נכתב במקור על ידי
KKatkov
השכירות לא בהכרח יקרה כמו שאתה חושב.
אני משלם 3200 על דירת גן 4 חדרים, כ-100 מטר (קומה שניה בוילה).
דירת גן חדשה בסדר גודל כזה תעלה בישוב (כשייסימו לבנות אותן בעוד 3 שנים) כ-1.4 מיליון. אם מיליון מזה מגיע ממשכנתא, אז המחיר "האמיתי" הוא מעל 2.
זאת אומרת, הקניה תחזיר את עצמה בעוד 40-50 שנה. לא בטוח שאגיע לשם. וזה עוד לפני שמדברים על בעיות של בלאי טבעי (צנרת, דוד שמש וכו') וארנונה - הדברים האלה זה לא מעט כסף, שכבר כלולים במחיר השכירות שאני משלם.
אבל בוא נעזוב את החישובים האלה, שמתבססים על זה שהמצב שאנו מכירים כרגע - ישאר יציב שנים רבות קדימה.
יש לא מעט אנשים שטוענים שעלות בנדל"ן בארץ זאת בועה, שהמשקיעים ה"חכמים" כבר הוציאו ממנה את הקצפת וההשמנת, ומה שנשאר - זה חלב רזה.
כשאתה מחליט לרכוש דירה ב-120 משכורות נטו (10 שנים נטו מהחיים שלך) הסיכון שלך הוא לא רק שלא תוכל לעמוד בתשלומים.
קיים גם סיכוי שהשוק יתקן את העיוות, ואז הדירה שלך תעלה את מה שהיא שווה - חצי מהמחיר ששילמת ואף פחות.
אם אתה רואה את הדברים כך (ואני אישית, נמנע מלתפוס עמדה בנושא, כי אני לא מבין בזה מספיק) - אז הבחירה ההגיונית עבורך תהיה כנראה להשקיע את כספך במשהו אחר, ולרכוש את הדירה בארץ המובטחת אחרי שהשוק יתקן, במידה ווהתיקון יקרה.