היי,
אני רוכב מתחיל, A1 עם אופי נהיגה רגוע וזהיר. רכשתי כלי חדש ומקבל אותו השבוע. מה ההמלצה לגבי ביטוח? איזה ביטוח כדאי לעשות? עלויות הביטוחים גבוהות ולכן השאלה.
תודה,
אלי
היי,
אני רוכב מתחיל, A1 עם אופי נהיגה רגוע וזהיר. רכשתי כלי חדש ומקבל אותו השבוע. מה ההמלצה לגבי ביטוח? איזה ביטוח כדאי לעשות? עלויות הביטוחים גבוהות ולכן השאלה.
תודה,
אלי
מקיף ושהחובה יהיה חובה מלא (היקר יותר).
המקיף בגלל שזה כלי חדש ואתה רוכב חדש.. ככה שהוא הולך להישבר.. השאלה רק אם אתה תשלם או הביטוח.
חובה מלא כי חובה לא מלא לא משתלם כלכלית בטווח הארוך.
תודה.
אני מסכים שביטוח מקיף מספק שקט מסוים לרוכב חדש אבל זה טיפה קיצוני. רוכב חדש לא בהכרח שובר כלים וגם אם הוא מפיל אותם וגורם לנזקים קלים, הוא לא רץ להפעיל ביטוח כי זה יקפיץ לו את הפרמיה בצורה דרמטית בהמשך.
לביטוח מקיף יש גם דרישות טרחניות וכאלה שעולות לא מעט כסף (מערכות איתור או אזעקת ביפר + קשירות בשלשלאות כבדות בכל מקום) מעבר לעלות של הביטוח עצמו ואלה דברים שצריך לשקלל לגופו של אדם ולגופו של כלי.
אין לי מושג איזה כלי הוא קונה, אבל נפילה הכי קטנה ב10 קמ"ש של כלי עם פיירינג יכולה בכיף לעלות 5K וגם יותר.
גניבה של כלי חדש גם תהיה קטסטרופה די רצינית...
אני חושב שאם מישהו משקיע וקונה כלי חדש אז לא לחפף ולעשות מה שצריך עד הסוף.
כאמור, זה תלוי אדם ותלוי כלי...
אם הוא קונה איזה 250 סמ"ק ב20,000 שקל אז אני לא בטוח אם יש טעם להשקיע בביטוח מקיף.
Vulcan 650 S חדש, זה הכלי. כבר התקנתי איתוראן וקניתי את כל הנדרש מהביטוח שרשרת, טבעת מיגון ומנעול דיסק עם אזעקה. הכלי קשור מתחת לבניין בפינה שמקשה על התעסקות איתו. זו ההתלבטות לגבי המקיף
תשמע, מקיף הוא לא מאוד יקר, בטח בהשוואה לביטוח חובה. אני עם מקיף בעלות שנתית של 2000 ש"ח, ללא איתורן.
השאלה היא אחרי שכבר השקעתי חשיבה במיקום שהוא חונה בלילה, באיתוראן ובשאר אמצעי המיגון האם המקיף הוא Must
אגב, מקיף נע סביב ה k6 שנתי
תודה רבה על התגובות חברים. אני נוטה לעשות מקיף לחצי שנה, להתרגל לנסיעה על דו גלגלי בכבישי ישראל ואז אחליט להמשיך או לחסוך את העלות.
עוד אופציה זה מקיף חלקי, רק מכסה גניבות או רק מכסה תאונות.
בנוסף יש לך את אזעקה אחרונה שמתחייבים להחזיר לך 90% ממחירון הכלי אם הוא נגנב ועולים יותר זול ממקיף.
אחלה, אבדוק אותם
אם לא מקיף אז לפחות אזעקה האחרונה שמתחייבים להחזר הכלי או 90% מחירון (התנאים מסויימים כמובן).
בלי כלום עם כלי חדש זה סיכון מיותר