שתחכה ותקנה כלי עם ABS.
חשבתי ללכת לראות GSXR 750 בלי ABS.
אבל אני חושש מבלימה חזקה בין אם זה סיטואציה של בלימת חירום לבין טעות אנוש בבלמים.
יש לי שנה וחצי ניסיון עם נינגה 300 (כן זה צעצוע) וקצת עם MT07
עכשיו הגיקסר עצמו די מציאה והרכיבה בו די מפחידה אותי את האמת.
אך לא עוזב אותי המחשבה שהכלי בלי ABS ואני יתחרט על כך שלא קניתי כלי עם מערכות ששומרות על האופנוע והרוכב או שאני יגמור איתו על האספלט.
מה אתם אומרים?
יש כאלה שלא מפחדים להחליק בבלימה גרועה ויש כאלה שכן.
אני אישית שונא לרכב בפחד מהידיעה שאם אני בולם מעט חזק מדי, אני אמצא את עצמי מרוח על הכביש. התחושה מוגברת יותר בעת גשם.
אז אני נהנה לרכב בידיעה שיש שם מערכת שתמנע את הטעות אנוש, למרות שלמעט פעם אחת לא יצא לי להזדקק לה.
ABS על אופנועים נהיה נפוץ יחסית לאחרונה ורוכבים רכבו עשרות שנים בלעדיו.
אני מבין רוכבים שזה לא משנה להם, אבל אני לא אחד מהם.![]()
הבעיה עם אופנוע בלי ABS זה השוק, אנשים רוצים את המערכת הזאת באופנוע שלהם.
מבחינת הקניה עצמה כמו שנכתב דור שלם רכב בלי ורובנו עדיין כאן, אם זאת עסקה טובה מבחינת מחיר ומצב האופנוע אני אולי הייתי מתפתה לקנות אופנוע כזה.
וחלק מאלו שאינם היו יכולים להיות כאן...
פות''ש אני מציע שתמשיך הלאה לכלי הבא. לדעתי סופרספורט ללא a.b.s בידים לא מקצועיות יפגום משמעותית בהנאה או יגדיל את הסיכון.
תקשיב אם האופנוע הזה מפחיד אותך, אז המוח משדר מסר ללב שלך ואומר לך,"עזוב ראבק זה לא מתאים עדיין"
אפשהו באמצע שנות התשעים מכרתי R750 אחרי שלושה חודשים כשהבנתי שזה או אני או הוא, הכלי היה גדול
עלי בכמה מספרים, היום כמה עשורים אחרי זה והמון ק"מ בארץ ובחו"ל, אני עדיין פה לספר על זה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תבדוק אם הוא לא יבוא אישי. אם כן, זו הסיבה ל"מציאה" שהוא. (כלי יבוא אישי נמכרים מתחת למחיר המחירון. יש בפתיח של מחירון לוי יצחק הגדרה מדויקת בכמה אחוזים מתחת הוא צריך להמכר). אופנועי סופרספורט עם ABS ובלעדיו, נמכרים בד"כ באזור המחירון פשוט כי אין הרבה. אם הוא "מציאה", צריכה להיות לכך סיבה.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
יש המון המון מחקרים חד משמעיים בנושא, גוגל:
https://www.google.com/search?q=abs+...hrome&ie=UTF-8
הנה סתם - התוצאה השנייה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24884403
RESULTS:
The effectiveness of motorcycle ABS in reducing injury crashes ranged from 24% (95% confidence interval [CI], 12-36) in Italy to 29% (95% CI, 20-38) in Spain, and 34% (95% CI, 16-52) in Sweden. The reductions in severe and fatal crashes were even greater, at 34% (95% CI, 24-44) in Spain and 42% (95% CI, 23-61) in Sweden. The overall reductions of crashes involving ABS-equipped scooters (at least 250 cc) were 27% (95% CI, 12-42) in Italy and 22% (95% CI, 2-42) in Spain. ABS on scooters with at least a 250 cc engine reduced severe and fatal crashes by 31% (95% CI, 12-50), based on Spanish data alone.
אני בטוח שמחקר וחיפוש (שממש אין לי כוח ולא מתכוון לעשות) בשאר הקישורים יביא תוצאות תומכות לאותו כיוון.