ויברציות?
ביקורות שראיתי על הצמד הזה היו טיפה צוננות ואם כבר הולכים על התוצרת אז אני לא בטוח שההפרש במחיר מהדיוק 790 מצדיק את הבחירה בהוסקוורנות.
אהלןחשקה נפשי בvitepilen 701 כאופנוע לא מוגבל ראשון,
כאמור האופנוע בעל 700 סמ״ק עם צילינדר אחד.
במה זה מתבטא מבחינת אמינות, דלק, בלאי, נסיעה וכו׳ וכו׳?
ויברציות?
ביקורות שראיתי על הצמד הזה היו טיפה צוננות ואם כבר הולכים על התוצרת אז אני לא בטוח שההפרש במחיר מהדיוק 790 מצדיק את הבחירה בהוסקוורנות.
כמעט את כל אירופה עשיתי על מנוע חד צילנדר 660 סמ"ק כולל רכיבות על כביש מהיר במשך שעות ומאות קילומטרים על 140 קמ"ש ללא שום בעיה אז ברמת העיקרון חד צילנדר יכול לעשות הכל, עכשיו השאלה היא האם מנוע חד צילנדר שמגיע מקטמ יכול לעשות את זה, בפורומים של קטמ דיוק יש כמה בעיות שחוזרות על עצמם, תקרא שם ותחליט אם זה משהוא שאתה מסוגל לחיות איתו או לא.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
דלק - כמו בכל אופנוע "כבד", תלוי בעיקר ביד ימין. היה לא מזמן שרשור שבו הרחבתי על דעתי בנושא.
מניסיוני - בגרוזיה רכבתי על ק.ט.מ 690 אנדורו. הצריכה שלו נעה למיטב זכרני בין 4/100 (כבישים צידיים איטיים ושבילים מהירים) ל-5/100 (כביש "מהיר" על 120-130, או שטח מאתגר יותר).
מבחינת בלאי - הוא בד"כ גבוה יותר ממנועים דו-צילנדריים, הן עקב המשקל הרב של החלקים הנעים (מה שמגביר את הבלאי בסל"ד גבוה) והן עקב הויברציות. לא שמעתי על סינגלים גדולים שמגיעים ל-200 אלף ק"מ לפני שנדרש אוברהול, בעוד שהרבה אופנועי כביש/אדוונצ'ר יכולים להגיע לשם בקלות כל עוד השימוש בהם מתחשב ואיכות הטיפול גבוהה. עם זאת, מנועי סינגל גדולים בהחלט יכולים להיות אמינים עבור הרוכב ה"ממוצע", שלא מתכוון להחזיק באופנוע מעל 70-100 אלף ק"מ - כדוגמה קלאסית לכך זה ה-DR650, שנחשב "bulletproof".
ספציפית לסדרת ה-LC4 יש רגישויות רבות. אני מניח שרובן שופרו עם השנים, אך עם זאת, צריך להבין שמדובר במנוע שנסחט חזק מאוד עוד בשלב התכנון שלו. הוא קרוב במבניהו למנועי 4 פעימות של אופנועי אינדורו מקצועיים, שמטופלים לפי שעות או במרווחים של כ-1000 ק"מ.
אני מניח, שכדי שמנוע כזה יאריך ימים ויחצה את רף ה-100 אלף ללא צורך בהתערבות - המינימום הנדרש הוא לקצר את מרווחי החלפת השמנים, להשתמש אך ורק בשמן סינטטי מלא באיכות גבוהה ולהימנע מ"קריעה" של המנוע.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הייתי חמש שנים עם סינגל 800 סמ"ק - די אי ביג. הבעיה שהכי הפריעה לי היא המהירות הסופית המוגבלת - טווינים קטנים הרבה יותר משאירים אותך מאחור. במהלך חמשת השנים האלו האופנוע עבר אוברהול ושיפוץ ראש מנוע כך שיש מצב שהוויברציות משפיעות... ובכל זאת הייתי ממליץ. גמישות של המנוע, הפתיחות האדירות, הגיזרה הדקה והרעש הנפלא שווים את זה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ככל,
קירור מים תורם לאורך חיים של מנוע כי המנוע עובד יותר נכון.
ספציפית,
המנועי קירור מים הנ"ל תוכננו לתת הספק גבוה, ובמשקל נמוך,
מה שאומר שהכל בנוי על המינימום חומר האפשרי.
ולכן הם מתפגרים הרבה לפני המנועים הישנים הכבדים והחלשים.
פתחתי מנוע בדיאר 650, והחזקתי ביד מנוע מפורק של 690. ההבדלים באיך שהדברים האלו בנויים הם תהומיים.
זה כמו להשוות למבורגיני לג'ון דיר).
טוב, אז לאור התגובות כאן.. הצעות לאופנוע עם פנס עגול שהוא לא sv650 לאופנוע לא מוגבל ראשון?![]()
cb650r
z900rs
סקרמבלר אייקון