תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: כאבי בשורש כף היד

Member

כאבי בשורש כף היד

אהלן, לאחרונה אני מרגיש כאבים מתגברים בשורש כף יד שמאל(בעקבות הקלאץ'), רציתי לשאול אם זה משהו נפוץ ואם יש לכם רעיונות איך אפשר לפתור את זה, כי אני מרגיש שזה יתפתח לכיוון הדלקתי אם אמשיך ככה.
    אני רוכב באופן יומיומי באיילון בסביבות הרבע שעה בבוקר ועוד רבע שעה בצהריים.

Member
    אתה מתאמן בחדר כושר או עושה פעילות ספורטיבית אחרת?
    בכל אופן בדוק באופן יסודי את תנוחת כף היד שלך על הכידון ובפרט מה קורה כשאתה מזיז אצבע או יותר כדי למשוך את הקלאץ', אולי אתה כופה מנח לא טוב שם.
    בלי קשר טוב לחזק את האזור באופן כללי ע"י הרמת משקלים כבדים(בצורה מסודרת בחדר כושר) או תרגילים ספציפיים יותר..
    1000RR

Senior Member
    שורש כף היד צריך להיות ניטרלי:
    https://www.youtube.com/watch?v=xXiFtX3iMP4

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי naked צפיה בהודעה
    אתה מתאמן בחדר כושר או עושה פעילות ספורטיבית אחרת?
    בכל אופן בדוק באופן יסודי את תנוחת כף היד שלך על הכידון ובפרט מה קורה כשאתה מזיז אצבע או יותר כדי למשוך את הקלאץ', אולי אתה כופה מנח לא טוב שם.
    בלי קשר טוב לחזק את האזור באופן כללי ע"י הרמת משקלים כבדים(בצורה מסודרת בחדר כושר) או תרגילים ספציפיים יותר..
    קודם כל כן אני מתאמן בחדר כושר, מה שכן הכאבים לא נובעים משם(למרות שהבנתי שהתכוונת להפך שזה מועיל ולא מזיק , רק חשוב לי לחדד).
    אני לא מושך את הקלאץ' עם שתי אצבעות אלא עם 4(כל היד), יכול להיות שזה באמת שגוי אבל עם שתי אצבעות זה לא בא לי טבעי אלא אני מרגיש שאני צריך להתאמץ(יכול להיות שהקלאץ' באופנוע "חזק מידיי"?) וחוץ מזה כשאני מושך עם שתי אצבעות אז ידית הקלאץ' בעצם מגיעה למצב שהיא "נתקעת" בשתי האצבעות האחרות ולא מגיעה עד הסוף כביכול.

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    שורש כף היד צריך להיות ניטרלי:
    https://www.youtube.com/watch?v=xXiFtX3iMP4
    התייחסתי לזה בתגובה לציטוט למעלה, יכול להיות שהקלאץ' באופנוע חזק, אבדוק את זה.

Senior Member
    הכוונה שלי בניטרלי לא היתה מספר האצבעות אלא הזוית של שורש כף היד.
    כשאתה יושב על האופנוע ומתפעל את הקלאץ', כף היד צריכה ללכת בקו ישר עם היד שלך ולא להיות כפופה ויש סיכוי טוב שאתה צריך לכוונן את הידיות/מנופים על הכידון על מנת להשיג את זה (כשאתה קונה כלי אתה אמור לכוונן אותם ולהתאים אותם אליך).
    לגבי הקלאץ', אני לא יודע איזה אופנוע יש לך אבל אם מדובר בכלי תקין עם מנוע קטן אז הקלאץ' לא צריך להיות חזק במיוחד. הקלאץ' מתוכנן באופן שמאפשר הפרדה מלאה גם במרווח של אצבע (מה שאתה מתאר בתור תקיעה של הידית בשתי האצבעות האחרות). אם זה לא המצב, כנראה שהקלאץ' קצת התשחרר וצריך למתוח אותו טיפה - צריך לבדוק ולכוונן את זה בהתאם למה שמופיע בספר של האופנוע.

Senior Member
    אתה שואל שאלה רפואית בפורום אופנועים. כן, יכול להיות שבעיה בידית קלאצ׳ וכו. עצות לכוון ידיות נכון בהחלט במקום.
    אבל - סיכוי טוב שבעיה בך, או יותר נכון ביד שלך.
    האם ניסית לקבל עזרה עצל אורתופד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    הכוונה שלי בניטרלי לא היתה מספר האצבעות אלא הזוית של שורש כף היד.
    כשאתה יושב על האופנוע ומתפעל את הקלאץ', כף היד צריכה ללכת בקו ישר עם היד שלך ולא להיות כפופה ויש סיכוי טוב שאתה צריך לכוונן את הידיות/מנופים על הכידון על מנת להשיג את זה (כשאתה קונה כלי אתה אמור לכוונן אותם ולהתאים אותם אליך).
    לגבי הקלאץ', אני לא יודע איזה אופנוע יש לך אבל אם מדובר בכלי תקין עם מנוע קטן אז הקלאץ' לא צריך להיות חזק במיוחד. הקלאץ' מתוכנן באופן שמאפשר הפרדה מלאה גם במרווח של אצבע (מה שאתה מתאר בתור תקיעה של הידית בשתי האצבעות האחרות). אם זה לא המצב, כנראה שהקלאץ' קצת התשחרר וצריך למתוח אותו טיפה - צריך לבדוק ולכוונן את זה בהתאם למה שמופיע בספר של האופנוע.
    תודה רבה אני אבדוק את זה!

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אתה שואל שאלה רפואית בפורום אופנועים. כן, יכול להיות שבעיה בידית קלאצ׳ וכו. עצות לכוון ידיות נכון בהחלט במקום.
    אבל - סיכוי טוב שבעיה בך, או יותר נכון ביד שלך.
    האם ניסית לקבל עזרה עצל אורתופד?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    אם הכאב היה מצריך אורטופד הייתי ניגש לאורטופד.
    אני בוודאות יכול להצביע מה גורם הבעיה אז אין שום סיבה לגשת לאורטופד להסביר לו את המצב ולשמוע גם ממנו שזאת כנראה הבעיה.
    כן ניגשתי לפורום, לא שייתנו לי תרגילים לפיזיוטרפיה אלא שייתנו לי עצות/עזרה מה לא נכון בתפעול הקלאץ' אצלי.
    שתהיה שבת שלום.

תנסה לבדוק האם המיקום של ידית ההילוכים ביחס לכידון גבוה מדי, אצלי כשקניתי את האופנוע זה היה כך ודי מיד הרגשתי את העניין, לאחר שהנמכתי מעט את הידית המצב השתפר פלאים.
    תנסה להנמיך מעט, או לשחק עם הזוית של הידית ביחס לכידון, אולי זה יעזור לך בעניין.
    גם אני מתפעל את הקלאץ' בארבע אצבעות ....

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כיוון ידיות זה נכון.
    לגבי לחיצה,
    בהחלפות הילוך אני עם שתי אצבעות. בעמידה ברמזור אני עם כל הארבע והידית לחוצה עד הסוף. גם מעייף פחות את היד, וגם נותן לי שקט (גם אם זה רק פסיכולוגי) שהקלאץ' מופרד עד הסוף ולא עם חצי חיכוך.

Senior Member
    יש לך ידית מקוצרת? אם כן תחזיר את המקורית

Member