הדבר הכי חשוב בדור ה-3 היא שסוף סוף קוואסקי נפטרה מטיפולי ה-6k.
נראה ומרגיש אופנוע כיפי מאד.
הדור ה-3 של הוורסיס 1000 הוא לא סתם עוד מתיחת פנים; הסופר-אדוונצ'ר היפני החדש מפוצץ טכנולוגיה, סוגר את הפער על המתחרים ומסתכל לאירופאים היקרים בלבן של העין. מבחן דרכים ראשון לקוואסאקי ורסיס 1000 SE.
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7...d7%95%d7%a8-3/
![]()
הדבר הכי חשוב בדור ה-3 היא שסוף סוף קוואסקי נפטרה מטיפולי ה-6k.
נראה ומרגיש אופנוע כיפי מאד.
את עלות הטיפולים בורסיס ניתן לצמצם ביותר מחצי עם דואגים להביא את החלפים לבד ולא להסתמך על מטרו,
יתרה מזאת במוסך המרכזי מחשבים את שעות העבודה והטיפולים כך שבכל טיפול יש לפרק את מיכל הדלק
בטיפול אחד לטובת הפלגים ובטיפול השני להחלפת פילטר אוויר, הוצע לי לבצע את ההחלפה ביחד כך שבעצם
חוסכים שלעת מוסך כ-280 ש"ח בטיפול "קטן", חבר שרוכב פה הפורום חסך משמעתית על אופנוע עם מנוע זהה
בכך שטרח והביא גם את השמן בנוסף לטיפולים כך שבפועל שילם אפילו פחות.
הרעה החולה היא שיש טיפולים שניתן לעשות רק במוסך מרכזי או כזה שמכיר את הדגם היטב ושם הבעיה אבל הטיפולים
האלה נדירים ומופעים אחת להמון זמן, כגון כיוון שסתומים וכיוון לועות, ולכן בעצם הטיפולים לא משמעותיים במיוחד למי שכבר
קנה כלי חדש, החיסכון מגיע גם בכך שהכלי ובמיוחד המנוע אמין בצורה בלתי רגילה חזק ובנוי למרחקים, ובעצם חוץ מטיפולים
אין צורך בהשקעה נוספת. גורם נוסף לטובות זה שהוא בנוי מחלקים איכותיים והבלאי המצטבר הוא שולי אם בעל האופנוע נוקט
בכמה טיפולים פשוטים והחזקה נכונה. בקיצור למרות התדמית השמרנית/זקנה שלו, הרבה רוכבים שיהיו כנים עם עצמם ירוויחו
אופנוע נהדר.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בהתאם לתקנות החדשות ניתן להביא חלפים למוסך ולבקש ממנו להתקין. למוסך קטן לא הייתי עושה את זה (אלא אם זה מקובל על הבעלים) אבל כאשר מדובר ביבואן עצמו, שהוא גם זה שאחראי על התמחור ההזוי מלכתחילה, אני לא רואה שום בעיה לקנות חלפים בחוץ ולהגיע איתם למטרו שיתקינו.
כדי שתקבל מושג עד כמה תמחור החלפים הזוי - עלות טיפולים של כ-10,000 ש'ח ל-36,000 ק'מ (לא כולל צמיגים, שרשרת, גלגלש וברקסים) להלן השוואת מחירים בין מטרו ל-Partzilla:
פילטר אויר
מטרו: 353 ש''ח (302 לפני מע''מ)
פרטזילה: $25 (90 ש''ח לפי 3.65 ש''ח לדולר)
פילטר שמן
מטרו: 120 ש''ח (102 לפני מע''מ)
פרטזילה: $8.8 ( 32 ש''ח לפי 3.65 ש''ח לדולר)
פלגים
מטרו: כ-600 ש''ח
פרטזילה: $41 (151 ש''ח לפי 3.65 ש''ח לדולר)
קניתי בארץ ב-300 ש''ח (כולל מע''מ)
פילטר דלק
מטרו: כ-700 ש''ח
פרטזילה: $47 (172 ש''ח לפי 3.65 ש''ח לדולר)
למחירי פרטזילה צריך להוסיף משלוח לארץ בסך 18/30 דולר או להזמין לארה''ב ללא עלות בהזמנה מעל 150.
תזמין בפחות מ-75 דולר ולא תצטרך לשלם כלום חוץ מ-18 דולר משלוח. חוץ מזה שכמה חברה הזמינו לאחרונה גם ב_120 דולר לפני משלוח והחבילות שלהם עברו חלק. וגם אם תשלם מע''מ המחיר עדיין רחוק מלהיות פי 4 שגובים מטרו. (אם לא מזמינים במשלוח אקספרס לא משלמים עמלות שקר).
כל מה ששושני ואני אומרים זה שהוורסיס/z1000 הם אופנועים מצויינים, אמינים ומהנים מאד, ושאין סיבה להירתע מהם בגלל התמחור ההזוי של מטרו. ניתן לטפל בהם בארץ, לפי הספר ובמחיר שפוי. גם בתקופת האחריות.
אם מחליטים לטפל באופנוע טיפול טוב מקצועי ולפי הספר, וללא תכתיבי מטרו, ניתן לעשות זאת טוב מהמצופה.
בתקופה האחרונה אין מי שלא טס לחו"ל לפחות פעם בשנתיים, בתכנון נכון ניתן להביא לארץ הכל. לי יש כבר את
הטיפול הבא, קומפלט, רק להגיע למוסך ולעשות. הבאתי מחו"ל פעמים צמיגים, ולמעט שמן אפשר להביא הכל,
לגבי שמן גם שם ניתן לחסוך בצורה משמעותית אם עוקבים אחרי מבצעים/סוכנים וכד'. מוסך ידידותי שהולך אייתך
גם ישמור עליך מבחינת מחיר, ובסופו של יום מחיר המחירון של המוסך המרכזי הוא המלצה בלבד. אגב גם במטרו
למקורבים ובעלי קשרים יש הנחה יפה. בקיצור לא מחיר הטיפול הוא מה שצריך להרתיע קונה נחוש.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שושנים, איך מביאים צמיגים מחול?