לפי מה שידוע לי זאת עבירה פלילית עם עונש מאסר:
אלה דינם מאסר שנה וחצי או קנס כאמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין:
(1)
מי שנתן שירות רכב בלא רישיון או שלא בהתאם לתנאי רישיון, בניגוד להוראות סעיף 3(א);
(2)
מי שעסק במקצוע בענף הרכב בלא רישיון או שלא בהתאם לתנאי רישיון, בניגוד להוראות סעיף 4(א);
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
הדיסקליימר הקבוע: אני לא עורך דין, שפותח השרשור ילך ליעוץ מקצועי.
עכשיו שסיכמנו שהפעולה עצמה לא חוקית, זה שהוא לא קיבל עליה תשלום לא אומר שהוא יכול להשאיר אצלו את האופנוע בתור בן ערובה, בגלל זה אני אומר שאפשר לדווח על זה בתור גניבה.
אחרי זה ה"מוסכניק" יכול לנסות לתבוע את הכסף שלדעתו מגיע לו אבל אין לו זכות להשאיר אצלו את האופנוע.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
דקטור,
מה קורה במוסך רגיל שיש לך השגות לגבי הטיפול/מחיר ואתה רוצה להוציא את הכלי מהמוסך?
מוסך רגיל לא קשור פה, להם יש רשיון לעסוק בזה וחוקים ברורים מה מותר מה אסור.
אני לא חושב שאתה צודק.
הלכתי למוסך לא מורשה, בוצע תיקון שלא הסכמתי עליו ואז הלכתי להתלונן במשטרה שגנבו לי את האופנוע?
אני בספק אם המשטרה תתייחס לזה כגניבה.
בסופו של דבר, הוא לא גנב אותו.
המשטרה לא תתעסק בזה (בדיוק כמו במקרים של דיירים שלא מפנים דירה שהם משכירים).
יותר מזה, לדעתי תלונה במשטרה רק תסתבך את כל העניין.
אבל זאת דעתי בלבד.
זה יותר פשוט - משטרה לא תקבל תלונה כזאת. סכסוך על רכוש או חוזה זה לא גנבה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדיירים שמשכירים דירה ולא מפנים יש הגנה חוקית.
לפי מיטב ידיעתי זה שנתתי למישהו את הרכב שלי לתקופת זמן מוגבלת לא אומרת שיש לו הגנה חוקית להחזיק אותו כשאני מבקש אותו בחזרה.
סיכמתם על עלויות של הכול כולל הכול כלומר עבודה וחלקים או רק עבודה? כי יכול להיות ששם הבילבול. לפי הפוסט הקודם שהעלת נשמע שהיתה עליו הרבה עבודה אז אם אתה יכול לפרט על מה סיכמתם זה יהיה נחמד ויוכל לעזור לנו פה להבין יותר טוב את העיניין.
מניסיוני יש מצבים שהעבודה עצמה לוקחת הרבה יותר ממה שתוכנן, יש מצבים שבעלי מוסכים סופגים את זה ויש מצבים שלא אז פירוט בנושא נדרש.