ק.ט.מ תציג בקרוב מנוע 500 סמ"ק חדש, כשעליו היא תבסס לא פחות מ-5 דגמים שונים! הולך להיות מעניין. הפרטים והדגמים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7-%d7%98-%...8%d7%95%d7%91/
![]()
ק.ט.מ תציג בקרוב מנוע 500 סמ"ק חדש, כשעליו היא תבסס לא פחות מ-5 דגמים שונים! הולך להיות מעניין. הפרטים והדגמים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7-%d7%98-%...8%d7%95%d7%91/
![]()
מהרגע שיצא דיוק 390 (בשנת 2013), אני מחכה שישחררו אדוונצ'ר 390 - קליל, חזק מספיק, חסכוני, עם עבירות טובה ויכולת לשאת זוג רוכבים + ציוד במהירויות הגיוניות - וכל זה במחיר נגיש. אופנוע מושלם לשכור במזרח אירופה, גרוזיה או יוון.
חבל שמישהו שם בק.ט.מ נרדם קצת בשמירה...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
"חסכוני"
נראה לך שהוא יהיה יותר חסכוני מהוורסיס?
אח שלי רוצה לקנות את הוורסיס אבל אמרתי לו שיחכה לKTM. (עשינו נסיעת מבחן עליו והוא אהב אותו, אני פחות(רק מבחינת כוח וזה שצריך לסחות ממש את הסל"ד ממנו)
בטוח שהוורסיס 300 יהיה יותר זול אבל אם בין השאר הKTM יהיה חסכוני יותר אז זה פלוס
לא טענתי ש-Y יהיה יותר חסכוני מ-X. בעיקר שה-Y הוא עדיין בגדר ספקולציה.
עם זאת, כל אופנוע שעושה 1/20 ומעלה בשיוט רגוע ראוי להיקרא חסכוני. מכאן, יש יותר ויש פחות.
הורסיס סובל מיחסי העברה קצרים מדי שפוגמים בצריכה, ומגבלה מובנת שלא מאפשר לשנות את יחס ההעברה בצורה משמעותית (הורסיס מזהה תקלת ABS במקרה כזה ומדליק נורת מנוע. יש לזה מעקפים, אבל זה מבאס מאוד). אבל גם במצב "סטוק" אפשר לדעתי לבנות על 1/20 בשיוט 120, ושינוי קטן בתוך הטווח שלא ידליק נורה אולי ישפר את זה ל-1/22-1/24 (ספקולציה, לא מנסיון).
מה שכתבתי הוא הרבה יותר כללי. מניסיוני בטיולי אופנוע בחו"ל, גבשתי לעצמי תצורה של "אופנוע טיולים מושלם" שכזה.
*הוא משייט בנוחות עד 120 בכביש.
*הוא מסוגל לרדת לשבילים, גם לכאלה עם קצת קוליסים, בוץ ואבנים, ולרכב בהם בקצב סביר.
*הוא יכול לשאת ציוד.
*הוא עמיד לנפילות.
*הוא לא שוקל המון - עד 160-170 ק"ג רטוב. עדיף פחות.
*יש לו טווח של 300 ק"מ לטנק לפחות, עדיפות לכיוון ה-400 (כאן נכנס נושא ה"חיסכון בדלק").
* הוא זול לקניה (יש לזה השלכה ישירה על מחירו בהשכרה).
הורסיס 300 הוא יציאה חזקה, כי הוא נותן מענה מעולה לחלק גדול מהדרישות. אם זאת, הוא קצת חלש מדי, שביר מדי ורופס מדי, ויכולת השטח שלו מוגבלת מאוד (על הנייר. אשמח לקבל כזה לסופ"ש ולבדוק את הנושא לעומק).
ה-CB500X (עליו רכבתי ביוון) והויסטרום היו מעולים בכביש (בעיקר הסטרום) אבל חסרי אונים בשבילים. הם כבדים מדי, נועלים צמיגי כמעט-כביש או כביש-פרופר, מגיעים עם ג'אנטים יצוקים ולא עמידים לנפילות - מה שגורם לוותר מראש ברגע שיש חשש שהמקטע יהיה מעט מאתגר.
הק.ט.מ 690 אנדורו (עליו טיילתי שבועיים בגרוזיה) היה מדהים, אבל לקה בחסר בכל הקשור לנוחות כביש וטווח רכיבה.
על פניו, הק.ט.מ 390 אדוונצ'ר היה צריך להיות ה-דבר הנכון. חזק יותר בכביש, קל יותר, בנוי יותר לשטח (משמע - פחות שביר) ועם מתלים שיעמדו בעומסים גבוהים יותר... וכל זה במחיר רכישה הגיוני.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
המנוע של ה390 מוכר כמנוע "עדין" יחסית ויכול להיות שזו הסיבה שאין 390 אדוונצ'ר.
אני ממתין לאדוונצר 490
מנוע טווין מגבילי חדש