תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: סוגייה ברכישת משומש חדש מול משומש ישן

צפייה משולבת

Junior Member

Question סוגייה ברכישת משומש חדש מול משומש ישן

אהלן חברים.אני חוזר לאופנוע (כלכך התגעגתי....) ואני מבקש עצה..
    בעבר היה לי טראנסאלפ 650 ואני רוצה לחזור להונדה בסגנון הישיבה הזקופה/תיור.
    אז ככה, מצד אחד אני אוהב את הרעיון של הNC, הפרקטיות, הנינוחות ברכיבה וצריכת הדלק, אבל זה מעט לוחץ לי בתקציב (משומשים סביב ה-30 אלף).מצד שני יש את הטראנסאלפ 700 בשנתונים סביב 2008-2010 שאפשר לקנות ב 10-15 אלף ש"ח פחות או ואראדו 1000, הדגמים של שנת 2004-2006, סביב אותם מחירים כמו הטראנסאלפ. אני יודע שאלה אופנועים די שונים באופיים אך כולם יתאימו למה שאני מחפש כרגע.
    אני שואל מהפרספקטיבה של ההוצאות, האם כדאי להשקיע עוד 10K ולעלות כמה שנתונים ואולי לשאת בפחות הוצאות על טיפולים לא מתוכננים, או, לקנות דגם ישן יותר ולהצליח לחסוך כמה אלפי שקלים (ולהנות מעוד כמה כוחות סוס מתחת למושב...). עד כמה הטראנסאלפ והוארדאדו אמינים אחרי כל-כך הרבה שנות כביש?!
    תודה מראש על העזרה!!

Senior Member
    זה הימור, ותלוי מאוד במצב הכלי שתקנה.
    אם תקנה כלי ישן יותר,שטופל באדיקות ובזמן מאוד ייתכן שלא תסבול מבעיות.
    אבל אי אפשר לדעת, בלאי קיים בכל מקרה לא משנה כמה טוב טיפלו בו,בכל זאת מדובר בכלים בני 15+.
    אם אתה בעל ידע טכני, ויודע לתקן בעיות קטנות לבד, זה יכול להיות אחלה פתרון.
    אם לא, לפי דעתי עדיף לעלות קצת בשנתונים.
    גם זה תלוי בקילומטרז' שאתה מתכנן לעשות.

Member
    פעם שאלו את הנרי פורד, מה הוא הרכב הכי טוב לדעתו שקיים? הבחור ענה: חדש!
    וכבעלים לשעבר של NC, יכול להגיד שהאופנוע מעולה

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kanter.m צפיה בהודעה
    פעם שאלו את הנרי פורד, מה הוא הרכב הכי טוב לדעתו שקיים? הבחור ענה: חדש!
    מעניין איזה אינטרס היה לו לענות ככה.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    וורדרו 1000 זה אחד מהכלים ה-מפוספסים פה בארץ, כלום כסף על אדוונצ'ר ליטר הונדה בגלל שהשוק פה לא בדיוק התחבר לכלי.. לדעתי תהיה אחלה רכישה, אבל חפש בפורומים בחו"ל דעות חוויות ושאר ירקות ממשתמשי וורדרו שם.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא הייתי קונה אופנוע בן עשר בלי נכונות להתעסק קצת במכונאות בעצמי. או בחי לקחת בחשבון שפעם ב... האופנוע יהיה מושבת לאיזה יום/יומיים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא הייתי קונה אופנוע בן עשר בלי נכונות להתעסק קצת במכונאות בעצמי. או בחי לקחת בחשבון שפעם ב... האופנוע יהיה מושבת לאיזה יום/יומיים.
    לא מסכים.
    לדעתי, אם אתה קונה אופנוע בן 10 שעבר בדיקה מקיפה ונמצא ב100% כשיר, אין שום סיבה שהוא יתקע לך פעם ב...
    מה שכן, ישנן תמיד צרות אחרות של בלאי טבעי שמגיע אחרי הרבה שנים שמדי פעם יגרור הוצאות נוספות.
    החלפת שמן לבולמים, כבל קלאצ', נוזל בלמים, דיסקים שמתחילים כבר להראות שחיקה, מיסבים למניהם, גריפים וכדומה

ההמלצה שלי, אם אתה מחפש כלי לשנה, לרכב מעט ולמכור אז לך על שנתון כמה שיותר מתקדם עם ק"מ נמוך.
    תשקול כלים ישנים יותר רק אם אתה מתכוון להחזיק אחד לאורך זמן.
    כלי חדש מאבד ערך מהר יותר בשנה אבל על כלי ישן אתה כנראה תוציא יותר על תחזוקה.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    משהו שהייתי כן מייחס אליו חשיבות - סוגיית המשקל. ההבדלים נעים בכ 30-40 קילו בין הדגמים. (ואראדרו וטראנסאלפ)
    בקשר לסוגיית הזיקנה - תלוי בכלי, מה עבר ואיך טופל + מחלות ידועות. יש כאלו שמעדיפים את הראש "השקט" של כלי חדש ויחליפו אחד כל 3 שנים (לא שזה פותר אותם מ"חבלי לידה"), יש כאלו שיסתפקו בכלי מאיזור ה 5-6 שנים ויש כאלו שכלים ישנים לא מפחידים אותם... הכול תלוי במה שבעל הכלי מחפש. השאלה האם בא לך "לבזבז זמן" בלתקן את הכלי לבד או לבזבז כסף אצל המוסך שיתקן לך את הכלי.
    קרא על הדגמים לעומק, בדוק מחלות ידועות, אורך חיים, זמינות חלפים בארץ ובחו"ל, עליות טיפולים במוסכ\ים ואז תחליט מה עדיף לך. אם אין לך לחץ לרכוש במידי אז תגשש מה יש בשוק עד שתמצא אחד שמניח את דעתך, בנתיים אתה חוסך עוד קצת כסף ויכול לעלות בשנתונים או ללכת על ה NC. סה"כ 10-15K בפריסה לתשלומים\הלוואה זה לא כזה נורא.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אי שם לפני עשור רכשתי BMW R100RS מודל 1977 נדיר שהיה מחובר בצורה לא חוקית לסירת צד.

האופנוע הניע אבל לא היה במצב נסיעה וללא טסט, בדקה הראשונה הוא קיבל את הכינוי המפלץ!

לקח לי כמעט 4 שנים והרבה מאד כסף להביא אותו למצב נסיעה טוב, ועדיין היו מקומות שהייתי צריך
    חילוץ.

האופנוע שימש אותי בשימוש יום יומי ועמד רק בשעת שיפוץ המנוע כל השאר היה תוך כדי תנועה.

חרשתי אייתו את כל הארץ מצפון לדרום בשתיים ולא פיגרתי מאחור, רוצה לומר שאם אתה יודע מה
    אתה עושה זה ניתן לעשייה במחיר רב.

קניתי אותו אז ב-15000 ומכרתי אותו ב-35000 כשיצאתי בשן ועין ללא הפסד.

כאן תוכל לקרוא קצת אחרי שמהפורום הזה השירשור אבד:

https://www.carsforum.co.il/vb/showt...D7%A6%D7%AA%5C
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Junior Member
    תודה רבה לכל המגיבים!
    אני כל חיי עם אופנועים/ג'יפים/רכבים משומשים ובהחלט קיבלתי את הנתח של החוויה, לטוב ולרע...
    פה בדיוק ההתלבטות, האם להישאר באזור הזה או הפעם להשקיע ולקבל קצת שקט נפשי, זאת בידיעה שגם כלי שנמצא 5 שנים על הכביש יכול לעשות צרות.
    אני כנראה כל הנראה אתלבט עד הרגע האחרון ובנתיים אמשיך להנות מהתרוץ לשוטט ביד 2 ולחפש אופציות.
    בנתיים, עולה החשק לקנות ואראדו 1000 ולשייט בו בארץ...נראה.