קצת רקע... אני מתקרב לגיל 53 ורוכב כבר הרבה שנים. בארבע וחצי השנים האחרונות, על S1000R שהוא הכלי היומיומי שלי שאני נהנה ממנו מאוד. בזמן האחרון, התחילו מחשבות שאולי כדאי לנסות משהו אחר ומכיון שאני בגיל שסטטיסטית מתאים ל GS, החלטתי להתנסות ולראות על מה כולם מדברים. אולי אראה את האור :-)

מכיון שהזמן שהוקצה (קצת יותר משעה) לא מספק לרכיבה בכבישים מעניינים באמת וגם מכיון שלקח לי בערך 20 דקות להתרגל לאופנוע ולקבל קצת ביטחון, ההתרשמות היא מאוד שיטחית. נכון, הישיבה מאוד נוחה וגם היכולת לראות הרחק קדימה בישיבה זקופה וגבוהה נותנת יתרון ברכיבה בכביש. אבל, כל התחושות שהאופנוע מעביר פחות מהודקות (בהשוואה למה שאני רגיל). פחות מרגישים את הכביש (פחות פידבק), תגובת המנוע מאוד איטית למרות שלא חסר מומנט, ההילוכים והבלמים פחות מדוייקים ובאופן כללי התחושה היא רכיבה על משהו שיש לו לא מעט ברגים שצריך להדק. שלא לדבר על איך שהדבר הזה רועד בעמידה במקום....

מה שכן - האופנוע משרה אוירה רגועה שמאפשרת להתגלגל גם במהירויות נמוכות בלי הצורך ל'עוד'. מהבחינה הזאת ובטח אם עיקר הייעוד הוא חציית מרחקים ארוכים, אני חושב שאני מבין את ההגיון, למרות שאם כבר, ספורט טורר נראה (לי) הרבה יותר הגיוני.

אני יודע שהרוב חושבים אחרת ממני, אבל קשה לי להבין למה לבחור כזה כלי להתניידות. אולי עוד 10 שנים אבין את מה שכולם כבר הבינו...

כשחזרתי ל S1000R שחיכה לי בנאמנות, הכל מייד התיישב במקום (היו כמה דקות של הסתגלות חזרה).