לפני כשנתיים, ירדתי עם זוגתי, רכובים על האופנוע, לפסטיבל "רייד אנד רול" באילת. שבועיים לפני הנסיעה, הכנסתי את האופנוע לטיפול, החלפת רפידות בלמים וחיזוק ברגים כללי. לאחר החלפת הרפידות, התחילו חריקות לא נעימות בזמן שימוש בבלמים הקדמיים, עם הבטחה מהמכונאי שזה יסתדר תוך כמה ימים. לאחר שבוע, כשהתופעה לא נעלמה, חזרתי למוסך והוחלפו הרפידות באחרות, אך החריקות המשיכו, כשהמכונאי מאשים הפעם את דיסקי הבלם הקדמי.
ירדנו לאילת.
בזמן השהיה באילת, נכנסתי למוסך אופנועים גדול, כדי לקבל סקנד אופיניון. "הבעיה בדיסקים", טען המכונאי "ולמרות שאין לי במלאי דיסקים מתאימים, תתכונן לקחת משכנתא...". מייק לונג סטורי שורט, קרוב משפחה הביא לי סט דיסקים מאנגליה, בעלות של 1500 ש"ח. החריקות אמנם פסקו, אך לצערי, אחד הדיסקים הגיע מעוות וגרם לבלימה לא אחידה. לא מעט מוסכים, בערי הלווין של העיר הגדולה, סירבו לטפל בבעיה, בטענה שהם לא מתעסקים עם אופנועים ישנים ולבסוף הגעתי למוסך גדול בת"א, שדרש 2400 ש"ח עבור הדיסקים, לפני מע"מ ועבודה... (עכשיו הבנתי את המוסכניק מאילת, שהציע לי לקחת משכנתא...). בלת ברירה ולאחר שהתייעצתי בפורום ZZRים מחו"ל, הפניתי את חיפושי לאינטרנט ובין כל ההצעות שנגלו לעיני, מצאתי סוחר אחד שביקש 144$ עבור 2 דיסקים, כולל משלוח חינם. לשמחתי הוא הסכים לפצל את הדיסקים לשני חבילות בעלות של 72$ לחבילה, כך שאפילו מכס לא הייתי צריך לשלם ותוך שלושה שבועות, הדיסקים היו מורכבים על האופנוע. עד עכשיו, אין חריקות והבלימה רציפה וחלקה... טפו... טפו... טפו...
הפרויקט הבא: שרשרת וגלגלי שיניים

דיסקי בלם קדמי.jpgדיסק שמאל.jpgדיסק ימין.jpg