כמו שהכותרת רומזת , חושב להיכנס לתחום מאהבה לתחום והרצון לעשות את התחום יותר אמין ומקצועי (לא סחורים בשקל)
יש דברים שצריך לקחת בחשבון ? חוץ מהברור
כמו שהכותרת רומזת , חושב להיכנס לתחום מאהבה לתחום והרצון לעשות את התחום יותר אמין ומקצועי (לא סחורים בשקל)
יש דברים שצריך לקחת בחשבון ? חוץ מהברור
RSV4
רוב אם לא כל הסוכנויות הקטנות עובדות ככה במשך עשורים ועדיין קיימות.
אם אתה רוצה לקוחות איכותיים אתה חייב להיות ישר ומקצועי מה שאומר לבדוק את הכלים שאתה מוכר לאנשים בצורה מקצועית וישור קו מקצועי.
לעמוד בדרישות האלו לא בטוח שיהיה רווחי בשבילך.
כמו כן מומלץ שיהיה למקום רישיון מוסך ותעסיק מכונאי\ם ולא תתקן אצל אחרים - זה יותר משתלם ויותר נוח.
כן. תנסה להיצמד אסטרטגית לאווירה של מועדון חברים ולא של בזאר טורקי. קפה, פינות ישיבה, מסכים, טיולים, הרצאות.
אני לא חושב שבעלי עסקים שעוסקים בתחביבים (שאני מכיר) מבינים בכמה הם מפספסים את המובן מאליו.
מצד שני נורא מאתגר ליצור חווית לקוח בתחום שלדעתי יהיו לך הרבה אינטראקציות חד פעמיות ולפעמים על המתח בין הכדאיות לטווח הקצר או הארוך נופלים הרבה רעיונות טובים...
דבר שני, כדאי לחשוב על בידול מקצועי ובמיוחד כזה שמספק סוג של ביטחון ואחריות. כשיש רגלית מגן כידון ומיכל וארגז עם שפשוף עדיף בעיני לציין את זה לפני בכלל שהלקוח שואל ובטח לא להכחיש שהיתה החלקה...בהצלחה.
זה השאיפה , החוויה שלהגיע לבית ולא למסחרה ולפחד לקנות , ניסיתי לחפש את הדרישות לפתיחת עסק כזה (אישורים וכיוצא דופן ), אבל לא מצאתי .
הרעיון לשלב את הכל לעולם אחד , שבא בנאדם לתחום הזה , יוכל למצוא אצלי קסדות , מעילים , מנועלים , ועד המלצות על אימוני רכיבה (אופנוע מאומן ווכ'ו)
RSV4
יש באיזור שלי שתי סוכנויות אופנועים מתחרות וסמוכות ואת שתיהן יצא לי לפקוד מספר פעמים במספר סיטואציות.
האחת - בזאר טורקי. צפופה ואפלה כשכל ביקור נראה כמו סצינה מסרט ערבי תוצרת אלכסנדריה.
השניה - מסודרת, גדולה ויפה. מתחזקת מועדון פעיל עם אירועים וקשר רצוף עם הלקוחות.
אבל אין שום פרופורציה בין כמות התעבורה והעסקים שמתבצעים בשתי הסוכנויות - הבזאר לוקח בענק.
בסופו של דבר, המוניטין וההתאמה למה שהלקוח מחפש חשובה יותר מהאווירה בסוכנות. אותו לקוח ותיק שנכנס לבזאר, בכה למוכר על אשתו והילדים ואז הרים מנעול ב200 שקל ויצא בלי לשלם לקול מחאות המוכר, כבר קנה 3 אופנועים בבזאר וגם את אופנוע הבא הוא יקנה אצלם כשהם כבר יתחשבנו איתו רטרואקטיבית. לסוכנות השניה הוא לא יכניס את האף ולא את הכיס.
בצפון רוסיה אתה יכול להחזיק פאסון מזויף של "אירופה" (דא עקא בניחוח פרבוסלאבי עמוק).
ככל שאתה מתקרב ל"*סטאנים" - האוכלוסיה הופכת טורקית/פרסית וזה לא רק מריח כמו בזאר; זה באזר פר אקסלנס ואין צורך בדמיון כי ככה מתנהלים עסקים כאלה (ומה שתיארתי מקודם היה תיאור די מדויק של מקרה שהתגלגל לי מול העיניים באותה סוכנות).
ברמה הקונקרטית, זה אמנם "אחר" אבל זה לא בהכרח רע כשזה נעשה נכון. אם יש משהו שהעמים שיושבים לאורך דרך המשי מבינים בו היטב זה מסחר (ע"ע לנינאבד/חוג'אנד).
אני מבין , לא רוצה להתעשר , אבל כן רוצה להתפרנס בכבוד ולעסוק במשהו שאני יקום עם חיוך אליו , העיר שאני רוצה להקים את זה לא פופולרית בתחום הזה (מודיעין) אז מתחרים יש אבל ממש מעט , פשוט אני לא מוצא את הדרישות להיות סוכן אופנועים , אני יודע שצריך גודל חנות ועוד כמה דברים אבל לא מוצא
אתה מדבר על סחר בכלי רכב וככזה אתה כנראה נדרש לעמוד בדרישות הרלוונטיות:
http://rishuy.mot.gov.il/download.ph...hal_2-2013.pdf
במידה והכוונה היא להפעיל מוסך צמוד אז כמובן תדרש לעמוד בתנאי הרשיון להפעלת מוסך.