שאני חושב על זה ועל התחשמלות של האופנועים והפשטות המכנית שהולכת להיות (בלי שמנים , פילטרים , גירים , מזרקים וכ'ו) בתור אחד
שפשוט כלכך רוצה ללכת לתחום הזה אבל מפחד לא לספק פרנסה ב20 שנה הבאות , מה דעתכם ?
שאני חושב על זה ועל התחשמלות של האופנועים והפשטות המכנית שהולכת להיות (בלי שמנים , פילטרים , גירים , מזרקים וכ'ו) בתור אחד
שפשוט כלכך רוצה ללכת לתחום הזה אבל מפחד לא לספק פרנסה ב20 שנה הבאות , מה דעתכם ?
RSV4
לדעתי עד שהעולם יעבור לגמרי למנוע חשמלי ייקחו 20 שנים לכל הפחות.
עד אז ישארו הגירים הגריז והמזרקים.
בהמשך עדיין ישארו בולמים ובלמים וכל המכלולים הנלווים.
התחום ההיקפי - שאינו המנוע מפותח מאוד כבר היום ולא ישודרג באופן משמעותי או בכלל עם המעבר.
לדעתי #2.
וגם לא ברורה הקביעה שלך,לאופנוע חשמלי לא יהיו תקלות או טיפולים?
20 שנה בתור מישהו צעיר זה קצר , אני בן 22 , אני לא רוצה להשאיר בגיל 40 חסר עבודה , השאיפה ברור זה לפתוח מוסך , אני פשוט רואה את עצמי
חיי את זה כל יום והחשמלי הורג את עסק , אין גירים , אין שמנים , פילטרים , מערכות פלטה , מזרקים , מערכות קירור מסובכות (ברור לי שיהיה סוג של קירור למצברים)
RSV4
מוסך זה לא פיקניק,תתנסה בעבודת מוסך ואולי בכלל תבין שזה לא התחום בשבילך.
ושוב,לא ברורה הבעיה אם השוק עבר לחשמלי אתה תהיה חלק מהשוק.
גם לאופנועים וקטנועים חשמליים יהיו תקלות,שיפורים ותחזוקה.
מערכות מסובכות למי שלא מבין איך הן עובדות,כמו שהיום מי שרואה טיפול במוסך חושב שזה מסובך לפרק
אבל למוסכניק שעושה את הטיפול זה לא נראה ככה.
לדעתי אתה צודק, המעבר לחשמלי ישנה מהותית את התחום ויוריד משמעותית את הנפח של העסקים. אם אתה צעיר בן 22 יש לך בהחלט על מה לחשוב. יש לזכור כי גם המעבר (ההדרגתי) ל Car as a service במקום מודל של בעלות ישנה מהותית את היקף העסקים בתחום. זה אומנם יקח זמן אבל יקרה בהדרגה וישחק את היכולת להתפרנס.
כמו שטרייבל כבר ציין- למה נראה לך/לכם שבכלים חשמליים לא יהיו טיפולים, תיקונין ושיפורים?
אני חושב שאם אתה נכנס לתחום בכל הכח ודווקא לומד את העניין של החשמליים, אז כשזה ייכנס יותר לשוק יהיה לך יתרון על כל בעלי העסקים הותיקים שיודעים להחליף קראנק באופנוע 4 צילינדר מבלי להסתכל אפילו בספר אבל לא בטוח שיידעו לטפל ולתקן את הכלים החשמליים.
עולם מכונאות הרכב לא מת ולא ימות. גם כשייצרו מנוע שעובד על מי ברז. תמיד יצטרכו מי שמתקן, מתחזק ומשפר.
"...שלחתי את האופנוע למעבדה לתיקון..."
"...אמרו שיעשו ריסט ויחליפו מסך, אבל אולי ימחקו לי הזכרונות...".
ברוב המוחלט של העסקים ובעלי המקצוע, מי שלא ילמד ולא יתקדם עם התחום, יקרוס.
כמעט ואין תחומים שעומדים במקום והיכולת ללמוד ולהתפתח היא המפתח.
בתור בחור צעיר לא הייתי חושב על קפיצה אחת עד גיל 60. יש לך תחום שאתה אוהב? עוף על זה.. התחום ישתנה (נראה לי במעבר לחשמלי זאת אחלה הזדמנות ולא ההכרח שנותני השירותים יצטמצמו)? תשתנה יחד איתו.
נראה לי שבתקופתנו כבר לא נשארו מקצועות שיקחו אותך 40 שנה קדימה ללא שינויים מהותיים.
מבחינתי ללמוד ולהשתנות זה המפתח.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
כבר היום האופנועים מפוצצים בקופסאות שחורות. לא בעוד 20 שנה.
אבל אהבתי את ההקבלה לעולם המיחשוב.
יאללה, מי מרים כפפה ויהיה הריצ'אד סטולמן של האופנועים עם ארגונים כמו FMF (על משקל FSF) ו - GNU/Motorcycles
עיקר השינוי יבוא מתחום המכוניות החשמליות. זהו תהליך מהיר יותר מכפי שחושבים עם הצהרות של יצרנים שבעוד 10 שנים 100% יהיה חשמלי. ההשלכות ברורות, אחזקה מינימלית והרבה מוסכניקים שיחפשו אפיקים חדשים וחלקם יגיעו גם לתחום הדו"ג..
אשכרה אתה רואה את העתיד ולא עושה אחד ועוד אחד..
יש לך הזדמנות להתמקצע בתחום שאתה יודע שהולך לעבור מהפכה ואתה מתבכיין?
תחשוב שעוד כמה שנים שהחשמלי יהיה נפוץ יותר יחפשו בכל מחיר מישהו תותח בתחום לטיפולים ותקלות,
אנשים רק יכנסו לתחום החשמלי ואתה תהיה כבר עם שנים של ניסיון.
ועוד עשור כשכל כלי שני שיימסר יהיה חשמלי אתה אשכרה תשב על מכרה זהב.
רוץ ללמוד כלים חשמליים
אל תדאג יעשו את כלי הרכב מספיק מסובכים שהאנשים יצטרכו מוסך