מבקש התיעצות עם בעלי ניסיון שיש להם ווסט מתנפח. אני לא מצליח להבין את ההבדלים באיכות ובהגנה בין המותגים השונים שיש בשוק.
אשמח לעזרה בענין הזה. תודה.
מבקש התיעצות עם בעלי ניסיון שיש להם ווסט מתנפח. אני לא מצליח להבין את ההבדלים באיכות ובהגנה בין המותגים השונים שיש בשוק.
אשמח לעזרה בענין הזה. תודה.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
בתור ירושלמי שמכיר את כביש נס הרים בעל פה אני יכול לומר שמי שהולך להתגרזן (במיוחד בשבת) בכביש הזה הוא אדיוט.
וסליחה אם פגעתי במישהו.
ותנחומיי לקרובי ההרוג.
אבל מישהו צריך להגיד את זה. הכביש הזה לא מיועד לגרזונים.
בטח לא בימינו אנו כשיש מסלולים בארץ, ובטח חא בימינו אנו כשבשבת הנהג הממוצע עסוק בילדים שיושבים מאחורה ועושים רעש והוא עסוק בווייז/אשה/יוטיוב/כל חרטא אחרת שגורמת לו לא להיות מרוכז בכביש.
אני נוסע שם לא מעט. כמות האדיוטים שעוקפים פס לבן כי הם לא מרוכזים היא ענקית. אז בשבילם זו עבירה קטנה, בשבילכם זה יכול להיות דמעות של אמא על הקבר.
קשוח, מצמרר, אבל זו המציאות.
אחרי שראיתי את הפוסט שלך ולאור המחקר שעשיתי, כתבתי את זה.
כתבתי את זה לפני שנתיים 2017...לצערי עדיין אקטואלי.
בסוף השבוע הזה לא רכבתי, האמת בדרך כלל יש לי לספר הרבה על הרכיבה, החוויות הריחות הזוגיות,
הרכיבה היא מטען השפיות, אם במשך השבוע כמעט תמיד הרכיבות הן מנהלתיות, מוגבלות תחת לחץ זמן
רכיבות סוף השבוע הן השחרור, האנטי תזה לרכיבות האלה.
ביום שישי נהרג עוד רוכב בכביש "שלי" אני נוהג לייחס לעצמי מקומות, אנשים, תחושות, לא מדובר בייחוס
מקרי, האוורסט למשל לעולם לא יהיה שלי, כי לא הייתי שם וגם אם אהיה עדיין לא כבשתי בחסד את זכות
לבעלות. כבישי הרי ירושלים הם שלי בזכות ולא בחסד, עשיתי אותם אלפי פעמים, עם אופניים, טוסטוסים,
אופנועים, ברכב וגרוטאות רכב, מהר, לאט אפילו בהליכה. הכרתי אותם עוד כשהיו כבישים מנדטוריים חדי
מסלול, וגם שנסללו מחדש הורחבו שלושה עשורים ויותר אני שם והם שלי.
לא שלא רציתי לרכוב, חיפשתי חברה שתעשה את הכביש קצת פחות מחריד, לא הסתדר. זה לא ההרוג
הראשון שם, וגם לא האחרון לצערי, הכביש הזה משכר ומשקר לכל רוכב, כביש פתייני, הוא מבקש ממך
לרכוב נמוך, לשפשף. הסיבובים שלו כאילו נתפרו ברקמה אלוהית מוטורית, הפרשי הגובה והזוויות נועדו לסקס
מוטורי של רגש וגע, שפשף וסוג, תן וקח, אבדן זמן ומרחב וגילויו בשנייה האחרונה, כואב שזה נעים עד
לרטט הפורקן מוטורי בסיבוב האחרון. תכנון שטני שמבקש עוד ועוד, עד שכבר מאוחר מדי.
לא יכולתי לרכוב שם לבד, למצות את ההנאה הפרטית שלי כשאני יודע שרק אתמול היה רוכב שלא גמר
את הסיבוב.
אני כועס, כועס על המוות המיותר, על הכביש שחולל, על שיש כאלה שלא רואים את השטן בצד הכביש,
אלה הבוטחים באלוהי הגומי ושקר המנוע, אלה שנותנים בגז כאילו אין מחר.
אני אחזור אליו, כמו חולה ירח, אני אחזור לשם מחר ובעוד שבוע, אני אהיה שם תמיד כל עוד הרגל שלי
תצליח לעבור את גובה המושב ואני אהיה חזק מספיק להחזיק את משקל האופנוע. אני אחזור לשם אל
מול השטן רק בכדי להגיד לו, לא ניצחת ויש, יש סקס אחר.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הכביש לא שלך. הכביש של הכביש. כמו שהאוורסט לא של אף אחד.
היום בסיבוב לא היה כתם שמן. אבל מחר מי מבטיח לך?
דווקא על הגומי והמנוע אני סומך. על הכביש פחות ועל עצמי עוד פחות, ועל הנהג שבא מולי או לפני או אחורי עוד הרבה הרבה פחות.
בחרנו בתחביב/מקצוע/דרך חיים/אופציה זולה וזמינה/מהירה כדרך להתניידות לא כדרך למות.
השטן בפרטים הקטנים הוא לא פקטור בכביש. אם השטן או המזל הם פקטור על הכביש אז דרווין יעשה את שלו למי שחושב ככה.
תנחומי למשפחה.
כפי שציינתי בעבר אני בעד שכל תאונה תעלה כאן לדיון ואם יש למישהו פרטים או מידע לגבי סיבת התאונה עדיף.
לא יודע מה קרה שם בדיוק רק משער לפי התמונות.
ההמלצה לגבי סיבובים אולי מיושנת אבל תציל חיים בכל פעם שהחשק מתגבר- להיכנס לסיבוב במהירות שמאפשרת לבלום לפני מפגש עם הבלתי רצוי.
לא רואה מה בהמשך הפניה? תוריד מהירות- גם אם הפיתול מוכר.
לא תמיד רכבתי כך אבל אני משנן ומנסה ליישם את זה בכל רכיבה.
הייתי שם בבר בהר עם חברים אתמול בבוקר, בדר"כ לא אוהב להגיע לשם - הדרך מסוכנת בבוקר עם כל רוכבי האופניים ורכבי הספורט נהוגים ע"י עארסים שמתים לעקוף אותך לאמשנה עם פס לבן כפול ומכופל ללא ראות קדימה מטר בסיבובים הכי צפופים. (מעדיף את הדרך לג'וברין..) כשיצאנו משם חזרה הכביש למטה היה כבר סגור והיינו חייבים לחזור ולרדת בדרך אחרת.
וכל מה ש 600 ירושלמי כתב נכון.
גילוי נאות - אני לא מגרזן, רוכב בכייף ומשתדל לתת למומנט לקחת אותי עם הכלי בפניות, נכון שזה לא ספורטיבי כן.. אבל זו לא הכוונה של הרכיבה שלי בשבתות בבוקר.
יהי זיכרו ברוך. רכבו בזהירות.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
הווסט שמתנפח הכי מהר, ויגן עליך בהכי הרבה סיטואציות הוא הווסט של אלפיינסטארס.
הווסט של הילייט(ודומיהם): מתנפחים לאט, אתה צריך ממש לעוף מהאופנוע כדי להפעילו, ולעוף בכח לא טריוויאלי
הווסט של דיינז: יתרון יחיד בלבד על הווסט של הילייט זה שמתנפח יותר מהר, חסרונות זה איזורי הגנה מופחתים ותלות בג״יפיאס. ֿ
אלפיינסטארס: כיסוי הכי טוב, אוטונומיה מלאה, מתנפח הכי מהר (פי 4 יותר מהיר מהילייט).
אלפיינסטארס זה מעיל לעשירים בלבד.
4 וחצי אלף רק לווסט המתנפח, עליו אתה צריך להוסיף מעיל שיעלה עוד משהו באיזור האלפיים.
כל הפעלה של המעיל זה 1500 שקל להחזיר אותו לכשירות. זה פסיכי.
במעילים האחרים זה איזור ה2.5-4.5 תלוי אם זה רק ווסט או ווסט עם מעיל מובנה והחלפת מיכל איזור ה200 שקל.
הרבה יותר הגיוני וסביל.
ראשית, לא עלתה כאן השאלה מה הווסט הכי זול.
אגב הכי זול זה ללא ווסט בכלל. ומי שמחפש לחסוך אפשר לעצור פה.
מי שכן רוצה להתמגן, ויכול להרשות לעצמו, אלפיינסטארס זאת האופציה הכי טובה.
מי שכן רוצה להתמגן, אבל לא יכול להרשות לעצמו את אלפיינסטארס, אז אחד הווסטים בסגנון הילייט הוא עדיין בחירה טובה. יותר טובה מכלום.
דיינז לא הייתי מכליל ברשימה מכיוון שעולה יקר כמו השאר, ולא מציע יתרונות.
אגב שורה אחת לגבי ״חזרה לכשירות״. אם חלילה חווים תאונה והווסט מציל אותך, ה 1500 שקל זה לא מה שיעניין.
מצד שני אם לא שרדת, אז אם זה בגלל שהתאונה הייתה בדיוק בתצורה שהווסט שקנית לא יכול להגן - לא תתלהב מזה שעולה 200 שקל לקנות בלון חדש.
כנראה לא תצטרך אותו.
ואני מזכיר שקסדה פשוטה יחסית שעולה סביב 2000 שקל ומקבלת מכה - גם עולה 2000 שקל ״להחזיר לכשירות״ (חייבים לקנות חדשה).
אז מה, קונים קסדה ב 300 שקל, או מה?
"ואני מזכיר שקסדה פשוטה יחסית שעולה סביב 2000 שקל ומקבלת מכה - גם עולה 2000 שקל ״להחזיר לכשירות״ (חייבים לקנות חדשה).
אז מה, קונים קסדה ב 300 שקל, או מה?"
אתה אומר שקסדה ב 300 ש"ח תגן פחות טוב מקסדה של 4000 ש"ח?
תוכיח. בהנחה שלשניהן יש תקן כמובן.
שומר נפשו ירחק מהכביש הזה ולא משנה מה רמת הרכיבה שלו. יש כבישים טובים יותר ופחות צפופים
זה לא אותו דבר.
אתה יכול לעשות 10 החלקות\תאונות קטנות ולא יקרה לקסדה כלום\קצת שריטות, שלא מחייבות החלפה.
כאן כל תאונה או החלקה עולה לך 1500 שקל לא משנה מה קורה, גם אם נפלת מהאופנוע ב5 קמ"ש.
זה הון תועפות.
מודלה, אתה אומר שזה יקר, ואני לא חולק עליך.
יחד עם זאת, זה שזה יקר לא מבטל את העובדה שאלפיינסטארס מייצרים את המערכת הטובה ביותר שקיימת כיום.
וזאת הייתה השאלה המקורית.
בעניין הפתיחה ב 5 קמש אתה טועה. תן קצת קרדיט.
לא מדובר בפרוייקט שפותח על ידי תיכוניסטים בתחרות עירונית של "יזמים צעירים".
יש כאן יותר מעשור של פיתוח, מגובה בניסיון מעשי בשטח.
עוד מילה בנושא העלות, זה תלוי את מי שואלים. ולרוב גם בעניין מה שואלים.
4 אלף שקל זאת לא עלות גבוהה אובייקטיבית.
רוב האנשים שאני רואה מסתובבים עם פלאפון יותר יקר מיזה, ואת הפלאפון הם מחליפים כל 3 שנים (לפחות).
אז אולי לך זה לא מתאים, וזה בסדר.
האם היה עדיף אם דברים מסויימים היו עולים יותר זול? בוודאי.
אבל תחשוב איזה כיף להיזכר לפעמים שאנחנו בעולם חופשי, ואף אחד לא מכריח אותך לקנות שום דבר.
מצד שני, אף אחד גם לא מכריח אותנו לעבוד בחינם. לכן דברים עולים, ולעיתים הרבה.
בלי קשר שנהנה ונרכב בזהירות, מאחל לנו לא להחליק גם לא ב 5 קמש עם או בלי ווסט.