ירדתי לבירת הנגב לבדוק כלי שאני לוטש אליו עיניים כבר כמה זמן. חיפשתי דו"ש שמסוגל לספק כלי זוגי לטיולים רגועים עם יכולות שטח (בסולו) קצת מעבר לשבילים. גירסת ה -R פחות רלוונטית עבורי כי 99% מהזמן אבלה באספלט. נקודה למחשבה- אין ביטוח מקיף על הכלי ואם נפל, שילמת. בכל מקרה, הבעלים ירון אירח יפה והיה מאוד לבבי.

אתמול צפיתי במספר סרטונים שהציפו בעיות בדגם החדש -ויש כאלה. נזילות שמן, לכלוכים במיכל הדלק וברגים שלא הוברגו כהלכה. בנוסף ראיתי שיצאו כבר ארגזי צד ועוד תוספות. בקיצור הגעתי אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית כשאני יודע שאפגוש מספר דברים לראשונה.

תנוחת ישיבה
מאוד מזכירה את ה NCX מבחינת, גובה זוויות במפרקים ותנוחת אדוונצ'ר זקופה. המושב קשיח ובאופן מפתיע היה לי די נוח. רגלית ההילוכים קצרה מדי וצריך להצמיד את המגף כדי למצוא אותה, מתרגלים. הרגליות עבות עם ציפוי פלסטיק ניתן להסרה. מצב עמידה נוח אבל הבירכיים צריכות לחפש את המיכל הצר. בסה"כ אחרי חצי שעה מבחינת ארגונומיה ונוחות עבר בסדר.

בקרות בלימה וכוח
פחות מכיר את באר שבע ויצאתי במצב גשם (הכי מסורס) מהעיר העתיקה. בהמשך לקראת הכביש הפתוח החלפתי למצב כביש. ההבדל מורגש והכלי מגיב אחרת. אחרי היכרות קצרה בחנתי מהירות ותאוצה. הכוח די מסחרר והקוויקשיפטר עובד מצויין. גם בלי הקוויקשיפטר ההילוכים עוברים חלק עם הקלאץ'. היחס בערך 100 כ"ס על 200 ק"ג וזה טוב. בדרך בחזרה עברתי כיכרות וביציאה חזקה האחורי קיבל ריסון מהמחשב. מאוד אהבתי את הדרך העדינה שבה הכוח ירד עד חזרה לאחיזה מלאה ומשם חזרה לתאוצה. עניין של פחות משניה. בחנתי מספר פעמים את הבלמים עם ה ABS והקידמי פשוט מדהים. האופנוע תמיד הקדים את נקודת העצירה המשוערת. האחורי בסדר ופחות חשוב לי לכביש.

אופי רכיבה
תוך פחות מרבע שעה הרגשתי בבית והזדחלתי ללא חשש בין טורי מכוניות. המנוע לא גמיש וסלחן כמו ה NCX750 וצריך לרכב בהילוך הנכון. כשעולים מעל 130 מקבלים לפנים רוח חזקה מדי. ב 170 הרכיבה הופכת ללא נעימה בעליל. לא טוב מבחינתי למרות שאפשר להחליף מגן רוח. בסיבובים הוא נופל קצת לאט לפניות ושם דווקא ציפיתי לזריזות. מניח שיחסיתי לכלי עם קידמי בקוטר 21 הוא נחשב זריז. הבולמים עשו את שלהם וחוץ ממדרגות בכניסה לרחוב ההולנדי לא היתה לי הזדמנות להבחין בפעולתם, כנראה שעשו טוב. כשחזרתי הכלי כבר היה חם והמאוורר עבד ברמזורים. החום היה סביר בהחלט ומבחינתי מדובר בהפתעה כי ציפיתי לחביתה. התחושה באופן כללי שמדובר בכלי בעל אופי שונה לגמרי. אני מנסה להבין אם אני אוהב את זה.

סיכום
חוויה מעשירה בסה"כ, רק לקחת בחשבון שמדובר בניסיון מוגבל ומיושן ובטעם אישי.
אם הייתי צעיר ב -15 שנה כנראה שהייתי קונה בלי למצמץ. בינתיים חושבים.