עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 21 מ 21

אשכול: בוחן פתע

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי naked צפיה בהודעה
    אני לא בטוח כמה הבנת את הסיטואציה. מדובר בנסיעה ממושכת כשאני נוסע ממול הרכב הפוגע ושומר על קשר עין לפחות 10 שניות. ברגע האחרון הוא החליט לסטות מול הפנים שלי. מקרה קיצון לחלוטין.
    קובץ מצורף 7722
    תקרא לזה איך שאתה רוצה. הייתי שליח פיצה בגיל 16 ואני שליח פיצה היום בגיל 28, עם הרבה ק"מ על הכביש. זו ההפתעה הכי גדולה שקיבלתי ובחיי שפגשתי הרבה משוגעים בכביש.
    הנהג הזה אמר לי שאני משוגע שנסעתי מהר ואני בכלל רכוב על BLITZ חשמלי שלא יכול להאיץ בעליה. פשוט לא הגיוני שהוא לא ראה אותי, אפילו אם היה עסוק בטלפון.
    עניין של פרספקטיבה, במובן האופטי של המילה. למיטב זיכרוני, התופעה נקראת looming ולא מעט בעלי חיים נעזרים בה לציד.
    בקיצור. אופנוע הוא אירוע צר מאד בשדה הראייה של נהג וככזה הוא יוצר מספר קשיים לנהג עד לרמה שהמוח לא רואה את האופנוע, מעריך אותו כעצם נייח או שוגה בהערת המהירות שלו. בלא מעט מקרים זהו ההסבר ל: "לא ראיתי אותך" "הגחת משום מקום".

אז בהחלט ייתכן שהנהג לא ראה אותך.

איללכא...ורכיבות טובות

Senior Member
    יותר מזה. עיניים של בני אדם לא רואים הכל בו זמנים. במקום זה עיניים זזות ימינה-שמאלה ומוח מרכיב תמונה שלמה.
    אם אופנוע זז מספיק מהר, הוא באמת לא היה שם בזמן שעיניים של נהג הסתכלו שמאלה.
    לכן ממליצים להוריד מהירות או אפילו לתת צפירה כדי לתת לנהג סיכוי לראות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    כבר כתבתי כאן מתישהו שאני דוגל בשיטה ההודית:
    לצפור בכל סיטואציה שבה אני לא בטוח שהסביבה לא מבחינה בי. אם לפני עקיפה, במעבר בין נתיבים, לפני צמתים בעייתיים ברחובות עם חניה חוצה (כמו בדוגמא) או בכל סיטואציה אחרת שאני רוצה לוודא שהאיש בפחית שם לב אלי. כמובן שלא מדובר בצפירה חזקה/ארוכה/ביריונית, אלא צפצוף או שניים קטנים כדי לגרום לנהג לעזוב שניה את הטלפון.

Senior Member

Senior Member
    נו ו-? עברו על החוק - קיבלו קנס. אלק ״מחרשה קצת משוחררת״.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    הכל כך פשוט?

השאלה:על מה שוטר מסתמך כשהוא מחליט ש "האופנוע משמיע רעש חזק מאוד" חוץ מהאוזן שלו?