עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 51

אשכול: איזה בעסה זה משכנתא

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ofirus צפיה בהודעה
    שאתה לפחות בגישה הנכונה ובסופו של דבר תגיע למשכנתא המיוחלת כי אתה בכיוון הנכון בחיים.
    אהיה לשניה ה-devil's advocate.
    למה בעצם המשכנתא היא "מיוחלת"? איך הפכה קורת גג - למשהו שהוא המטרה העיקרית בחיים? איך קרה שמאה מטרים של בטון, זכוכית ושיש - זה משהו שמתכלבים עבורו 10 שנים, ואז במשך עוד 30 שנה משלמים עליו אחוז לא מבוטל מהתקציב המשפחתי? במצטבר הרי, אנחנו מדברים על 40 שנה - שמהוות את רוב חיינו הפעילים מהצבא ועד הפנסיה.

הייתי מבין, אם זה היה בגלל שאנשים בוחרים לשלם יותר על "סטנדרט גבוה". אז היה ניתן לשלוח אצבע מאשימה אליהם, ולטעון שהם מפונקים. אלא מה - יצרו לנו מצב, שמי שרוצה (מבחירה) לרכוש פיסת שטח ולשים עליה קרוואן - לא יכול לעשות זאת באופן חוקי. ומי שרוצה לבנות בית צנוע וזול - נאלץ לשלם אגרות והיטלים מכל עבר, שהופכים את הבית ה"זול" לבית לא זול בכלל. מי שרוצה לרכוש בית מוכן להרכבה (פרקטיקה נהוגה בחו"ל) - מחוייב להוסיף ממ"ד (שעולה עוד כ-100 אלף שקל), אגרות והיטלים כבר אמרנו.

זה לא תמיד היה ככה.
    זה לא ככה ברוב העולם.
    זאת סיטואציה שיוצרה במכוון ע"י בעלי ממון ואינטרסים, שרוצים לשעבד אותנו.
    את תפקידו של זה שמשגיח עם השוט בשדות הכותנה - החליף הפקיד החייכן של הבנק שיסיע לך לסגור את עסקת חייך (להשתעבד 30 שנים קדימה בסטייל). אחרי זה, אתה כבר לא אדם חופשי - אלא עבד של המערכת, שיעבוד יותר ויותר קשה על חשבון המשפחה, התחביבים והבריאות רק כדי להכניס עוד קצת כסף, כדי לקבל קידום, כדי להאמין שלא יזרקו אותו מהעבודה בגל הקיצוצים הראשון.
    הרי אם לא תצליח להכניס את אותה כמות הכסף, לא תוכל לעמוד בהחזרים. זה אומר שאישתך וילדיך יזרקו מהדירה "שלהם". האם יש מניע יותר חזק כדי לגרום לאדם לעבוד קשה יותר ויותר?

אז וואלה. מי שזה מתאים לו - בסדר.
    אבל אי אפשר לזלזל באלה, שהחליטו לא לשחק במשחק הזה, כי הכללים שלו אכזריים מדי והסיכון גבוה מדי.
    שלהשתעבד 40 שנה כבור קורת גג - זה מקביל לויתור על אוכל, כדי לקנות אופנוע.
    שאם אופנוע "ממוצע" היה עולה 200 אלף שקל - רובנו, עם כל הרצון והאהבה לתחום, היינו נוסעים ברכבת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    למה בעצם המשכנתא היא "מיוחלת"? איך הפכה קורת גג - למשהו שהוא המטרה העיקרית בחיים? איך קרה שמאה מטרים של בטון, זכוכית ושיש - זה משהו שמתכלבים עבורו 10 שנים, ואז במשך עוד 30 שנה משלמים עליו אחוז לא מבוטל מהתקציב המשפחתי? במצטבר הרי, אנחנו מדברים על 40 שנה - שמהוות את רוב חיינו הפעילים מהצבא ועד הפנסיה.

הייתי מבין, אם זה היה בגלל שאנשים בוחרים לשלם יותר על "סטנדרט גבוה". אז היה ניתן לשלוח אצבע מאשימה אליהם, ולטעון שהם מפונקים. אלא מה - יצרו לנו מצב, שמי שרוצה (מבחירה) לרכוש פיסת שטח ולשים עליה קרוואן - לא יכול לעשות זאת באופן חוקי. ומי שרוצה לבנות בית צנוע וזול - נאלץ לשלם אגרות והיטלים מכל עבר, שהופכים את הבית ה"זול" לבית לא זול בכלל. מי שרוצה לרכוש בית מוכן להרכבה (פרקטיקה נהוגה בחו"ל) - מחוייב להוסיף ממ"ד (שעולה עוד כ-100 אלף שקל), אגרות והיטלים כבר אמרנו.

זה לא תמיד היה ככה.
    זה לא ככה ברוב העולם.
    את תפקידו של זה שמשגיח עם השוט בשדות הכותנה - החליף הפקיד החייכן של הבנק שיסיע לך לסגור את עסקת חייך (להשתעבד 30 שנים קדימה בסטייל). אחרי זה, אתה כבר לא אדם חופשי - אלא עבד של המערכת, שיעבוד יותר ויותר קשה על חשבון המשפחה, התחביבים והבריאות רק כדי להכניס עוד קצת כסף, כדי לקבל קידום, כדי להאמין שלא יזרקו אותו מהעבודה בגל הקיצוצים הראשון.
    הרי אם לא תצליח להכניס את אותה כמות הכסף, לא תוכל לעמוד בהחזרים. זה אומר שאישתך וילדיך יזרקו מהדירה "שלהם". האם יש מניע יותר חזק כדי לגרום לאדם לעבוד קשה יותר ויותר?

אבל אי אפשר לזלזל באלה, שהחליטו לא לשחק במשחק הזה, כי הכללים שלו אכזריים מדי והסיכון גבוה מדי.
    שאם אופנוע "ממוצע" היה עולה 200 אלף שקל - רובנו, עם כל הרצון והאהבה לתחום, היינו נוסעים ברכבת.
    כי איפה תגור?
    אני הייתי מעדיף לגור בשכירות כל חיי או לפחות רוב חיי הבוגרים ולקנות דירה בהמשך הדרך.
    אבל שוק השכירות גרוע עוד יותר (מחירים בשמיים,דירות שלא הייתי נותן לכלבה שלי לגור וכו').
    אני שונא את הרעיון של משכנתא, שונא שאני צריך להחזיר כל כך הרבה כסף לקורת גג אבל מה הפתרון האחר?

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    כי איפה תגור?
    אני הייתי מעדיף לגור בשכירות כל חיי או לפחות רוב חיי הבוגרים ולקנות דירה בהמשך הדרך.
    אבל שוק השכירות גרוע עוד יותר (מחירים בשמיים,דירות שלא הייתי נותן לכלבה שלי לגור וכו').
    אני שונא את הרעיון של משכנתא, שונא שאני צריך להחזיר כל כך הרבה כסף לקורת גג אבל מה הפתרון האחר?
    השכירות לא בהכרח יקרה כמו שאתה חושב.
    אני משלם 3200 על דירת גן 4 חדרים, כ-100 מטר (קומה שניה בוילה).
    דירת גן חדשה בסדר גודל כזה תעלה בישוב (כשייסימו לבנות אותן בעוד 3 שנים) כ-1.4 מיליון. אם מיליון מזה מגיע ממשכנתא, אז המחיר "האמיתי" הוא מעל 2.
    זאת אומרת, הקניה תחזיר את עצמה בעוד 40-50 שנה. לא בטוח שאגיע לשם. וזה עוד לפני שמדברים על בעיות של בלאי טבעי (צנרת, דוד שמש וכו') וארנונה - הדברים האלה זה לא מעט כסף, שכבר כלולים במחיר השכירות שאני משלם.

אבל בוא נעזוב את החישובים האלה, שמתבססים על זה שהמצב שאנו מכירים כרגע - ישאר יציב שנים רבות קדימה.
    יש לא מעט אנשים שטוענים שעלות בנדל"ן בארץ זאת בועה, שהמשקיעים ה"חכמים" כבר הוציאו ממנה את הקצפת וההשמנת, ומה שנשאר - זה חלב רזה.
    כשאתה מחליט לרכוש דירה ב-120 משכורות נטו (10 שנים נטו מהחיים שלך) הסיכון שלך הוא לא רק שלא תוכל לעמוד בתשלומים.
    קיים גם סיכוי שהשוק יתקן את העיוות, ואז הדירה שלך תעלה את מה שהיא שווה - חצי מהמחיר ששילמת ואף פחות.
    אם אתה רואה את הדברים כך (ואני אישית, נמנע מלתפוס עמדה בנושא, כי אני לא מבין בזה מספיק) - אז הבחירה ההגיונית עבורך תהיה כנראה להשקיע את כספך במשהו אחר, ולרכוש את הדירה בארץ המובטחת אחרי שהשוק יתקן, במידה ווהתיקון יקרה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    השכירות לא בהכרח יקרה כמו שאתה חושב.
    אני משלם 3200 על דירת גן 4 חדרים, כ-100 מטר (קומה שניה בוילה).
    דירת גן חדשה בסדר גודל כזה תעלה בישוב (כשייסימו לבנות אותן בעוד 3 שנים) כ-1.4 מיליון. אם מיליון מזה מגיע ממשכנתא, אז המחיר "האמיתי" הוא מעל 2.
    זאת אומרת, הקניה תחזיר את עצמה בעוד 40-50 שנה. לא בטוח שאגיע לשם. וזה עוד לפני שמדברים על בעיות של בלאי טבעי (צנרת, דוד שמש וכו') וארנונה - הדברים האלה זה לא מעט כסף, שכבר כלולים במחיר השכירות שאני משלם.

אבל בוא נעזוב את החישובים האלה, שמתבססים על זה שהמצב שאנו מכירים כרגע - ישאר יציב שנים רבות קדימה.
    יש לא מעט אנשים שטוענים שעלות בנדל"ן בארץ זאת בועה, שהמשקיעים ה"חכמים" כבר הוציאו ממנה את הקצפת וההשמנת, ומה שנשאר - זה חלב רזה.
    כשאתה מחליט לרכוש דירה ב-120 משכורות נטו (10 שנים נטו מהחיים שלך) הסיכון שלך הוא לא רק שלא תוכל לעמוד בתשלומים.
    קיים גם סיכוי שהשוק יתקן את העיוות, ואז הדירה שלך תעלה את מה שהיא שווה - חצי מהמחיר ששילמת ואף פחות.
    אם אתה רואה את הדברים כך (ואני אישית, נמנע מלתפוס עמדה בנושא, כי אני לא מבין בזה מספיק) - אז הבחירה ההגיונית עבורך תהיה כנראה להשקיע את כספך במשהו אחר, ולרכוש את הדירה בארץ המובטחת אחרי שהשוק יתקן, במידה ווהתיקון יקרה.
    תרשה לי להניח שבמחיר כזה אתה לא מתגורר באיזורי הביקוש.
    אני שילמתי בחולון על דירת 2 חדרים בגודל של 50 מ''ר 3000₪ וזה בעלת הדירה אהבה אותנו ולא העלתה את השכ"ד וזה היה לפני שנתיים.
    דירת 4 חדרים בחולון/בת ים תעלה היום באזור ה4200-4500₪.
    כמובן שהמצב הנוכחי צריך לקחת בחשבון ירידות מחיר ועליות ריבית.
    אבל אנחנו בישראל,אנחנו מעולים ב"יהיה בסדר".

תרשה לי להניח שבמחיר כזה אתה לא מתגורר באיזורי הביקוש.
    אני שילמתי בחולון על דירת 2 חדרים בגודל של 50 מ''ר 3000₪ וזה בעלת הדירה אהבה אותנו ולא העלתה את השכ"ד וזה היה לפני שנתיים.
    דירת 4 חדרים בחולון/בת ים תעלה היום באזור ה4200-4500₪.
    כמובן שהמצב הנוכחי צריך לקחת בחשבון ירידות מחיר ועליות ריבית.
    אבל אנחנו בישראל,אנחנו מעולים ב"יהיה בסדר".
    אין לי מושג מה זה "איזורי הביקוש".
    אני מאוד רוצה בית בישוב שבו אני גר, אבל אין לי את הממון
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אין לי מושג מה זה "איזורי הביקוש".
    אני מאוד רוצה בית בישוב שבו אני גר, אבל אין לי את הממון
    גוש דן.
    היום ב3,200₪ אתה יכול להשכיר דירת שני חדרים באזור המרכז.
    וגרוע יותר אם אתה רוצה תל אביב.
    יחידות דיור בראשון לציון (מדובר במרתפים) מושכרות ב3200-3500₪.
    אז השכירות יקרה, משכנתא יקרה וגם דרכון פורטוגלי עסק לא זול.
    מה נעשה.
    ולמרות שזה נשמע ונראה ככה, אני לא מתבכיין "כמה רע פה כמה יקר פה".
    אני תופס מעצמי בן אדם רציונלי, אבל העובדות מדברות בעד עצמן.

Member הסמל האישי של ofirus

זה לא תמיד היה ככה.
    זה לא ככה ברוב העולם.

קקטוב שאלה אישית יש לך ילדים?
    כי אם כן התמונה משתנה שהם לנגד עיניך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    גוש דן-
    כאן התחילה ונגמרה הבעיה.
    ברגע שבמדינה הזאת ימחקו את הפריפריה (וזה צריך לבוא גם משינויים פיזים בשטח, אבל גם משינוי תפיסתי של האנשים),
    בועת הנדלן תיעצר לכמה שנים טובות.
    (בעצם, זאת לא באמת בועה, בסופו של דבר בואו לא נשכח שדיור הוא צורך קיומי, והשטח במדינה איננו אינסופי, בזמן שהאוכלוסיה הולכת וגדלה באופן קבוע).

גוש דן.
    היום ב3,200₪ אתה יכול להשכיר דירת שני חדרים באזור המרכז.
    וגרוע יותר אם אתה רוצה תל אביב.
    יחידות דיור בראשון לציון (מדובר במרתפים) מושכרות ב3200-3500₪.
    אז השכירות יקרה, משכנתא יקרה וגם דרכון פורטוגלי עסק לא זול.
    מה נעשה.
    ולמרות שזה נשמע ונראה ככה, אני לא מתבכיין "כמה רע פה כמה יקר פה".
    אני תופס מעצמי בן אדם רציונלי, אבל העובדות מדברות בעד עצמן.
    מי שרוצה לגור בניו-יורק, בלונדון, בפריז או במוסקבה - משלם יותר, בד"כ פי כמה.
    מי שרוצה לגור בגוש דן - צריך להיות מוכן לשלם את המחיר.

קקטוב שאלה אישית יש לך ילדים?
    כי אם כן התמונה משתנה שהם לנגד עיניך.
    יש לי יורש עצר בן 7 חודשים
    כמו שאמרתי, ההודעה הזאת נכתבה מעמדת ה-devil's advocate, ולא בהכרח משקפת את הדעה שלי בנושא.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    גוש דן זה אזור ולא עיר ספציפית.
    אם היינו מדברים על תל אביב הייתי מסכים, אבל שמדובר על כל ערי הלווין של תל אביב,זאת כבר בעיה.

גוש דן זה אזור ולא עיר ספציפית.
    אם היינו מדברים על תל אביב הייתי מסכים, אבל שמדובר על כל ערי הלווין של תל אביב,זאת כבר בעיה.
    ההבדל הוא רק בשמות, גיאוגרפית מזמן אין גבולות בין הערים. או שאתה באמת מרגיש שברגע שעברת מתחת לגשר בגהה או חצית את כביש 4/44/20 עברת לעיר אחרת? בעיניי, זה לא הבדל גדול יותר מלעבור שכונה.

במוסקבה יש שכונות רבות שנקראות על שם כפרים שהיו במקומן לפני 50-60-70 שנה. הכפרים האלה נשארו רק בתמונות שחור-לבן, והמגדלים שעומדים במקומם הם חלק ממוסקבה (ומבחינת תחבורה, הנסיעה מהם ללב העיר רחוקה בהרבה מהנסיעה מכפ"ס או רחובות ללב תל-אביב).

ולבסוף, בוא נדבר תכל'ס. אני לא חושב שזה נכון שכל אוכלוסיית המדינה תתקבץ לה על אדמות הפלישתים ברצועה צרה ליד הים, ואני לא חושב שהמדינה מצידה צריכה לעודד את התופעה הזאת באיזשהו אופן.
    זה בסדר גמור שב"איזורי ביקוש" יהיה יקר. זאת בעיה של בין המוכרים לקונים ושוק חופשי.
    זה "לא בסדר" כביכול, שיש מעט תעסוקה בפריפריה, ושגם בפריפריה הדיור יקר - ולכן, לאחוז גדול מהאוכלוסייה שקשר את חייו עם אותו תחום שמביא איזה 80% מהתמ"ג, אין אפשרות שפויה לעבור לשם.
    זה לא בסדר, שלא משקיעים מספיק מאמצים כדי להפוך את בירת המדינה לעיר היפה, התוססת והמבוקשת ביותר.
    זה לא בסדר שקרקעות לבניה עצמית בגליל, בחבל לכיש או בשומרון עדיין עולות מאות אלפי שקלים.
    בעיניי, זה מעיד על עיוורון מדיני לטווח הארוך. אבל זה כבר גובל בפוליטיקה ולא עומד בחוקי הפורום, ולכן אעצור את זה כאן.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 20-08-2019 בשעה 15:48.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

הבעיה בכל הנושא של משכנתא ודירה שלך או של הבנק או בשכירות היא כמה חלקים:

1. נולדת - אתה צריך מקום לשים עליו את הגופה שלך, וכנראה לגור באוהל בגינה ציבורית הוא לא פיתרון מכאן:
    2. תשכור דירה - לצורך העיניין ב2,000 ש"ח בחודש בתיזי לוך - נולדים לך צאצאים בתיזי לוך הזה והם הולכים לגן ולבית"ס - אתה רוצה וצריך את הקביעות במקום - וכרגע בשוק השכירות - לבעל הבית יש את הזכות להעלות את המחיר לכמה שבא לו, או "לזרוק" אותך מהבית מתי שבא לו.
    3. תקנה דירה - תשתעבד לבנק. (או תזכה בלוטו)

ככה שהבחירה כרגע היא בין גרוע לגרוע.

בכל העולם יש חוקים שונים לגבי השכרות ומשכנתאות.
    יש מקומות שייתנו לך 100% משכנתא על הבית - אבל אתה לא יכול להשכיר אותו אלא רק לגור בו (משהוא שלנו לא נראה הגיוני בעליל, כי הרי הבית הוא "שלי")
    יש מקומות שאם שכרת דירה אז השכ"ד עולה לפי מדד מסוים ולא לפי איך שבא לבעל הבית וגם כמעט בלתי אפשרי להוציא אותך (שוב לבעלי בתים לא נראה הגיוני)

בפינה הקטנה שלנו המצב די דפוק. כי גם לא מקבלים 100% משכתנא בקושי 70% וגם אי אפשר לשכור דירה כי אתה לא יכול לתכנן לטווח רחוק 10 שנים.

Senior Member
    מבחינה כלכליתטהורה (עסקית) השכרה עדיפה על קנייה. אם זה לא היה כך, היינו רואים הרבה יותרבנייה להשכרה. פעם אמר לי אדם שבבעלות משפחתו הייתה חברת בנייה גדולה שעסקית דירהצריכה להחזיר את מחירה תוך 11-12 שנים, אחרת זה עסק רע. אם, לדוגמה, שכ"ד הוא3000 שקל לחודש, מחיר הדירה המשתלם עסקית צריך להיות 396,000 עד 432,000. רובהדירות שמושכרות ב-3000 ₪ לחודש יקרות פי כמה.לבעלות על דירהיש ערך פסיכולוגי שאינו כלכלי. ההרגשה של "הבית שלי", התחושה שיש לךרכוש שתמיד יהיה שווה את ערכו (לא בכסף, אלא בדירה אחרת) ושתוכל להוריש משהומשמעותי לילדים שלך שווה לא מעט, אבל קשה להעריך זאת בכסף.למעט מאודאנשים יש מספיק על מנת לקנות דירה. רוב האנשים יגייסו סכום התחלתי וייקחו משכנתה הדורשתהחזרים המקבילים לשכר דירה באותה דירה. אז נכון שבגלל הריבית זה עולה בסוף יותר, אבלהתהליך נגמר בזה שיש לך רכוש שלך שללא משכנתה לא היית יכול להגיע אליו.לאנשיםהמסוגלים לחיות לפי שיקולים רציונאליים-כלכליים בלבד ולשלם את המחיר הלא כספי(הרגשת ביטחון, הצורך לעבור דירה כל כמה שנים וכו') מומלץ לשכור. לכל היתר – הרצוןלהיות בעלים של דירה שנקראת בית ברור לי לחלוטין.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ממשלות ישראל (ללא קשר שמאל ימין מרכז) באופן מסורתי דופקות את המעמד הביינוני שנושא בנטל.

ומשנה לשנה הם "משתפרים" במלאכת הדפיקה עם מיסוי דירה שנייה וכדומה.

בפועל מי שנדפק זה אנחנו שמסיימים לשלם משכנתא קוברים הורים ורוצים לרכוש נכס קטן שני שיהיה מה להוריש לילדים.

פעם זה היה אפשרי כיום זה הולך ומתרחק העשירים מתעשרים והשאר נשחקים כמו ערך השק(ר)ל

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    ממשלות ישראל (ללא קשר שמאל ימין מרכז) באופן מסורתי דופקות את המעמד הביינוני שנושא בנטל.

ומשנה לשנה הם "משתפרים" במלאכת הדפיקה עם מיסוי דירה שנייה וכדומה.

בפועל מי שנדפק זה אנחנו שמסיימים לשלם משכנתא קוברים הורים ורוצים לרכוש נכס קטן שני שיהיה מה להוריש לילדים.

פעם זה היה אפשרי כיום זה הולך ומתרחק העשירים מתעשרים והשאר נשחקים כמו ערך השק(ר)ל
    ממשלות ישראל לדורותיהם דפקו את כולם ללא הבדל דת גזע מין ומעמד כלכלי.
    העשירים לא הרגישו את זה, כי כולה 100% מס על הרכב. אם יש לי כמה עשרות מיליונים אז מה אכפת לי אם הרכב עולה 10 או 20.
    העניים לא הרגישו את זה, כי שוב 100% מס על הרכב. אבל מה אכפת לי אם במילא אני לא יכול לרכוש.
    מעמד הביניים מרגיש כי הוא מרגיש את ההבדל בין 10 ל 20
    ורכב זו רק דוגמא.

אבל הטענה שפעם היה אפשרי לרכוש נכס שני להשאיר לילדים לא כ"כ נכונה. כי אין כ"כ הרבה אנשים שמחזיקים דירה שניה ועוד פחות שמחזיקים שלוש ומעלה.

הדפק האמיתי כרגע זה שאי אפשר לקבל משכנתא על יותר מ75% מהנכס.