תוצאות 1 עד 15 מ 73

אשכול: תביעת "מוסך" (מורכב)!!

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    שאני אתמנה לשופט בעתיד הרחוק אשלח לך פסק דין אם יהיה בפתחי תיק בנושא ויהיה לך יותר ברור.

לגבי שאלתך, הכל תלוי בנסיבות המקרה ויש להבין שחוק חוזה קבלנות הוא הוא חוק דיספוזיטיבי, דהיינו חוק שניתן להתנות עליו אם ישנו סעיף חוק אחר הוא גובר על חוק הקבלנות.
    לכן להערכתי הכנה לאדם פרטי שהוזמן ממנו עבודה יהיה זכות עיכבון מכח החוק הנ"ל ויותר סביר מכח חוק החוזים/מיטלטלין/מכר/שומרים ו/או מכח החלטת ביהמ"ש.

לעובדים עם השכל הישר זה נשמע טיפה לא הגיוני, אבל לא בעיני ביהמ"ש שיעדיף לתת הכרעה מושכלת ולא ליתן לאדם הרואה עצמו נפגע בתור היותו מזמין העבודה לעשות לעצמו דין ודיין.
    כלומר (ותקן אותי אם הבנתי לא נכון), במידה ואני מבצע העבודה ועשיתי חוזה אל מול מזמין העבודה, במידה ולא שולם לי הכסף אזי מזמין העבודה אינו רשאי לקבל את העבודה\מוצר וקיימת לי הזכות "לעכב" את מסירת המוצר\עבודה עד ביצוע התשלום?

זה דיי תומך קצת במשהו שתהיתי לגביו כשעבדתי בחברה שעסקה בייבוא והפצה של מוצרים, על כל חשבונית הודפס משפט שאמר שכל עוד לא נפרע התשלום בעד המוצר המוצר עדיין שייך לחברה וקיימת לה זכות בעלות עליו עד לפירעון המלא. תהיתי לגבי אותו הנושא כאשר אתה אדם פרטי\עצמאי..

ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    כלומר (ותקן אותי אם הבנתי לא נכון), במידה ואני מבצע העבודה ועשיתי חוזה אל מול מזמין העבודה, במידה ולא שולם לי הכסף אזי מזמין העבודה אינו רשאי לקבל את העבודה\מוצר וקיימת לי הזכות "לעכב" את מסירת המוצר\עבודה עד ביצוע התשלום?

זה דיי תומך קצת במשהו שתהיתי לגביו כשעבדתי בחברה שעסקה בייבוא והפצה של מוצרים, על כל חשבונית הודפס משפט שאמר שכל עוד לא נפרע התשלום בעד המוצר המוצר עדיין שייך לחברה וקיימת לה זכות בעלות עליו עד לפירעון המלא. תהיתי לגבי אותו הנושא כאשר אתה אדם פרטי\עצמאי..
    הבנת נכון.

רק צריך לשים לב שאתה מוגדר במקומות הרלוונטיים בתור הישות המשפטית שהנך (עוסק מורשה/פטור/חברה בע"מ ועוד), מדווח על הכנסות ומוציא חשבוניות בהתאם.
    בתור אדם פרטי, זה טיפה יותר מורכב והייתי ממליץ על חוזה חתום בין הצדדים עם ההתניות הנדרשות לכך כדי למנוע סיטואציות בעייתיות בעתיד.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    הבנת נכון.

רק צריך לשים לב שאתה מוגדר במקומות הרלוונטיים בתור הישות המשפטית שהנך (עוסק מורשה/פטור/חברה בע"מ ועוד), מדווח על הכנסות ומוציא חשבוניות בהתאם.
    בתור אדם פרטי, זה טיפה יותר מורכב והייתי ממליץ על חוזה חתום בין הצדדים עם ההתניות הנדרשות לכך כדי למנוע סיטואציות בעייתיות בעתיד.
    תודה רבה!