (שם ותוכן) שלומדים ותבין איזה סוג לימודים מדבר אליך יותר.
    בחרת תחום? יופי. תתחיל לצמצם. תגלה שב2-4 מקצועות שבחרת יש המון קורסים משותפים. תתחיל עם לימודי יסוד (רובם משותפים למקצועות שונים) ותמשיך עם קורסים שחופפים כמה שיותר מהמסלולים שנראו לך. בשלב הזה תצטרך להחליט. גם אם נרשמת לתואר X, רוב הסיכויים שהקורסים שלקחת יוכרו ברובם לתואר Y באותו תחום, כך שלא "תבזבז" הרבה זמן (תבזבז במירכאות, כי השכלה, גם בתחום שלא תעבוד בו אינה בזבוז, ואף פעם לא תדע אם ומתי זה יהיה שימושי, וגם כי זה יעזור לך להחליט מה באמת ללמוד).

בהצלחה.

Senior Member
    גם התואר עולה לא מעט כסף.
    כמו שאני מכיר ומבין, לאנשים שטובים בדברים שאתה מתאר יש יתרון משמעותי כעצמאים. יש לי חבר ילדות שעבד כאמרגן אירועים במשך לא מעט שנים והרוויח לא מעט כסף. זו עבודה שוחקת והוא בסוף עזב את זה אבל היום הוא מנהל מוקדים טלפוניים בחו"ל וגם עושה כסף טוב. הוא, אגב, עשה תואר בניהול/שיווק באחת המכללות תוך כדי עבודה. ממה שאני זוכר המוטיבציה שם היתה קשורה פחות לתואר ויותר לחברה שלו שלמדה איתו שם ביחד...

Senior Member
    לפני שאתה "קופץ ראש" לתואר כדי לך לדבר עם מישהו.
    ואני מתכוון לייעוץ מקצועי/פסיכולוגי.
    זה לא בושה,אבל אתה רושם דברים שלפי דעתי צריך לטפל בהם בצורה מקצועית ולא מאנשים זרים בפייסבוק.
    אני לא מתכוון שיש לך בעיה נפשית כמובן, אבל אתה נשמע קצת (הרבה) אבוד.
    תואר היום זה חתיכת נייר בלי הרבה משמעות (הכוונה לתארים כלליים ולא מקצועות כמו רפואה,עריכת דין וכו').
    אז לפני שאתה מתחייב ל4-6 שנים למשהו (התחייבות כלכלית גם) לך תדבר עם מישהו.
    זאת דעתי לפחות.

Member
    תואר בהנדסת תעשייה וניהול בהחלט יכול לקדם אותך בחיים. תרשם לסמסטר הראשון, היכולת שלך להתמודד עם הקורסים במתמטיקה יהיו המדד. אחרי השנה השנייה הלימודים נהיים הרבה יותר קלים, הנושאים יותר מעניינים והדרישות פחות מחמירות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני לא נכנס לך לשיקול באיזה תואר לבחור.

אם אין לך הרגלי למידה אז בהחלט כדי לפתח אותם ולפעמים מכינה של שנה והשלמת בגרויות תיתן לך בסיס לא רע להמשך - כאמור לא מבחינת הידע כאם פיתוח מיומנויות למידה שאני בטוח שתזדקק להן בהמשך.

לפעמים הדרך הארוכה מקצרת - כמובן שזה אינדיווידואלי אבל כאמור זה ההבדל בין תואר שנמרח 8 שנים לתואר + בגרויות ב5 שנים.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    אנסה לתת דעה קצת שונה: אם אתה מחפש מה לעשות עם עצמך, אבל לא ברמה תעסוקתית - כתבת שאתה בביטחון והתואר לא ישנה לך יותר מדי - אז אני לא בטוח שללכת ללמוד תואר, במיוחד אם מדובר בתואר שיחסית דורש השקעה, זה הפתרון. ואם אתה מתכוון לשנות את תחום התעסוקה - אז קודם כל תברר אילו משרות קיימות לבוגרי התואר ומה עושים בהן באופן יומיומי, איך נראה יום ממוצע של בוגר תע"נ. אצלנו זה לרוב מנהלי פרוייקטים (PM), שיושבים רוב היום על טבלאות אקסל ופרוג'קט, בפגישות, עם תפקיד לעקוב אחרי שלבים שונים של ביצוע פרוייקט ותלויות של אותו הביצוע. מאתגר ומייצר לחץ - כן, יחסית, ואלה שיודעים לעמוד בלחץ בהחלט עובדים טוב יותר מאלה שלא. מלא תוכן וסיפוק - תלוי למי. יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.