אפשרויות:
1. לשלם במוקד ואז הפריט ישוחרר למסירה עד "לדלת הנמען".
2. ללכת לשם,לשלם ולקבל את הפריט.
3. לבקש שיחזירו את הפריט לשולח.
הזמנתי חבילה ווידאתי שהיא במשלוח רגיל (ראה תמונה מצורפת), השולח כנראה רצה להגדיל ראש ושלח אותה ב EMS, אתמול קיבלתי את המכתב המצורף, לפי המכתב, לא משנה מה אעשה, כסף זה הולך לעלות לי למרות שלפי המכתב הפריט לא דורש מכס ובטח לא דורש אישורי משרד תחבורה או כל דבר אחר אז לא מבין מה הגזלנים רוצים, מעבר לזה שלא מבין מה הם רוצים, לא מבין למה החבילה לא נשלחת לסניף המקומי שלי עם תשלום אגרה/מכס/מס שקר/ מס סיגרים, חמגשיות או כל שקר אחר, למה אני צריך לבזבז יום עבודה שעולה לי המון על מנת להגיע לאיזור המרכז?
לפי המכתב זה פשוט בדיחה, או שהם ישחררו את החבילה בעלות של 154+מע"מ +בדיחה של דמי הקצאת אשראי, או אם אני מבזבז יום עבודה ומגיע אליהם לשחרר לבד אז אשלם 81.90+ 70 ש"ח תוספת תשלום ללשכת השרות, לפי החישוב שלי זה יוצא אותו הדבר אם אגיע או לא (הבדל של כמה שקלים), את התשלום שלהם הם סוחטים בכל מקרה אז על מי הם עובדים בדיוק?
באתר שלהם לא הצלחתי להגיע לשום תוצאה, מכניס את מספר החבילה והאתר רושם שהפריט לא נדרש בתשלום מכס ומשם לא ממשיך.
מייל נשלח, בינתיים ללא תגובה מצידם.
איך לעזזל אפשר לקבל את החבילה אלי לסניף?
בניגוד לדעה הרווחת כאן, לא מעוניין להחזיר את החבילה משתי סיבות, אני מעוניין במוצר ואני לא חושב שצריך להעניש את הספק על זה שסה"כ רצה לעשות טוב, הוא לא אמור לנחש באיזו מדינת חלם אנחנו גרים.
לסיכום, גם אם מליארד סינים לא טועים, כניראה אני נפלתי על הסיני היחיד שטעה.
אפשרויות:
1. לשלם במוקד ואז הפריט ישוחרר למסירה עד "לדלת הנמען".
2. ללכת לשם,לשלם ולקבל את הפריט.
3. לבקש שיחזירו את הפריט לשולח.
שלח למוכר שלא רצית שילוח EMS ... תכתוב לו שבארץ אצלנו עושים בעיות ורוצים עוד מלא כסף לשחרור הפריט (תציין בפירוש שזה לא מכס כן..) ושיעדכנך אם הוא לא רוצה את הפריט חזרה אליו ושאתה תפתח dispute באיביי/פייפאל כדי לקבל את כספך חזרה, או שייספוג את עלות השחרור מ EMS ויחזיר לך את ההוצאה הנוספת.
עוד אופציה: שהמוכר יתנהל מול EMS, לא אתה.. ולא מעניין אותך איך, שהוא ישלם להם
בהצלחה
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
כמו שרשמתי, ממש לא מאשים את המוכר, כבר דיברתי איתם אחרי שעה המתנה, ביקשו שאשלח טפסים, עלות המטצר ממש לא כפי שרשום בטופס, קצת יותר מפי 5 ממה שהמוכר הצהיר (עוד הגדלת ראש שלו, לא ביקשתי ממנו שום דבר) כך שגם מכס יהיה על המוצר, הפחד שלי שיראו שבהגדרה זה חלק לאופנוע ויתחילו לזיין את המוח על אישור משרד תחבורה וכל החארטה הזאת למרות שזה אמור להיות בשחרור מהיר, זה סה"כ כלוב הגנה.
שתדע שבמקרה כזה (שהמחיר שרשום לא תואם לעלות האמיתית) יכולים לקנוס אותך (מעבר למס).
זה לא משנה שלא ביקשת כזה דבר, מבחינתם האחריות היא עלייך (גם כי אי אפשר לקנוס את השולח).
במצב הנוכחי של הדברים (שווי מוצר שקרי,מכס שתצטרך לשלם ועמלות שקר) אני מציע להחזיר את המוצר.
אני לא חושב שדיספיוט מול איביי יעזור כי המוכר לא אחרי על עמלות שנגבות במדינת היעד, מבחינת איביי המוצר סופק.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
אני בספק אם העובדה ששלח דרך EMS מצדיקה פתיחת דיספיוט.
זכותו של המוכר לשלוח באיזה דרך שהוא רואה לנכון.
אין לו אחריות על עמלות שקר שנגבות במדינת היעד.
הוא תמיד יכול לטעון שEMS זה מהיר יותר והוא רצה לזרז את הגעת החבילה ללקוח.
מה כן יכול להוות עילה לערעור? העובדה שהוא רשם מחיר "שקרי" על החבילה.
- כולם מעוניינים במוצר שהם הזמינו (אצלי זו קסדה שחיכיתי לה כי שלי קטנה. עדיין אצלם). חרם צרכני דורש איפוק. כל עוד אין לנו, EMS יכולים להמשיך לעשות מה שהם עושים, ואין סיבה שלא יעשקו.
- אתה יכול לפנק את המוכר ב-5 כוכבים ודמי טרחה בפייפאל. בנוסף הוא יקבל את המוצר שלו חזרה. אתה לא נתת ל-EMS לנצח, המוכר לא הפסיד מאומה. win win.
- אפשר לוודא מול המוכר שהוא שולח רגיל, please do not use express shipping...
- הבחירה היא לא להיענות למכתבי כופר, בין אם בחרת או (בעיקר כי) לא בחרת EMS
תשמע.... נראה כי שווה לך לשלם לגזלנים את הכסף ולצאת עם החלק שאתה צריך.
להוציא קיטור פה זה נחמד ויפה. אבל אתה רק תפגע אם תמשיך את המשחק.
מאחר והמוכר היה סופר נחמד ושלח לך קלף "צא מהמכס", 250 דולר יש מכס ומע"מ
וכנראה תזדקק גם באישור משרד התחבורה ואולי אפילו לפנק אותך בתקן, (חלק של אופנוע)
שלם ותהנה.
תקרא בהודעה המקורית, לא מעוניין להחזיר ואין לי טענות כלפי המוכר, המוכר לא אמור לנחש באיזו מדינת חלם אנחנו גרים, אישור משרד תחבורה לא נראה לי שצריך מכיוון שזה סה"כ כלוב הגנה, סה"כ כמה מוטות ברזל שנמצאים ברשימה של השחרור מהיר, הרי החבילה כבר נבדקה ואם היה צריך אישור משרד התחבורה זה כבר היה רשום במכתב שקיבלתי, לפחות כך אני מניח, ברור שתמיד יכול להגיע אידיוט נוסף ויהחליט שצריך, מקווה שזה לא יהיה.