שלום לכולם,
למי שאין פייסבוק ולא ראה בקבוצות השונות.
שימו לב לקסדה שמתעופפת מהמורכבת.
מקווה שהם יצאו מזה בזול יחסית.
האם הרוכב לא היה עירני או שמדובר בבלימת פתע של הרכב?
https://www.youtube.com/watch?v=5wJ54ePlWr4
אתה צודק, יש רכב שעמד באמצע הכביש לפני הרכב שבלם.
שים לב שהרכב שליפני הרכב שנפגע היה בעצירה מה שאומר שכנראה אכן היתה פה בלימה /האטה רצינית שהרוכב לא שם לב אליה בזמן,
נראה שהמורכבת דווקא קיבלה מכות רציניות ואולי אף לא חבשה קסדה מתאימה או פשט לא רכוסה,
האם ניתן היה למנוע תאונה כזאת? אין לי תשובה חד משמעית אך מעריך שאם יותר תשומת לב/קריאת הדרך/מהירות נמוכה יותר התאונה היתה נמנעת ודבר אחד בטוח שעם ציוד מתאים הפגיעות היו הרבה הרבה פחות כואבות .
קראפ.
נורת הבלם שלו שרופה או שהוא נעל מבט לתוך הבגאז' ?
אין אפילו סימן של בהלה. פשוט דוך.
מה שלא יהיה, זו אשמתו של הרוכב שלא שמר על מרחק "סביר" ונסע מעל למהירות שהיתה נכונה באותה הסיטואציה.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
חוסר תרבות נהיגה ורשלנות ברכיבה עם מורכבת = צער למשפחה וכאבי ראש עם הביטוח. כואב לרשום אבל זאת המציאות..
אשמתו המלאה של הרוכב..
לא שמר מרחק. כנראה שלא סגר את הקסדה כמו שצריך.. המורכבת שלו היתה ללא מגיון .. בקיצור הזנחה פושעת שלו ..
אני מקווה בשבילו שהכל בסדר. שיהיה לכולנו יום טוב ובטוח אני עולה לכלי..(".
צפיתי בסרטון עשרות פעמים, המסקנה שלי מצפייה בלבד הייתה: רכיבה במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך.
אני הייתי רוכב בין מכונית ונעזר בבלימת המנוע נותן לירידה לעשות את העבודה ללא גז, כמובן במהירות הרבה יותר נמוכה
(את אובדן הזמן ניתן להשלים אח"כ כשהכביש פתוח).
מיגון עוזר רק אם הוא נלבש כהלכה על הגוף, אין יעילות במעיל מגן שלא רכוס כנדרש והמיגונים מוצמדים לאזורי הגנה.
קסדה לא רכוסה או לא מתאימה תעוף, ראינו!
מגני ברכיים וג'ינס ממוגן, או כמובן חלפת רכיבה תגן מששפשופים ושברים.
אבל...אין תחליף לרכיבה חכמה בוגרת עם הרבה מאד מקדמי בטיחות ואזורי מילוט.
רכבו בזהירות - רן
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לאור כך שהקסדה של המורכבת מתעופפת, יש למישהו מושג מה היו התוצאות של התאונה (בגוף)?
כולם יצאו מזה בחיים?
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
שומעים צרחה לקראת סוף הסרטון. זה נורא.
הרוכב אחראי לתאונה, אבל האשם הוא בכלל הבחור שעצר באמצע הנתיב.
כשעוד הייתי על הכביש הייתי נתקל בהמון נהגיי ווייז כאלה.
וגם הkle שהורד מהכביש על זה לא פחות מצער.