ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
דעתי פה תהיה שונה מהרוב אבל כאחד שמרבה לרכב באיילון לאורך כל תל אביב, אני דווקא מרגיש בטוח יותר בין רכבים.
באזור הקרוב לאי תנועה שכזה, אורבים אותם נהגי "שכחתי פניה" שיכולים לשבור עליך את ההגה ולעבור 2 נתיבים בצורה חדה, כן, גם דרך הזברה. השוליים מלאים ברוכבים חסרי סבלנות, שה-50 קמ"ש שלי כנראה מרגיש להם כמו להזדנב באוטובאן הגרמני אחרי קלנועית נהוגה על ידי חילזון, ועוקפים בצורה מסוכנת. הזברה, לפחות לדעתי, מקום מאוד מסוכן לרוכב דו"ג.
ואני מודע לחלוטין לסכנות שברכיבה בין רכבים, אבל כשכולם בשיירה ואתה ביניהם, הסיכוי שפתאום מישהו יעבור נתיב בפראות כשאין לאן לעבור - נמוך בהרבה.
כשאין לאן לעבור זה נכון, אבל מדובר בנהג הישראלי שאם הטור לא מתקדם כפי שחשקה נפשו הוא יעבור לשני רק כי נראה לו שהוא זז מהר יותר.
אישית אני בעד ספליט ליינינג ולא רוכב על שטח הפרדה, לא היתה לי בעיה לעבור לשול הבא עם מעבר לנתיב שמשמאל לשטח ההפרדה ואז לשול הבא (וגם אז צריך להסתכל טוב במראות שלא מגיע איזה כלי במהירות). בד"כ אני עובר מהשול הימני לנתיב ההאטה (יציאה למחלף) ומשם לנתיב הימני של הכביש המהיר ואח"כ יורד לשול הבא. כשהאי תנועה ארוך אני גם נכנס בין הנתיב הימני לאמצעי כדי למזער פגיעות מכאלו שהחליטו לרדת ברגע האחרון.
מה שכן, כמו שדו גלגלי עושה את זה יש גם כמה נהגי רכבים שחושבים שהם דו גלגלי ונוסעים בימני לכיוון היציאה למחלף (כי שם התנועה זורמת יותר) ואז חותכים שמאלה על האי תנועה באלגנטיות של היפופוטם בעונת הייחום.