שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' מתייחס, ומבטיח כי הנושא בבדיקה:
http://fullgaz.co.il/%d7%a0%d7%a1%d7...a%d7%97%d7%91/
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' מתייחס, ומבטיח כי הנושא בבדיקה:
http://fullgaz.co.il/%d7%a0%d7%a1%d7...a%d7%97%d7%91/
אני רוצה להעלות את הנקודות הבאות לצורך העמקת הדיון:
1. תקנו אותי אם אני טועה - בנוקדת הזמן הנוכחית, רוב הדו גלגלי בארץ [או לפחות חלק מאוד נכבד ממנו] הוא מסוג קטנוע 125 סמ"ק נכון? במקרה הטוב מדובר [באופן כללי] בנפח שבירידה מגיע ל- 100-110 קמ"ש אמיתיים, וגם אז זה אומר שלא נותרת רזרבה לעקיפה או התחמקות כזו או אחרת, ובמקרה הרע מדובר בכלי שנוסע 80-90 קמ"ש אמיתיים...
2. הנתיבים האמורים אמורים לקצר זמנים, השאיפה היא בראש ובראשונה שהנסיעה תזרום, שאיפה נוספת היא שהנתיב יהיה באופן כללי מהיר [100-110 קמ"ש] על מנת לתת יתרון לתחבורה ציבורית או לכלי רכב עם יותר מנוסע אחד.
3. בהינתן העובדה שלא ריאלי [בין אם זה מצלמה/מערכת אוטומטית אחרת או גורם אנושי] להתחיל לזהות כל דו גלגלי האם הוא מעל או מתחת ל- 125 סמ"ק.
יכול להיות שאולי, רק אולי, שיש הצדקה לאיסור?
נסעת פעם בנתיבים האלה?
מדובר על נתיב שבצמוד אליו התנועה זוחלת ב20-30 קמ"ש ולכן אין שום היגיון שהתנועה בנתיב הזה תנועה ב110 קמ"ש (זה לא הנתיב המהיר שיש הפרדה כלשהי).
מניסיון, התנועה בנתיבים האלו איטית הרבה יותר (60-70 קמ"ש) בגלל הסיבה שציינתי וגם בגלל שרכבים שמורשים לנוע על הנתיב צריכים להשתלב חזרה לפקק אם הם רוצים לרדת ממנו מה שבאופן אוטומטי מאט את התנועה.
האיסור הזה הוא מטופש וגם מפלה אותנו כי אין לנו יכולת לנסוע עם 3 נוסעים.
אין הצדקה. בכבישים הבינעירוניים הרוב המוחלט של דוג הוא 250 ומעלה, וגם שם, בשעות העומס, התנועה בנת"צ היא לא כל כך מהירה. (זת'ומרת היא בהחלט מהירה יותר מהתנועה שזוחלת, אבל לא בקצב שבו 125 נחוש יעכב).
המחשבה על נת"צ עם אוטובוסים שנוסעים על 110 קמ"ש בזמן שהנתיבים הצמודים פקוקים וזוחלים קצת משעשעת, בטח בהנתן שמכוניות צריכות כל הזמן לחצות את הנת"צ על מנת לצאת מהכביש המהיר.
אחלה תשובות, אני רק יכול לקוות שבלשכתו של השר יזמנו אנשים כמוכם לדיונים בנושא הזה.
האמת, הכי אהבתי את התשובה הזו של ees:
ומי אמר שסבא שלי שנוסע עם סבתא שלי (+1) לא ינהג במהירות חוקית של 75 קמ"ש בנת"צ של כביש החוף?
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!