יש לך פה למעלה באתר מחירון של לוי יצחק ואתה יכול לראות בדיוק איך הוא מתנהג.
בגדול, משומש בן שנתיים/שלוש יאבד הרבה פחות ערך מאופנוע חדש.
אני מחפש משהו בסביבות הנייקד לאדוונצ'ר - יותר זקוף מהנינג'ה הישן שלי ופחות כאבי גב.
ברישיון A1 מצאתי את הMT-03 שמגיע ל40 כ"ס אבל אם אקנה משומש אוכל גם למצוא כלי עם 47.
אז אם אני מוכר עוד 6-7 חודשים, על מה אני אפסיד פחות כסף?
תודה.
יש לך פה למעלה באתר מחירון של לוי יצחק ואתה יכול לראות בדיוק איך הוא מתנהג.
בגדול, משומש בן שנתיים/שלוש יאבד הרבה פחות ערך מאופנוע חדש.
אין ספק שלאופנוע חדש יש את ההיתרונות שלו! אבל מבחינת הפסד כלכלי במכירה אחרי חצי שנה אין ספק שיד שנייה יפסיד פחות.
** ברור שזה תלוי בהרבה משתנים
אני לא חושב שלקנות חדש זה כלכלי בשום מסגרת זמן
מנוע חשמלי. חזק.
מנוע בעירה. חלש.
אלף בית של צרכנות נבונה. גם אם לא היית צריך אופנוע לחצי שנה הייתי מציע לך לקנות יד שנייה. יש בשוק הזדמנויות - אופנועים שמורים עם מעט ק"מ, מאובזרים ועדיין באחריות ולאחר הפסד ירידת הערך.
וואו, באמת יכול להיות שהנינג'ה שלי היה שווה מעל 20 אלף היום? ואני עוד הרגשתי יותר טוב לאחר שהוא נגנב שהוא בטח לא שווה יותר מ15.
הוא עבר כמה תאונות די קטנות אבל מכנית היה במצב טוב עם 18,000 ק"מ.
נאמר לי שיותר קשה למכור אופנועים מקטנועים בארץ ולכן יש להוריד אחוז מסויים ממחיר המחירון. זה נכון?
השאלה היא איך מוצאים אותם. יש הרבה MT-03 במרכז אבל מי יודע מה נשחק פה, מה נהרס שם..
הרי זו הסיבה שקונים חדש, לא? כי אז יש לך שקט.
או שאני ממעיט ביכולת הכלי?
ראיתי לדוגמא שני מקסים 400 - מבחוץ זהים אבל אחד חצי מהמחיר של השני.
הסיבה ההגיונית היחידה שבגללה אנשים קונים חדש היא כי הם מעדיפים להפסיד קצת כסף על חשבון בזבוז הזמן והמאמץ שלהם בחיפוש.
יש כמובן את הסיבה השניה- של לקרוע את הניילונים. אבל היא כמובן- לא לוגית.
זה לא רק לקרוע את הניילונים. זה להרגיש שיש לך את הגרסה הכי טובה של הסוג אופנוע שבחרת. אתה יודע בוודעות שכל קול שאתה שומע אמור להישמע ככה ושהכל רץ כשורה.
אבל אולי זה רק אני, כי אני לא סומך על רוכבים אחרים להיות פרפקציוניסטים כמוני ולשמור על הכלי כמו חיית מחמד.
אני שמתי לב שאחרי שעברתי את התאונה הראשונה (נכנס בי טנדר שלא התסכל לפני שפנה), פחות הקפדתי - נתתי לו לשהות בשמש יותר, לא שמתי כיסוי לפני כל גשם..
אבל שוב, אולי אני סתם ממעיט בכלי כי בטיפולים תמיד אמרו לי שהוא במצב טוב.
אז אולי כדאי לרכב על הכלי כשהוא כמעט חדש (באולם התצוגה) ואז להשוות לכלי משומש ולקנות אותו. נראה לי שאכן זו דרך יותר לוגית.
השאלה היא - איזה דגם לקנות ומאיפה לקנות אותו?
אין סיבה לקנות חדש לחצי שנה.
חדש קונים לטווח ארוך בגלל ש:
1.ככה נהנים מכל אורך האחריות על הכלי.
2. לרוב פחות תפריע לך הירידת ערך כי הכלי מתוכנן לטווח ארוך.
לתקופה קצרה תקנה יד שנייה.
אני באמת לא מבין למה ככ אוהבים mt-03 בארץ, באמת..
בכל מקרה, סתם שתקבל אינדיקציה - אני קניתי z650 שנת 2017 עם 3,700 ק״מ אמיתיים לגמרי בפחות מ30 אלף ש״ח,
תהיה קצת סבלני ואתה תוכל למצוא אחלה מציאות ביד 2, בהצלחה!!
אופנוע חדש מהסוכנות זה תמיד צעד גרוע מבחינה כלכלית, זה מתחיל להיות הגיוני רק אם אתה מתכוון להישאר איתו כמה שנים וגם אז לא ממש.
שתבין, אני קניתי עכשיו בנדיט 1,200 עם 40,000 ק"מ ובמצב מעולה בפחות ממה שירידת הערך של נינג'ה 650 בשנתיים.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650