תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: האם מעיל ממוגן מחייב הצהרת יבוא?

Junior Member

האם מעיל ממוגן מחייב הצהרת יבוא?

היי, הזמנתי מעיל דיינזה בשווי של 1035 שקל מאתר בחו"ל, וציפיתי שיבקשו מע"מ של 17% כלומר 175 שקל ובזה יסתיים הסיפור.
    היום אני רואה את ההודעה הבאה:
    תשלום עמילות מכס: 295.13 ש"ח

פירוט החיוב: מע"מ 173.00 ש"ח
    דמי הקצאת אשראי 23.40 ש"ח
    אגרת מחשב 18.00 ש"ח
    עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב -מזדמן 80.73 ש"ח

אני יכול לבלוע את התשלום חרטא של הקצאת אשראי ותשלום חרטא של אגרת מחשב אבל מה זה לעזאזל הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב?
    האם מעיל חייב להיות מוצהר לפני שהוא מוזמן? זה קרה פעם למישהו ויכול להגיד לי איך לבטל את זה?

תודה מראש

Senior Member
    המעיל נשלח באמצעות שילוח מהיר (EMS כנראה) ומה שאתה משלם זה את עמלות השקר כלשהו שהם גובים על כל משלוח שמצריך טיפול במכס.
    הם לא גובים אותם משום שהם עשו משהו שמצדיק את הסכומים האלה אלא משום שהחוק מתיר להם לגבות את זה. במקרה של EMS, זה עוד נגמר רק ב120 שקל - עם חברות אחרות זה גם יכול לצאת כפול.
    תסתכל על ה120 שקל האלה כשכר לימוד ופעם הבאה תקנה ציוד באמצעות חנות ששולחת בדואר אויר רגיל ולא בדואר מהיר ואז אתה לא תדרש לשלם שום עמלה מעבר למס עצמו.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    המעיל נשלח באמצעות שילוח מהיר (EMS כנראה) ומה שאתה משלם זה את עמלות השקר כלשהו שהם גובים על כל משלוח שמצריך טיפול במכס.
    הם לא גובים אותם משום שהם עשו משהו שמצדיק את הסכומים האלה אלא משום שהחוק מתיר להם לגבות את זה. במקרה של EMS, זה עוד נגמר רק ב120 שקל - עם חברות אחרות זה גם יכול לצאת כפול.
    תסתכל על ה120 שקל האלה כשכר לימוד ופעם הבאה תקנה ציוד באמצעות חנות ששולחת בדואר אויר רגיל ולא בדואר מהיר ואז אתה לא תדרש לשלם שום עמלה מעבר למס עצמו.
    שלחתי ערעור למכס תל אביב, יש איזה טופס. כדאי לחכות לתשובה שלהם עד שבוע הבא או שיש סיכוי שיוסיפו לי עוד מיסים על הדרך?

Senior Member
    אני לא מאמין שיוסיפו לך אבל אני לא מאמין שיפטרו אותך. הם גבו את מה שהם צריכים לגבות...

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    חבר לרכיבה (שנמצא גם כאן בפורום) הזמין חליפת רכיבה מחו"ל וגם לו הדביקו ערימת מיסי שקר למיניהן. הוא הגיש עירעור מקוון ואחרי כמה ימים התקצצה דרישת המיסים משמעותית. כמו בכל תחום אחר בארץ, גם רשות המיסים משחקים ב''שיטת מצליח''. אם אתה בולע אז הצליח להם. תחפש את השרשור שלו, יש שם הסבר די ברור.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Rousseau צפיה בהודעה
    שלחתי ערעור למכס תל אביב, יש איזה טופס. כדאי לחכות לתשובה שלהם עד שבוע הבא או שיש סיכוי שיוסיפו לי עוד מיסים על הדרך?
    ערעור למכס זה על המע"מ ששילמת.
    שאר הסכומים זה עמלות שחברות השילוח גובה בלי קשר למכס.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    חבר לרכיבה (שנמצא גם כאן בפורום) הזמין חליפת רכיבה מחו"ל וגם לו הדביקו ערימת מיסי שקר למיניהן. הוא הגיש עירעור מקוון ואחרי כמה ימים התקצצה דרישת המיסים משמעותית. כמו בכל תחום אחר בארץ, גם רשות המיסים משחקים ב''שיטת מצליח''. אם אתה בולע אז הצליח להם. תחפש את השרשור שלו, יש שם הסבר די ברור.
    עד כמה שאני זוכר, במקרה ההוא נקבע לו מס לא נכון אבל פה הוא נדרש לשלם בדיוק 17% מע"מ...

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    ערעור למכס זה על המע"מ ששילמת.
    שאר הסכומים זה עמלות שחברות השילוח גובה בלי קשר למכס.
    הגשתי את הערעור הזה על החיוב של: "עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב -מזדמן 80.73 ש"ח".
    זה לא תופס?

זה מה שרשום בתוך הטופס:
    יתקבלו עירעורים בגין מיסי יבוא בלבד (מכס, מס קנייה, מע"מ). לא יתקבלו עירעורים בגין עמלות חברת הדואר.

Senior Member
    בדיוק, עמלת הצהרת ייבוא לפריט זה עמלת שקר, נתנו לאיזה שם יפה כדי לגבות ממך עמלה.
    זה לא קשור למכס.
    מדהים אותי הדברים האלה: מה זה הקצאת אשראי בהקשר של ייבוא אישי? איזה אשראי הוקצה ולמי? ומה זה עמלת מחשב? האם אנחנו משלמים על המחשבים של מישהו שם?
    בחיי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    בדיוק, עמלת הצהרת ייבוא לפריט זה עמלת שקר, נתנו לאיזה שם יפה כדי לגבות ממך עמלה.
    זה לא קשור למכס.
    מדהים אותי הדברים האלה: מה זה הקצאת אשראי בהקשר של ייבוא אישי? איזה אשראי הוקצה ולמי? ומה זה עמלת מחשב? האם אנחנו משלמים על המחשבים של מישהו שם?
    בחיי.
    פעם דבורה \ שמחה \ עליזה היו נאלצות לפתוח כרטיסיה חדשה של הפריט ומתייקות בקלסר של שמות משפחה שמתחילים באות זין או עין שעמד בארון למשך 7 שנים רק בגלל הדפוק שהעז להטריד את לגימת התה. היום אין קרטונים, קלסרים או ארון ויש מערכת מחשוב ארגונית אבל העליזה עדיין שם וגם התה ולכן, תשלם. משרדי ממשלה גובים סכומים על שירותים שלפי כל הגיון הם אמורים לספק בחינם כי הם לא יכולים או צריכים להיות יעילים. זה לא משהו ישראלי. כסף ציבורי הוא המשאב הזול בעולם.