כן, הקסדה והראש שלך צריכים לעבור תהליך התאמה והתרגלות שבמהלכו גם הלחץ ירד כתוצאה מהתרככות ותזוזה של הספוגים בריפוד וגם הראש שלך יתרגל לקסדה.
אהלן,
לאחרונה רכשתי Arai RX7 V במידה M. בחנות הכל הרגיש נוח ובסדר.
לאחר רכיבה ממשוכת (בכביש מהיר) התחלתי להרגיש לחץ על המצח הקדמי ובצדדים וממש התפתח לי כאב ראש לא קטן (וגם סימן אדום במצח כתזכורת ללחץ).
חזרתי לחנות בה רכשתי את הקסדה והסרנו 5ממ (ריפוד שאראי השאירו שיהיה אפשר להוריד) מהצדדים במצח, אכן הרגשתי שיפור לאחר מכן ברכיבה (לא ברכיבה הכל הרגיש אותו הדבר וללא כאב מיוחד).
עדיין קיים כאב במצח הקדמי אך רק ברכיבה ולאחר הרכיבה מתלווה כאב ראש קטן (קטן יותר ממה שהיה לפני אך עדיין כאב ראש).
ישנה אופציה לרכוש ריפוד דק יותר מהריפוד ראש הקיים (קטן ב 3 ממ) ומגדיל כביכול את המידה ל L ( ה SHELL של ה M וה L הוא אותו SHELL רק ריפוד שונה).
לפי המדידה עם הסרט + איך שזה נראה בחנות ... אני מידה M קלאסי ואין סיבה לעבור ל L . הפחד שלי מלעבור ל L הוא שהקסדה "תרקוד" ויהיו תזוזות על הראש.
האם מישהו התנסה עם הסיטואציה בעבר? האם הלחץ יורד אחרי X רכיבות וזה משהו שצריך להתרכך? חומר שצריך להתעצב לראש שלי? או שהכאב ישאר כל עוד ארכב עם הקסדה...
אוסיף ואומר שבחנות רמזו שאין להם יותר מידי איך לעזור (הם עזרו כמה שהם יכלו עד עכשיו) ככה שלהחזיר את הקסדה זה לא משהו שניתן ... בכל זאת קסדה שעולה 4300 שקל...
כן, הקסדה והראש שלך צריכים לעבור תהליך התאמה והתרגלות שבמהלכו גם הלחץ ירד כתוצאה מהתרככות ותזוזה של הספוגים בריפוד וגם הראש שלך יתרגל לקסדה.
השל לא מתרכך ולא מתעצב אבל הראש נדחף קדימה על ידי הריפוד בצד האחורי של הקסדה והוא עבה, מתרכך ומתישב בהתאם למימדי הראש שלך.
אתה אומר שהקסדה נוחה כשאתה שם אותה על הראש בבית/חנות והיא מתחילה ללחוץ רק במהלך הרכיבה לכן לא הייתי מחליף את הריפוד לפני שאני נותן לזה איזה שבועיים/שלושה להתיישב.
אתה תמיד תוכל להחליף את הריפוד בהמשך. גם ככה כבר ספגת לא מעט נזק בדמות השואי המאוד יקרה שקנית ואתה מחפש למכור בגלל חוסר התאמה.
אמור להסתדר עם הזמן, במיוחד באראי הרגשתי כאילו הקסדה מעצבת את עצמה לראש שלי ככול שעובר הזמן.
תבדוק את נושא הרוח על האופנוע. נשמע שהבעיה מתרחשת רק ברכיבה, מה שאולי מצביע על זה שהרוח לוחצת לך את הקסדה לאחור. כאבי הראש יכולים להיות גם תוצאה של רעשים מהרוח שהאוזן/מוח שלך לא רגילים אליהם. מגן רוח יוכל לעזור, וגם אטמים יוכלו להפחית את הרעש שמגיע לאוזניים.
אבל במשך כמה שנים לא רכבת בכלל ועכשיו חזרת ככה שיכול להיות שיש פה גם עניין של התאקלמות מחודשת לרעש ולויברוצים.
לפני שאתה מחליף משקף, יותר קל (וזול) לשים אטמים ולבדוק אם זה באמת הרוח או הקסדה. בנוסף, אם יש לך אפשרות אתה יכול לנסות לרכוב עם קסדה אחרת (של חבר נניח, אחת שיושבת עליך טוב).