עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: התייעצות ברכישת קטנוע

Junior Member

התייעצות ברכישת קטנוע

1. חובה לכתוב תקציב (לא כולל ביטוח ומיגון) - כמה אלפים בודדים, 3-4K.
    2. ניסיון הרוכב ורשיון נהיגה - רישיון A1 נסיון של חצי שנה כשליח.
    3. מה הדרישות: נסיעות עירוניות בעיקר. פעם בשבוע נסיעה נתניה - תל אביב ללימודים.
    4. לכמה זמן האופנוע ישמש? - כשנה.
    5. האם תטפל באופנוע לבד? - אשתדל, מה שלא אדע אגש למוסך.
    6. סגנון מועדף, אופנועים שעושים לך את זה - קטנוע.

קודם כל תודה מראש לעוזרים.
    שנית, ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי התקציב שציינתי. בעקרון אני שליח ונוסע על 125סמ"ק כל היום, בעיקר בעיר ומידי יום גם מקטעים בכביש החוף.
    מן הסתם שזה לא מספיק ולכן אני מחפש 200-250 סמק. השאלה היא האם התקציב שהצבתי יספיק לקטנוע שישמש אותי בשנה הקרובה מבלי לסחוט ממני כסף על מוסכים ?
    חברים מספרים שקנו קטנועים בסביבות אותו התקציב ונוסעים עליהם כבר זמן מה בלי תקלות מיוחדות. אומרים שמנוע זה לא סיפור יקר בכלל ברגע שיגיע הזמן ובגדול ממליצים לקנות איזה קטנוע זול.

Senior Member
    השאלה הזאת חוזרת על עצמה שוב ושוב פה.
    התשובה זהה:
    במחיר של 4,000 שקל אתה קונה כלי שחוט כלומר:
    הרבה קילומטרז', הרבה ידיים וייתכן שגם טיפול לקוי.
    האם זה אומר שהכלי ישבוק לך חיים? יש סיכוי שלא, אבל כנראה שכן.
    בסופו של דבר אתה לא מעוניין לקנות כלי כדי שייבלה במוסכים, גם כלכלית אבל גם כי זה הכלי רכב שלך.
    תתאר לך סיטואציה שביום שאתה צריך לנסוע ללימודים הוא מחליט לשבוק חיים.
    זה לא אמור שדבר כזה לא עלול לקרות גם בכלי חדש יותר, אבל במקרה של כלי ב4,000 שקל יש סיכוי גבוה יותר.
    אגב, מנוע אולי לא יקר, אבל אם קנית כלי ב4,000 שקל ועכשיו תצטרך לעשות מנוע ב1,500 שקל העסקה הזאת הפכה ללא משתלמת כלכלית.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    השאלה הזאת חוזרת על עצמה שוב ושוב פה.
    התשובה זהה:
    במחיר של 4,000 שקל אתה קונה כלי שחוט כלומר:
    הרבה קילומטרז', הרבה ידיים וייתכן שגם טיפול לקוי.
    האם זה אומר שהכלי ישבוק לך חיים? יש סיכוי שלא, אבל כנראה שכן.
    בסופו של דבר אתה לא מעוניין לקנות כלי כדי שייבלה במוסכים, גם כלכלית אבל גם כי זה הכלי רכב שלך.
    תתאר לך סיטואציה שביום שאתה צריך לנסוע ללימודים הוא מחליט לשבוק חיים.
    זה לא אמור שדבר כזה לא עלול לקרות גם בכלי חדש יותר, אבל במקרה של כלי ב4,000 שקל יש סיכוי גבוה יותר.
    אגב, מנוע אולי לא יקר, אבל אם קנית כלי ב4,000 שקל ועכשיו תצטרך לעשות מנוע ב1,500 שקל העסקה הזאת הפכה ללא משתלמת כלכלית.

אני מבין אותך.
    מצד שני יצא לי לעבוד על מובי שיש עליו כ70K קמ ולמעט "קוסמטיקה" לא החסיר פעימה ועדיין נוסע. אגב המובי הזה עבד כל הזמן בקו האדום.
    מצאתי באחת הסוכנויות XEVO 125 עם 44K ב3 אלף שח. נשמע לי מפתה. כמו כן יש סוכנויות שיש שם כלים בתקציב הזה על בסיס קבוע. לעשות מנוע אחרי 10, 15 או 20 אלף קמ לא נשמע לי רע במיוחד בהתחשב בסכום הראשוני.
    שאלת השאלות היא כמובן, מה הסיכוי שזה יקרה לפני.

מבחינה כלכלית, אין לי את הרצון או היכולת (כרגע) להשקיע יותר (ומיגון - קסדה ומעיל, כבר יש לי). אני יכול לחכות חודשיים ולהכפיל את התקציב אבל אז אנחנו כבר עוברים את הקיץ וקצת פספסנו חלק נכבד מהפואנטה

שואל כאן לגבי כדאיות הדבר מנסיונכם, אם יצא למישהו לקנות קטנוע בזול או בכלל להתנסות עם אמינות הכלים הללו.

תודה רבה !

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    שמע, אתה יכול לשכנע את עצמך בהרבה דברים..
    אם אתה קונה קטנוע ב3,000 שקל זה מתכון לצרות, ואם לא יהיו לך תקלות - זה מזל נטו.
    אין לך גרוש ורוצה לנסות את מזלך?? סבבה...
    רוצה אמינות?? קח הלוואה של 5K+- שזה בדיחה, תוסיף את ה4 שיש לך ותקנה קטנוע 250 נורמלי עם ק"מ כמה שיותר נמוך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    שמע, אתה יכול לשכנע את עצמך בהרבה דברים..
    אם אתה קונה קטנוע ב3,000 שקל זה מתכון לצרות, ואם לא יהיו לך תקלות - זה מזל נטו.
    אין לך גרוש ורוצה לנסות את מזלך?? סבבה...
    רוצה אמינות?? קח הלוואה של 5K+- שזה בדיחה, תוסיף את ה4 שיש לך ותקנה קטנוע 250 נורמלי עם ק"מ כמה שיותר נמוך.
    אני לא מנסה לשכנע את עצמי אני מנסה לשמוע חוות דעת שמתבססת על נסיון עם קטנועים בעלי קמ גבוהה. ז"א מישהו שיודע למה אפשר לצפות בקמ מסויים.
    לך תסביר לשליח ש70א' קמ זה המון. ראיתי מובי גם עם מעל 100א' קמ שעדיין נוסע...אתה מבין מאיפה הסקפטיות והסקרנות ?
    קטנוע זה מכשיר דיי דל מכלולים. מה כבר יכול לקרות שיהיה כל כך נורא ויקר ?
    אני ממש לא רוצה לקחת הלוואה מהבנק. אם אבין ש 3-4 א' שח זה באמת מעט מידי אז אחכה.

נו, אז מה אם הוא נוסע עם 100K? דבר ראשון זה מקרה פרטי שלא מעיד על הכלל, דבר שני, כנראה שהוא עבר החלפת מנוע ו\או תיקונים באלפים רבים של שקלים במהלך הדרך.
    תעשה ניסוי, פתח יד2 תבדוק כמה מובי יש, ואז תעשה חיפוש כמה מעל ה100K ק"מ ותתחיל לרדת. זה יספר לך קצת על השרידות שלהם ביחס לק"מ.
    תקלות זה לא רק מנוע שלם שהולך - זה מלא חארטות קטנות של עוד 500 עוד 1000 ופתאום אחרי שנה הוצאת 4000 שקל כשבמחיר הזה היית כבר יכול לקנות ולהינות מכלי 10 רמות מעל ולא לנסוע בכלי מתפורר חלש ומוזנח שכל רגע יכול להתפגר לך.
    איך אומרים: "אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול".
    עוד פעם אם אתה ממש חרמן לקנות ולא אכפת לך מהסיכון - לך על זה.
    כלכלית - רוב האנשים יסכימו שזה פשוט לא משתלם לקנות במחיר הזה.

Junior Member
    נו, אז מה אם הוא נוסע עם 100K? דבר ראשון זה מקרה פרטי שלא מעיד על הכלל, דבר שני, כנראה שהוא עבר החלפת מנוע ו\או תיקונים באלפים רבים של שקלים במהלך הדרך.
    תעשה ניסוי, פתח יד2 תבדוק כמה מובי יש, ואז תעשה חיפוש כמה מעל ה100K ק"מ ותתחיל לרדת. זה יספר לך קצת על השרידות שלהם ביחס לק"מ.
    תקלות זה לא רק מנוע שלם שהולך - זה מלא חארטות קטנות של עוד 500 עוד 1000 ופתאום אחרי שנה הוצאת 4000 שקל כשבמחיר הזה היית כבר יכול לקנות ולהינות מכלי 10 רמות מעל ולא לנסוע בכלי מתפורר חלש ומוזנח שכל רגע יכול להתפגר לך.
    איך אומרים: "אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול".
    עוד פעם אם אתה ממש חרמן לקנות ולא אכפת לך מהסיכון - לך על זה.
    כלכלית - רוב האנשים יסכימו שזה פשוט לא משתלם לקנות במחיר הזה.
    אגב, לדעתך אם אני מוצא כלי לאחר החלפת מנוע (לאחרונה) זה יהיה סבבה ?

תלוי איזה מוסך עשה את העבודה ואיזה מנוע הוא שם.
    רוב הסיכויים שזה מנוע מפירוק שאף אחד לא יודע מה ההמצב שלו ושעשו את זה במוסך מדרכה הכי זול שיש כי אחרת זה יעלה כנראה יותר מהקטנוע.
    אם זה מקום נורמלי ויש להם היסטוריה של המנוע הזה (וזה מנוע עם ק"מ נמוך), אז אולי עדיף.

Senior Member
    לפות"ש, עם ההבנה שאתה מחפש פתרון זול צריכה לבוא ההבנה של ההשלכות.
    קניית כלי בפרמטרים שציינת היא סיכון גבוה לתקלות והוצאת כספים.
    האם זה בוודאות ייקרה? לא, אבל אל תהיה מופתע אם כן.
    מנוע זה לא החלק היחידי במנוע, ואם החליפו מנוע זה אומר ששאר החלקים כבר עם בלאי גבוה.
    אין מה לעשות, לקנות בזול זה לשלם ביוקר.
    אתה מוכן לקחת את הסיכון, סבבה, רק תהייה מודע לסיכון.
    לשאלתך המקורית, עדיף להימנע מכאלה רכישות, זה מתכון לתסכוליםוהוצאות כספים.
    אגב, כל זה נכון אלא אם אתה בעל ידע טכני נרחב ויכול לתקן בעצמך ובעלות זולה תקלות.
    אם זה לא המקרה (ואני מניח שלא) אתה לוקח סיכון.

אני בכלל די מתקשה להבין מאיפה השאלות האלה מגיעות..
    לא בא להיכנס לאף אחד לכיס, אבל זה באמת כזה קשה לעבוד חודש אחד, או אם אין זמן, חודשיים-שלוש במשרה חלקית ולהרוויח עוד 10K ולקנות כלי פ33ה??

Senior Member
    לא בא להיכנס לאף אחד לכיס, אבל זה באמת כזה קשה לעבוד חודש אחד, או אם אין זמן, חודשיים-שלוש במשרה חלקית ולהרוויח עוד 10K ולקנות כלי פ33ה??
    כי המחיר הזול מפתה ומעוור, במיוחד אנשים "לא מהתחום".

Junior Member
    זה לא עניין של מחסור בכסף או מוסר עבודה, כולנו עובדים קשה ועושים את החשבון שלנו. זה עניין של עלות מול תועלת.
    הקטנוע ישמש אותי נטו לנסיעות לעבודה 10דק בבוקר ו10 דק בערב, ופעם בשבוע נסיעה נתניה - ת"א ללימודים. לא משהו שהייתי שמח להוציא עליו מעבר לכמה אלפים בודדים מאחר ואני לא רואה כאן ערך ששווה מעבר לזה.
    כשאחפש אופנוע אז בכיף אשחרר כמה שצריך בשביל כלי איכותי ומהנה.

כי המחיר הזול מפתה ומעוור, במיוחד אנשים "לא מהתחום".
    בין היתר.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי heyiamnate צפיה בהודעה
    זה לא עניין של מחסור בכסף או מוסר עבודה, כולנו עובדים קשה ועושים את החשבון שלנו. זה עניין של עלות מול תועלת.
    הקטנוע ישמש אותי נטו לנסיעות לעבודה 10דק בבוקר ו10 דק בערב, ופעם בשבוע נסיעה נתניה - ת"א ללימודים. לא משהו שהייתי שמח להוציא עליו מעבר לכמה אלפים בודדים מאחר ואני לא רואה כאן ערך ששווה מעבר לזה.
    כשאחפש אופנוע אז בכיף אשחרר כמה שצריך בשביל כלי איכותי ומהנה.

בין היתר.
    אתה שואל אותי, בשביל 10 דק' יומי לכיוון ונסיעה חד שבועית לנתניה, חבל על הכסף שלך.
    אם אתה "קצר" בכסף כרגע, תקנה קורקינט/אופניים חשמליות בשביל הנסיעה לעבודה ותחבורה ציבורית ללימודים.
    ככה אתה חוסך עלויות של קניית כלי+הביטוח ובנוסף נמנע מקניית כלי שייעשה לך בעיות בראש ובכיס.

Junior Member
    אתה שואל אותי, בשביל 10 דק' יומי לכיוון ונסיעה חד שבועית לנתניה, חבל על הכסף שלך.
    אם אתה "קצר" בכסף כרגע, תקנה קורקינט/אופניים חשמליות בשביל הנסיעה לעבודה ותחבורה ציבורית ללימודים.
    ככה אתה חוסך עלויות של קניית כלי+הביטוח ובנוסף נמנע מקניית כלי שייעשה לך בעיות בראש ובכיס.
    זה החלק השני של הדילמה
    בנתיים בשביל להשלים לעצמי תמונה בראש אני צריך להבין מה יתן לי קטנוע ב3-4 א' שח.
    כמובן שהקטנוע יעשה גם נסיעות מזדמנות לפה ולשם אבל עיקר הרכישה למען עבודה ולימודים.

Senior Member
    זה עניין של עלות מול תועלת.
    קטנוע זה לא רק מחיר הרכישה, יש ביטוח, טיפולים שוטפים, ציוד.
    תבין שאתה מדבר על רכישת כלי שעלות הביטוח זהה אליו, אין בזה היגיון כלכלי.
    תחשוב שוב מה התועלת שהכלי ייתן לך, ואם זה שווה כלכלית.
    לפי מה שרשמת, זה לא המצב.