ציטוט נכתב במקור על ידי Vaderom צפיה בהודעה
כן, למה לא להערים קשיים ועלויות על אנשים סתם ככה.
למה לאפשר לאנשים לחשוב לבד איזה קסדה הם קונים, האם יש לה תקן והאם היא תגן עליהם. למה ללמד כשאפשר לאסור.

אגב, אם יש לך 33 ש"ח לחודש ספייר ל4 שנים, אתה מוזמן להביא אותם לי. לא יזיק לי בכלל. יעזור לי לשלם על הביטוח חובה שגם אותו, משום מה, מדינת ישראל החליטה שתקבע בשבילי.
כי כבר עשו את זה ואנשים נהרגו. עם הצמיגים שהזכרתי. אתה אולי "צרכן מלומד" שידע להסתכל על התכונות ולהחליט מה אתה קונה, אבל יש לא מעט שילכו לאופציה הזולה בידיעה שהם מוגנים והם לא יהיו. זכותך לחשוב שזה לא עניין של המדינה ושמי שטיפש ימות (כמו במדינות בארה"ב בהן אין חובת קסדה) אבל המדיניות כרגע בישראל היא לא כזו. בסך הכול ניסיתי להראות שיש סיבה להתעקשות על תקן לקסדה - אני בהחלט לא מצדיק (או לא מצדיק) אותה.

יש לי הרבה יותר מ-33 שקל לחודש ספייר, אבל הם ממש, אבל ממש לא מיועדים בשבילך. בסופו של עניין, זה עניין של בחירה. 33 שקל לחודש יכול להיות ויתור על מנת שוורמה (פעם בחודש), קניית ג'ינס פשוט במקום ממותג פעם בחצי שנה או רכיבה יותר רגועה שתחסוך את הכסף הזה בדלק. אז תעשה לך את סדרי העדיפויות שלך (כמו שאני עושה את שלי - למשל, לשלוח את הילדים לבית ספר "חצי פרטי" במקום לשדרג את האופנוע) ותמצא איך לממן את ה-33 שקל לחודש. אולי תחליט שסדר העדיפויות שלך זה לרכב עם קסדה זולה יותר, ובא לציון גואל.