עד עכשיו בחורף נסעתי על קטנוע עם חלפ"ס יחסית פשוט שעשה את העבודה...
עוד מעט אני עובר לנסיעה על אופנוע ורציתי לדעת על איזה ציוד לחורף מעבר למעיל וכפפות שכבר יש לי אתם ממליצים...אם אפשר בלי לפשוט רגל..![]()
עד עכשיו בחורף נסעתי על קטנוע עם חלפ"ס יחסית פשוט שעשה את העבודה...
עוד מעט אני עובר לנסיעה על אופנוע ורציתי לדעת על איזה ציוד לחורף מעבר למעיל וכפפות שכבר יש לי אתם ממליצים...אם אפשר בלי לפשוט רגל..![]()
מצטרף לשאלה, winter is coming ושרדור הציוד מפולגז טרם שוקם.
מחפש מעיל חורף/רב עונתי עם מיגון טוב ומחיר שלא עובר את ה1k. יש חיה שכזו?
מה חשוב לי מעבר למיגון, שרידות בשימוש יומיומי (שלא ידהה, או ייפרם מעצמו רק מעצם לבישתו)
המלצות על דגם/חנות/אונליין חו"ל יתקבלו בשמחה
גם כן אשמח לשמוע המלצות, אומרים שהשנה יהיה גשום במיוחד (למרות שקשה להאמין לחזאים שלושה חודשים מראש)
לפות"ש - ההבדל המשמעותי ביותר במעבר מקטנוע לאופנוע , בהקשר של השאלה שלך, הוא בעובדה שהרגליים הרבה יותר חשופות.
תקנה מגפיים עמידים במים, ותוודא שהחלפ"ס שלך נסגר היטב על הרגליים.
מהניסיון שלי, עדיף חלפ"ס עם גומיות למטה על פני חלפ"ס עם סקוצ'ים.
מעבר למה שהוצע, אני ממליץ על מגני ברכיים.
יש דיונים שלמים על איזה סוג- מכנס ממוגן או מגן חיצוני, לברך בלבד או לברך ושוק, נסגר בסוקצ' או בקליפס, מעל או מתחת המכנס, ועוד...
צריך לשקול את סוג הרכיבה, סוג הדו"ג, נוחיות הרוכב וכו'.
אני רוכב עם הסוג הזה
הוספתי כמה מדבקות עבות למנוע שריטות במיכל דלק.
שנה וחצי המגנים, יותר נכון הסקוצים, שורדים בכל תנאי מזג האוויר הישראלי.
למזלי אין לי ביקורת "ניסיונית" איתם אז אין לי מושג איך הם בפעולה אמיתית, מה שכן המיגון קשיח מאוד, הרפידות סופגות את הזיעה בימים החמים, וניתן ללכת איתם ללא הפרעה.
בהצלחה ורכיבות בטוחות
תשקיעו פעם אחת ותרכשו ציוד עם מיגון gore-tex נגד מים, זה המיגון היחידי שהוכיח את עצמו בכל הציוד חורף שלי.
כל הממברנות האחרות יקרסו וזה יקרה דיי מהר בגשם רציני.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
השאלה שעולה היא אם למי שנוסע ביומיום נסיעות קצרות של כמה דקות בעיר שווה להשקיע במכנס אטום ממוגן ומגף, ברור שיש אופציות יותר זולות כמו מכנס חלפ"ס וערדליים שהרבה יותר מסורבלים.
בסוף זה עניין של תקציב, נוחות וגם צד בטיחותי של מיגון.
Tracer 900
היו פה כמה המלצות לא לקנות בכלל ציוד חורף חוץ מכפפות ופשוט לשים חלפ"ס וערדליים מעל ציוד הקיץ
מסכימים עם זה?
מרכז הארץ
רוכב כל יום (לונסין)
7 ק"מ כל כיוון, עירוני (עד 70)
כנראה אצטרך לרכוב בגשם כי ככה אני מגיע לעבודה
אין לי בכלל ציוד לחורף כרגע
אני רוכב תמיד עם מעיל,כפפות,מכנס,מגפיים
למכנס יש בטנה עמידה למים, אני לא יודע אם אפשר לסמוך על זה.
חשבתי לקנות חלפ"ס עבה מחמם חולצה+מכנס וערדליים ולשים מעל הציוד קיץ + לקנוות כפפות לחורף
החלפ"ס מכסה את הצוואר?