ראשית אני חייב לסייג את הדברים שלי על הנינג'ות בזה שהם מבוססים על קריאה של ביקורות ולא על נסיון אישי שלי עם האופנועים הספציפיים האלה אבל בגדול, אופנוע זה לא רק מנוע. זה גם בלמים, בולמי זעזועים, שלדה, כיולים, ארגונומיה ועוד.
הנינג'ה 400 נחשב אופנוע מצוין, הוא אולי האופנוע הטוב ביותר בקטגוריה שלו והוא זכה להרבה מאוד תשבוחות. מולו, הנינג'ה 650 נחשב אופנוע אפרורי שמתחרה בעיקר בגזרת המחיר הנמוך. משום שאתה קונה אופנוע מוגבל A1, אתה לא מקבל את כל ה650 סמ"ק של האופנוע הזה וההבדלים בהספק בין ה400 ל650 המוגבל הם זניחים. רק שאת הנינג'ה 400 אתה תוכל לנצל באופן מלא בזמן שאת ה650 אתה קונה מסורס ולסירוס הזה יש משמעות גם מבחינה פונקציונלית ובטח מבחינת הכיף.
הZ400 עולה משמעותית פחות מהנינג'ה 400 למרות שהוא כמעט זהה מבחינת מכלולים. יש גם את הCB500F (הנייקד) שעולה פחות מהCBR למרות הבסיס הדומה והוא אחלה אופנוע, אמין להחריד ועם מרווח טיפולים ארוך. הזכרתי את הR3, יש את צמד ה390ים של KTM (אחלה התנהגות אבל האמינות פחות אחלה) ובקרב היצרנים הפחות מוכרים אפשר למצוא שורה של כלים מעניינים דוגמת ה500ים של בנלי, ה650ים של רויאל אנפילד, הפאנטיק קבלרו וכו - הם רק יותר בכיוון של נייקד/סקרמבלר ופחות ספורטיביים.
לגבי הCB650, הוא דווקא כלי מתון יותר מהZ650 למתחילים. הוא אמנם יקר יותר וההספק הסופי שלו גבוה יותר (בגרסה הלא מוגבלת) אבל זה רק משום שהוא מסוגל להגיע לסל"ד גבוה וזה לא רלוונטי לכלים מוגבלים. יש לו מנוע 4 בשורה, המומנט שהוא מספק נמוך יותר וההתנהגות שלו לינארית וצפויה מאוד. הוא יקר יותר משום שיש לו מכלולים איכותיים ולא משום שהוא "פרוע" יותר. אין מצב שהוא עושה 15 ק"מ לליטר. זה נתון שכנראה לקוח מנסיעה אגרסיבית מאוד/מסלול. היצרן מדבר על 21 ק"מ לליטר וסביר שהגרסה המוגבלת מעט יותר חסכונית.