מלבד להשתמש באיתות (קשה להאמין שזה היה משפיע כי אותו שליח ממש לא מרוכז) נהג הרכב לא עשה שום דבר שגוי, הוא גם לא עבר נתיב באופן מהיר מדי והשאיר מספיק זמן תגובה לרוכב.

הרוכב עשה מספר שגיאות בסיסיות:

1. רוכב שלא על מרכז הנתיב, או שאתה על השוליים או שאתה על הנתיב. בקרה הזה הנתיב לא פקוק לכן הוא אמור לנסוע על הנתיב.
2. לא מרוכז במה שקורה מלפניו, מסתכל למטה ולא משנה מה הסיבה, זה הדבר הכי הגיוני שיקרה כשאתה רוכב ומשמאלך יש פקק - ברור שרכבים יכנסו וינסו לעקוף את הפקק מימין.
3. התחמקות - ברור שרוכב מיומן היה מתחיל בתמרון התחמקות וקורא את השטח נכון.וגם אם אתה לא מיומן, אז למה לא לרכוב לאט יותר באזורים כאלו?

והכי חשוב, שכולנו כרוכבים חושבים שרואים אותנו, וזאת טעות ענקית. יש מצב טוב שהנהג הסתכל והקטנוע היה בשטח מת והרשה לעצמו לעבור נתיב.
כדי למנוע מצבים כאלו, לדאוג שאתה לא ממוקם בשטח מת של רכבים סביבך (עד כמה שניתן), לא לעקוף מימין כי רוב הנהגים לא מוכנים ולא ערים לעקיפות מימין כמו שהם הורגלו לעקיפות משמאל.

יכול להיות שמבחינה חוקית הרוכב "צודק", בכל אופן חכם הוא ממש לא וזה ההבדל בין להימנע מתאונה טיפשית שכזו לבין להיות מעורב באחת.