ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
אני אנסה להסביר.

לרכב ללא מעיל וללא קסדה וכפכפים המהירות המקסמלית שתוכל להגיע אליה אינה גבוהה. הרוח תוציא לנו את העיניים.
כאב בגוף מהלכלוך והרוח שפוגעים בך תוריד משמעוית את המהירות. הברחשים שידבקו לך לשיניים לאוזנים לעניים (היום נעצרים בקסדה).
אוגזוז "פתוח משופר" סוף סוף תוכל להבין כמה רעש זה באמת עושה. ובמקום להכניס אותך למוד" הספורטיבי" מובטח כאב ראש וכאב אוזניים.
כל התנהגות "ספורטיבית" מדוכאת כי אתה מבין שהמחיר גבוהה מאוד במקרה ש....
המיגון מקנה לנו תחושה שיקרית של ביטחון.המיגון שלנו טוב בכמה סיטואציות ספציפיות. כמו שהשושנים אמר ב 180 להתפוצץ על עצם דומם גם הציוד הכי מדהים בעולם לא יעזור.
האם בסופי שבוע על אופנוע ספורט בכביש הציבורי עדיף לרכב ללא מיגון כלל? אני חושב שעדיף ללא מיגון המהירות הסיכונים ירדו דרמטית. והסיכוי לחזור הבייתה שלם תעלה פלאים.
אני לא מטריל אבל בואו רגע נחשוב על זה מי מגיע להתגרזן עם גופיה וכפכפים ? ( טוב תמיד יהיו הממש קיצוניים)
Happy biker.jpg
נקודה טובה העלית. גם אצלי תחושה שמרוב מיגונים וניתוק מהסביבה רוכבים (ונהגים) נוטים לשכוח את המהירות שבה הם נמצאים על כל המשמעויות שלה. רכבתי הקיץ מספר פעמים ללא מעיל לסידורים קצרים ובאחת הפעמים הבנתי שאני רוכב יותר לאט כי עם המעיל (קייצי) אני נוטף מים עצבני על הגז כי אני ממש ממהר להגיע. זה עוד אספקט של המיגון שמעצים את הסכנה למרות שכנראה מונע את חומרת הפגיעה.

לא קראתי את הסטטיסטיקה של מפגשי הגוף אבל הראש כבד ונמצא מקדימה, לכן במהלך תאונה יש סבירות גבוהה שייפגע גם אם לא מדובר באיבר שיתנגש ראשון. מתוך 3 תאונות שעשיתי כשליח בת"א של הניינטיז אחת היתה צלילת ראש מכוונת רק במקום שארחף באצילות מעל מכסה המנוע פגשתי ארגז טנדר. איבדתי הכרה אבל די בטוח שלא הייתי נהרג אם הייתי בלי קסדה. מצד שני, ראיתי מה קורה בתאונה במהירות רכיבה על אופניים לראש בלי קסדה שנפגש עם אספלט. זעזוע מוח, ניתוחי שיניים שברים וסדקים בגולגולת. וזה כשעוד היו מרכיבים חברות על הרמה ואף אחד לא חבש קסדה לאופניים. הראש מאכלס את ההכרה והמודעות שלנו כבני אדם. בלי הקופסא אין טעם לחיות.