עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: קסדה לוחצת קצת באזור המצח הקדמי

Member

קסדה לוחצת קצת באזור המצח הקדמי

אהלן,

לאחרונה רכשתי Arai RX7 V במידה M. בחנות הכל הרגיש נוח ובסדר.
    לאחר רכיבה ממשוכת (בכביש מהיר) התחלתי להרגיש לחץ על המצח הקדמי ובצדדים וממש התפתח לי כאב ראש לא קטן (וגם סימן אדום במצח כתזכורת ללחץ).

חזרתי לחנות בה רכשתי את הקסדה והסרנו 5ממ (ריפוד שאראי השאירו שיהיה אפשר להוריד) מהצדדים במצח, אכן הרגשתי שיפור לאחר מכן ברכיבה (לא ברכיבה הכל הרגיש אותו הדבר וללא כאב מיוחד).

עדיין קיים כאב במצח הקדמי אך רק ברכיבה ולאחר הרכיבה מתלווה כאב ראש קטן (קטן יותר ממה שהיה לפני אך עדיין כאב ראש).

ישנה אופציה לרכוש ריפוד דק יותר מהריפוד ראש הקיים (קטן ב 3 ממ) ומגדיל כביכול את המידה ל L ( ה SHELL של ה M וה L הוא אותו SHELL רק ריפוד שונה).

לפי המדידה עם הסרט + איך שזה נראה בחנות ... אני מידה M קלאסי ואין סיבה לעבור ל L . הפחד שלי מלעבור ל L הוא שהקסדה "תרקוד" ויהיו תזוזות על הראש.

האם מישהו התנסה עם הסיטואציה בעבר? האם הלחץ יורד אחרי X רכיבות וזה משהו שצריך להתרכך? חומר שצריך להתעצב לראש שלי? או שהכאב ישאר כל עוד ארכב עם הקסדה...

אוסיף ואומר שבחנות רמזו שאין להם יותר מידי איך לעזור (הם עזרו כמה שהם יכלו עד עכשיו) ככה שלהחזיר את הקסדה זה לא משהו שניתן ... בכל זאת קסדה שעולה 4300 שקל...

Senior Member
    כן, הקסדה והראש שלך צריכים לעבור תהליך התאמה והתרגלות שבמהלכו גם הלחץ ירד כתוצאה מהתרככות ותזוזה של הספוגים בריפוד וגם הראש שלך יתרגל לקסדה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    כן, הקסדה והראש שלך צריכים לעבור תהליך התאמה והתרגלות שבמהלכו גם הלחץ ירד כתוצאה מהתרככות ותזוזה של הספוגים בריפוד וגם הראש שלך יתרגל לקסדה.
    במצח הריפוד אינו גדול... מה שאתה אומר לגבי התרככות של ספוגים נשמע לי הגיוני ללחיים.

השאלה האם השל עצמו גם "מתרכך" "מתעצב"

Senior Member
    השל לא מתרכך ולא מתעצב אבל הראש נדחף קדימה על ידי הריפוד בצד האחורי של הקסדה והוא עבה, מתרכך ומתישב בהתאם למימדי הראש שלך.

Member
    השל לא מתרכך ולא מתעצב אבל הראש נדחף קדימה על ידי הריפוד בצד האחורי של הקסדה והוא עבה, מתרכך ומתישב בהתאם למימדי הראש שלך.
    הבנתי... אז אולי עדיף לשים ריפוד ראש קטן יותר (כיום הריפוד ראש הוא 10ממ וניתן להחליף ל L שהוא 7 ממ) או שאחרי שהוא "יתרכך" אז הקסדה תיהיה גדולה מידי.

Senior Member
    אתה אומר שהקסדה נוחה כשאתה שם אותה על הראש בבית/חנות והיא מתחילה ללחוץ רק במהלך הרכיבה לכן לא הייתי מחליף את הריפוד לפני שאני נותן לזה איזה שבועיים/שלושה להתיישב.
    אתה תמיד תוכל להחליף את הריפוד בהמשך. גם ככה כבר ספגת לא מעט נזק בדמות השואי המאוד יקרה שקנית ואתה מחפש למכור בגלל חוסר התאמה.

Member
    אתה אומר שהקסדה נוחה כשאתה שם אותה על הראש בבית/חנות והיא מתחילה ללחוץ רק במהלך הרכיבה לכן לא הייתי מחליף את הריפוד לפני שאני נותן לזה איזה שבועיים/שלושה להתיישב.
    אתה תמיד תוכל להחליף את הריפוד בהמשך. גם ככה כבר ספגת לא מעט נזק בדמות השואי המאוד יקרה שקנית ואתה מחפש למכור בגלל חוסר התאמה.
    כן, אתן לקסדה עוד קצת זמן ואתפלל שתתרכך טיפה.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אמור להסתדר עם הזמן, במיוחד באראי הרגשתי כאילו הקסדה מעצבת את עצמה לראש שלי ככול שעובר הזמן.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אמור להסתדר עם הזמן, במיוחד באראי הרגשתי כאילו הקסדה מעצבת את עצמה לראש שלי ככול שעובר הזמן.
    היו לך בהתחלה כאבי ראש אחרי רכיבות?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תבדוק את נושא הרוח על האופנוע. נשמע שהבעיה מתרחשת רק ברכיבה, מה שאולי מצביע על זה שהרוח לוחצת לך את הקסדה לאחור. כאבי הראש יכולים להיות גם תוצאה של רעשים מהרוח שהאוזן/מוח שלך לא רגילים אליהם. מגן רוח יוכל לעזור, וגם אטמים יוכלו להפחית את הרעש שמגיע לאוזניים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    תבדוק את נושא הרוח על האופנוע. נשמע שהבעיה מתרחשת רק ברכיבה, מה שאולי מצביע על זה שהרוח לוחצת לך את הקסדה לאחור. כאבי הראש יכולים להיות גם תוצאה של רעשים מהרוח שהאוזן/מוח שלך לא רגילים אליהם. מגן רוח יוכל לעזור, וגם אטמים יוכלו להפחית את הרעש שמגיע לאוזניים.
    יש מיגון רוח + זה לא אופנוע נייקד ראשון שלי (גם לא חמישי...) ובעבר לא הרגשתי כך.

Senior Member
    אבל במשך כמה שנים לא רכבת בכלל ועכשיו חזרת ככה שיכול להיות שיש פה גם עניין של התאקלמות מחודשת לרעש ולויברוצים.

Member
    אבל במשך כמה שנים לא רכבת בכלל ועכשיו חזרת ככה שיכול להיות שיש פה גם עניין של התאקלמות מחודשת לרעש ולויברוצים.
    קשה לי להאמין... (כשרכבתי עם קסדה גדולה יותר לא הרגשתי שם כאב ראש... רק תנועה של הקסדה).

אנסה אולי גם לבדוק עם משקף גבוהה יותר ממה שיש אצלי היום (היום גובהה המשקף הקיים הוא 30cm ויש אופציה למשקף גבוהה יותר 37cm)

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לפני שאתה מחליף משקף, יותר קל (וזול) לשים אטמים ולבדוק אם זה באמת הרוח או הקסדה. בנוסף, אם יש לך אפשרות אתה יכול לנסות לרכוב עם קסדה אחרת (של חבר נניח, אחת שיושבת עליך טוב).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    לפני שאתה מחליף משקף, יותר קל (וזול) לשים אטמים ולבדוק אם זה באמת הרוח או הקסדה. בנוסף, אם יש לך אפשרות אתה יכול לנסות לרכוב עם קסדה אחרת (של חבר נניח, אחת שיושבת עליך טוב).
    א. אני רוכב עם אוזניות (מוזיקה).
    ב. אין לי קסדה אחרת שיושבת לי טוב בהישג יד כדי לבדוק.
    ג. באראי יש אופציה להוריד 5 ממ גם מהכריות לחיים ולאחר שהורדתי אותם אני מרגיש עוד קצת הקלה (הכריות לחיים לוחצות כלפי מעלה).