הפרקים הקודמים:
הבנתי שעם אופנוע חזק יותר בכביש ארכב הרבה יותר מהר וזה ממש לא לעניין ולכן הסברתי לעצמי שעדיף להתנסות מהנאה בשטח.
מכל הדגמים שעונים לשם אדוונצ'ר קיבצתי את הדגמים שאיתם אוכל לצלוח את הארץ בשטח ולהרכיב את האישה בנוחות בטיולי שבת ויותר:
אפריקה טווין, GS800, E ק.ט.מ 790 והטנרה החדש.
ניסיתי את ה KTM 790
:http://fullgaz.co.il/forums/showthre...-KTM-790-ADV-s
היום ניסיתי את הטנרה 700.
תיאמתי רכיבת מבחן מול סניף מטרו בבירת הפלישתים.
הכלי בצביעת לבן אדום חיכה בכניסה. בוחן בסקרנות מקרוב. המושב האחורי מאכזב, צמיג יבש שעבד קשה, שרשרת יבשה- אופנוע מבחן.
התפלאתי בקול רם, במכירות מסבירים שנכנסים איתו לשטח ושאין מה לדאוג לגבי האחיזה.
חתימות, מסלול מומלץ הסבר קצר מניף רגל ומטפס.
כלי גבוה, הכי רחוק שלי מהאספלט אי פעם. בעמידה עם 2 רגליים מגיע רק על קצות האצבעות. מתרגלים מהר אבל עם מורכבת וציוד עלול להיות גבולי.
הסבר קצר על לוח השעונים והמכוונים- אין בקרות או מצבי מנוע, הכל סטנדרטי.
מניע בודק נקודת הפרדה ויוצא לכיוון הפקקים שביציאה מנמל אשדוד. הקלאץ' קצת רגיז וללא הדרגתיות. מזכיר לעצמי לשאול.
IMG_20191031_144707.jpg
IMG_20191031_144745.jpg
IMG_20191031_144807.jpg
תוך דקותיים נוח לי לזגזג בין מראות ומשאיות ורושם נקודה חיובית ראשונה.
מודאג ממגן הרוח אני ממשיך עד לכביש 7 שיחסית פנוי. במהירות 130-140 האופנוע מרגיש רגוע והרוח סבירה. טוב מאוד.
הכלי מאיץ די בקלות משם אבל צריך להתכנס. ב- 180 כבר לא נעים לך או לאופנוע שב- 190 מפסיק לנסות.
בדקתי כדי לדעת, אין לי תכניות לרכב דרך קבע במהירויות כאלה. רוצה לשייט ב-140 ולצאת לעקיפות עם יותר כוח.
יורד מ- 7 לכביש 3 די מהר בעיקול המתון והלב מחסיר פעימה. משהו בכניסה לפניה, כאילו שהאחורי בורח. אני מסביר לעצמי שהכלי גבוה הגלגלים בקוטר אחר והצמיגים 50-50. צריך לבדוק את העניין. רוכב לכיוון יער חרובית לפיתולים שאני מכיר היטב. הביטחון עולה מפניה לפניה ואני מתחיל לחבב את המנוע, מאוד. התאוצה לא עותקת נשימה אבל הכוח שמגיע באופן צפוי ממש מספיק לי. אני לא צריך יותר מזה על כלי כזה.
שמתי לב שבתנועה מנהלית 80-90 אני מעדיף לשהות בהילוך 5. התגובה משם סבירה ומעדיף פחות תזזית ורעש. ההילוכים 1-4 ממש לא נעימים. הגיר עצמו עובד כמו שצריך וההחלפות זורמות אפילו טוב מה NCX וגם הניוטרל מגיע בניסיון הראשון.
מגיע לקטע כביש שומם עם ראות ובודק בלמים. ניסיון ראשון רך באזור 70, אחר כך חזק יותר ואחריו מגיע להפעלת ABS. מטפס ל-100 וחוזר על התהליך. לא מדהים כמו ה KTM אבל עוצר טוב. עובר לעמידה ובודק מה מפריע והכל דבש. מנסה תנוחות ישיבה שונות ומגלה שתיים עיקריות. הכיסא קשה אבל עד עכשיו הישבן מרגיש בסדר. לרוב אני לא רוכב מעל שעה ללא הפסקה בכל מקרה. אני חושש שלאישה לא יהיה נוח ורושם לברר כיסא after market.
בדרך חזרה אני כבר לוחץ והתחושה המוזרה בכניסה לסיבובים נעלמת.
בהשוואה ל KTM
יותר גמישות במנוע וההילוכים
הכוח לא מלהיב אבל מספק
אין בקרות ומצבי מנוע. זה רלוונטי כי בשטח ל KTM יש בקרת החלקה שיכולה להועיל בעליות עם דרדרת.
פחות אלקטרוניקה - פחות תקלות בשטח
עיצוב תקין, בניגוד ל KTM הכתום
כיסא למורכבת לא תקין בעליל
בלמים טובים, לא מצויינים
גבוה בצורה משמעותית, גבולי
מגן רוח יותר מוצלח, עדיין טעון שיפור - אם קיים
זול על הנייר לפני משא ומתן
יותר התחברתי לטנרה. לא התלהבות או אהבה ממבט ראשון אבל הוא חמוד אמיתי.
עדיין לא ויתרתי לחלוטין על האופציה של ורסיס או כלי אחר שנכנס לרשימת הסבבה "אבל שכח שטח" -יד 2 עם תוספות.